Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Ndrangheta ; en bok om maffian i Kalabrien

Ndrangheta ; en bok om maffian i Kalabrien

Inbunden bok. Fischer & Co. 1 uppl. 2010. 254 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185183821
Titel
Ndrangheta ; en bok om maffian i Kalabrien
Författare
Tomas Lappalainen
Förlag
Fischer & Co
Utgivningsår
2010
Omfång
254 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
144 x 215 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
497 g
Språk
Svenska
Baksidestext
´Ndranghetan i Kalabrien är idag den rikaste maffian i Italien. För ett par decennier sedan ägnade den sig åt kidnappningar och ansågs primitiv. Idag har den övertagit Cosa Nostras roll i den internationella droghandeln och utgör en miljardindustri med djupa förgreningar in i flera europeiska länder.

I ´Ndrangheta - en bok om maffian i Kalabrien analyserar Tomas Lappalainen världens idag mäktigaste maffia. I en region där staten har svårt att göra sig gällande kan klanerna utöver kokainhandeln kontrollera både beskydd och lokalpolitik. Här betyder blodsbanden mer än inom Cosa Nostra och Camorran, vilket skapar en mur av tystnad kring en uråldrig och våldsam maktutövning. ´Ndranghetans rötter spåras i mycket gamla traditioner i byarna på berget Aspromonte där mordiska vendettor kan pågå i decennier och där Madonnan tillbes i riter som går tillbaka till antikens greker.



TOMAS LAPPALAINEN (f. 1958) är författare och har tidigare skrivit böckerna Maffia, Italien, Se Neapel och sedan dö och Camorra. Han har etablerat sig som Sveriges främste kännare av den italienska maffian.


Pressröster om `Ndrangheta - en bok om maffian i Kalabrien av Tomas Lappalainen

"Det är en veritabel rysare och samtidigt en lärd odyssé som radikalt ökar läsarens förståelse för detta både egendomliga och skrämmande fenomen. Författaren går så långt tillbaka som till antiken, då grekerna koloniserade även Kalabrien och förde med sig numera typiska hämnd- och vendettamönster...En lysande bok."
Mats Gellerfelt, Svenska Dagbladet

"... Lappalainens resa i det gåtfulla Kalabrien är så spännandeTomas Lappalainen rör sig i de kalabresiska bergen nära randen av gåtfulla och oroande bråddjup... det är oavbrutet fascinerande att följa honom."
Lars Linder, Dagens Nyheter

"Sveriges Martin Scorsese är tillbaka ... Tomas Lappalainen är utan tvivel den kunnigaste maffiaskribent som Sverige någonsin kommer att begåvas med, med all säkerhet en av de kunnigaste i Europa. Han är inte bara capo di tutti maffiaskildrare, han är dessutom en beläst ciceron till Europas fornhistoria utrustad med en rent Robert Langdonsk blick för medelhavskultur.
Martin Aagård, Aftonbladet

"Tomas Lappalainen har skrivit ännu en fin bok ... Jag tycker det är en mycket upplysande berättelse, inte minst då vi följer hur staten försöker infiltrera det lokala banditstyret. Det gnager längst ner i Italien.
Anders Ehnmark, Expressen