Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Swede : svenskamerikanen som överlevde Pearl Harbor

Swede : svenskamerikanen som överlevde Pearl Harbor

Inbunden bok Bokförlaget Forum. 2011. 234 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. , en aning snedläst. ISBN 9789137136127.
På en jagare under andra världskriget. En unik ögonvittnesskildring. Pearl Harbor 7 december 1941. Vattnet ligger blankt som en spegel mot den röda morgonhimlen. Klockan närmar sig sju. Flottbasen i Pearl Harbor vaknar sakta till liv. Plötligt hörs ett välbekant oljud. Men det är något som inte stämmer. Han hör kulsprutor. Och skrik. Då förstår han.

Det här är berättelsen om en ung sjöman som upplevde alla de stora slagen mot Japan i Stilla havet under andra världskriget. Han såg hangarfartyg sjunka och marinsoldater storma stränder. Han såg anfallande bombplan i skyn och ubåtars torpeder närma sig. Han såg uppsvällda och brända kroppar flyta i havet. Han såg sina kamrater dö.

Vardagen på ett krigsfartyg är ofta långsam och en evig väntan på nya order, men på ett ögonblick befinner man sig mitt i kriget och de 150 männen på jagaren Monaghan prövas till det yttersta.

Många dog i striderna. Ett fåtal överlevde. En av dem är svenskamerikanen Emery "Swede" Lundquist och han lever fortfarande. Hans familj emigrerade från Roslagen i början av 1900-talet, i skuggan av första världskriget. Efter en besvärlig uppväxt på bland annat ett barnhem sökte han sig till den amerikanska flottan.

Många böcker har skrivits och filmer har gjorts om andra världskriget men det är få som kan berätta hur det var att befinna sig på plats. En av dem är Swede. Det här är hans berättelse.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789137136127
Titel
Swede : svenskamerikanen som överlevde Pearl Harbor
Författare
Thomas Tynander
Förlag
Bokförlaget Forum
Utgivningsår
2011
Omfång
234 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 219 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
524 g
Språk
Svenska
Baksidestext
På en jagare under andra världskriget. En ögonvittnesskildring.

Pearl Harbor 7 december 1941. Vattnet ligger blankt som en spegel mot den röda morgonhimlen. Klockan närmar sig sju. Flottbasen i Pearl Harbor vaknar sakta till liv. Plötligt hörs ett välbekant oljud. Men det är något som inte stämmer. Han hör kulsprutor. Och skrik. Då förstår han.Det här är berättelsen om en ung sjöman som upplevde alla de stora slagen mot Japan i Stilla havet under andra världskriget. Han såg hangarfartyg sjunka och marinsoldater storma stränder. Han såg anfallande bombplan i skyn och ubåtars torpeder närma sig. Han såg uppsvällda och brända kroppar flyta i havet. Han såg sina kamrater dö.Vardagen på ett krigsfartyg är ofta långsam och en evig väntan på nya order, men på ett ögonblick befinner man sig mitt i kriget och de 150 männen på jagaren Monaghan prövas till det yttersta.Många dog i striderna. Ett fåtal överlevde. En av dem är svenskamerikanen Emery ”Swede” Lundquist och han lever fortfarande. Hans familj emigrerade från Roslagen i början av 1900-talet, i skuggan av första världskriget. Efter en besvärlig uppväxt på bland annat ett barnhem sökte han sig till den amerikanska flottan.Många böcker har skrivits och filmer har gjorts om andra världskriget men det är få som kan berätta hur det var att befinna sig på plats. En av dem är Swede. Det här är hans berättelse.
"I vanliga fall så är det dramatiken i kriget som skildras i böcker om andra världskriget. Här är det däremot krigets vardag, tristessen och den eviga väntan som lyser starkast. Bokens uttryckssätt och biografiska karaktär gör texten påtagligt närvarande och skildringen mycket personlig vilket gör att läsaren kommer "Swede" nära inpå livet. Som krigsbiografi är det en utmärkt bok." BTJ"Genom denna förträffliga och lättlästa bok får vi en inblick i den ständigt närvarande dödsångesten, kamratskapen och tristessen bland mannarna på USS Monaghan...Den här boken borde användas på historielektionerna i de svenska skolorna." Mariestads Tidning"Thomas Tynander har återskapat en fascinerande ögonvittnesskildring, med en närvarokänsla som är stundtals nästan kuslig...En av de mest intressanta krigsbiografier som jag har läst eftersom den är så annorlunda." Nya Wermlands Tidningen