Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
En stor man : Axel Munthe och konsten att förse livet med mening

En stor man : Axel Munthe och konsten att förse livet med mening

Inbunden bok Bokförlaget Atlantis. 2009. 280 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Boken är utgallrad från bibliotek och försedd med klisterlapp och stämpel på bakre pärmen. I övrigt nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173532082
Titel
En stor man : Axel Munthe och konsten att förse livet med mening
Författare
Thomas Steinfeld
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Utgivningsår
2009
Omfång
280 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 215 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
514 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Ett hus i södern, solen, havet, fiskebåtar, en pergola, en ljuv kväll vid ett långt bord. Axel Munthe, läkare och författare, var en pionär för de moderna, västeuropeiska föreställningarna om lyckan. Han tycktes frånhända sig det mondäna livet, yrkeskarriären, lyxen, för att slå sig ner på en klippa på Capri. Där lät han bygga en senromantisk villa, ett tempel vigt åt Axel Munthe själv, vilket länge gällde som det vackraste huset i världen. Men mannen som skrev Boken om San Michele, till hälften roman, till hälften självbiografi, var ingen flykting från civilisationen utan en expert på andra människors drömmar. Och han var ett socialt geni den kortast möjliga förbindelsen mellan kejserinnan från Österrike och Man Ray, mellan Rasputin och Hermann Göring, mellan mentalsjukhuset och Blåa Grottan. Han var en framgångsrik agent för lätt begagnade, dock mycket populära idéer, en resande improvisatör mellan London, Stockholm, Paris, Kairo och Neapel.
I form av en stor, poetisk essay berättar Thomas Steinfeld hur Axel Munthe lyckades att iscensätta ett liv mellan fantasi och verklighet.
Förord: Bengt Jangfeldt.