-
Svensk husmanskost : en samling gamla svenska...
Pocketbok. Stockholm : MånPocket. 1981. 194 sidor.
Mycket gott skick. Boken är egentligen i nära nyskick om det inte vore för pappret som har den typiska gulbruna nyansen som är vanlig bland pocketböcker tryckta på 1980-90-talet.
Illustrerad av Slas. … läs merFRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789176420577
- Titel
- Svensk husmanskost : en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Stockholm : MånPocket
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : MånPocket 9789176420577 -
Svensk husmanskost : en samling gamla svenska...
Pocketbok. Stockholm : MånPocket. 1981.
Mycket gott skick. Fri frakt
FRI FRAKT inrikes- ISBN
- 9789176420577
- Titel
- Svensk husmanskost : en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Stockholm : MånPocket
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : MånPocket 9789176420577 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag saknas. Lätta slitmärken på ryggen
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Nyskick. Andra tryckningen. Illustrerad av Stig Claesson (Slas).
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Gott skick. Illustrerad av Stig Claesson
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Svensk husmanskost : en samling gamla svenska...
Pocketbok. Stockholm : MånPocket. 1981. 295 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176420577
- Titel
- Svensk husmanskost : en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Stockholm : MånPocket
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Stockholm : MånPocket 9789176420577 -
Svensk husmanskost
Häftad bok. Bokförlaget Forum. 1983. 295 sidor.
Gott skick. Ej snedläst, svaga läsränder i rygg. Pärmarna något blekta. Inlagan något gulnad.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9137082744
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1988
- Bandtyp
- Häftad
- Vikt
- 380 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9137082744 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. Tredje tryckningen uppl. 1977.
Mycket gott skick. Tillskrift
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137050027
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1968
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum Tredje tryckningen 9789137050027 -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2016. 247 sidor.
Nära nyskick. Bok har några få skavanker
- Lättare hanteringsslitage
- lite skavda hörn
- lite skav på rygg, både upptill och nertill
- kommentar (?) på titelblad.
Se bilderna. … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174246490
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 251 mm Ryggbredd 30 mm
- Vikt
- 1038 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Bonnier Fakta 9789174246490 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum
-
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Forum. 1968. 294 sidor.
Mycket gott skick. Dekorerat pappband 22x14 cm. Teckningar av Stig Claesson - Slas. Diskreta hanteringsspår.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum -
Svensk husmanskost - Illustrerad av Stig Clae...
Inbunden bok. Forum. Första upplagan uppl. 1967. 294 sidor.
Mycket gott skick. Boken har lättare hanteringsslitage, med ett par hundöron och märke efter bokmärke - framgår ur bilder.
Inga synbara skador på hörn.
Läsveck på rygg.
(nlaukt) … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum Första upplagan -
Svensk husmanskost
Inbunden bok.
Gott skick. Bokförlaget Forum. 1:a uppl. 1967. 294s. ExLibris Henning Cato. Lättare bruks- och åldersspår på de vita pärmarna.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK -
Svensk husmanskost: En samling gamla svenska...
Pocketbok. MånPocket. 1981. 295 sidor.
Gott skick. Bakre omslaget med pappersskada där någon utraderat det tryckta cirkapriset. Illustrerad av Slas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789176420577
- Titel
- Svensk husmanskost : en samling gamla svenska recept anpassade till vår tids matlagningsmetoder
- Författare
- Wretman, Tore - Claesson, Stig
- Förlag
- Stockholm : MånPocket
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
MånPocket 9789176420577 -
Svensk husmanskost
Pocketbok. Månpocket. 1981. 283 sidor.
Gott skick. Rivmärke efter borttagen prislapp på baksidan.
För info om bokens innehåll, se bifogat foto av baksidan.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMånpocket -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Forum. 1968. 295 sidor.
Gott skick. Dekorerade pärmar, 22*14 cm, fint illustrerad av Slas (Stig Claesson).
Rak och hänger ihop mkt bra, inga namn eller skrivet.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKForum -
Svensk husmanskost
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2008. 247 sidor.
Nära nyskick. Mycket varsamt hanterad.
”En riktig svensk matklassiker. Tore Wretman slår här ett slag för gammal god mattraditioner och serverar allt från nässelsoppa, sillpudding, fläsklägg med rotmos och kåldolmar till krusbärspaj och änglamark. Han bjuder på över läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn