Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Eva Asbesthjärtan

Eva Asbesthjärtan

Häftad bok. Epix. 2009. 176 sidor.

Nyskick.

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789170890932
Titel
Eva Asbesthjärtan
Författare
Elmgren, Tinet
Förlag
Epix
Utgivningsår
2009
Omfång
176 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
215 x 290 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
800 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Eva är en hjältinna som inte behöver räddas av någon man. Men det händer ibland att hon räddar män som hamnat i knipa.
I en rad serienoveller med smak av film noir och Hong Kong-action skildras Evas vardagsliv i en ofta rå och våldsam tillvaro som prostituerad i en namnlös östasiatisk storstad. Trots sin svärta är berättelserna inte utan en rejäl dos kärlek och galghumor.
Den kedjerökande Eva tar ingen skit av någon. I livets hårda skola har hon lärt sig ta hand om sig själv, och om hon blir provocerad till exempel om maffian hotar tortera henne, om en psykopat mördar flera av hennes kollegor, eller om den unge brevbäraren som är hopplöst förälskad i henne blir kidnappad ja, då får man akta sig så att man inte hamnar i vägen. Eva har skrämmande förmågor i närkamp och med handeldvapen, och om hon är övertygad om att hon har rättvisan på sin sida kan situationen lätt urarta till sanslösa splatterorgier.
Allt är inte bara sex och våld i Evas värld. Omkring sig har hon vänner, älskare och allierade. Evas älskare, brevbäraren Ting Yay, och hans patologiskt blyga men livsfarliga syster har ärvt en enorm skuld till maffian från sin spelberoende far. Maffiakillen Leoparden har kärleksbekymmer kvinnor vill sällan acceptera att hans jobb är viktigare än kärleken. Vännerna och kollegorna Kim och Bijou oroar sig i sin tur både för konsekvenserna av Evas våldsbenägenhet och för hennes kärleksliv de har sett de starkaste av kvinnor gå under på grund av kärleken till en man.
Tinet Elmgren har alltid saknat hjältinnor som hon kan identifiera sig med, så hon började själv teckna serier med starka och mångfacetterade kvinnor i huvudrollerna. Som serietecknare är hon helt självlärd, med en stil som är en blandning av japansk och västerländsk berättarteknik. Eva är hennes debutbok.

Ytterligare medarbetare:
Författare: Elmgren, Tinet