Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Sjunkna palats. Historien om upptäckten av Orienten

Sjunkna palats. Historien om upptäckten av Orienten

Övers. Lars Eberhard Nyman. Stockholm, Symposion, 1996. 456 s. Ill. Lös karta. 782 g. Skrymmande. Inbunden med skyddsomslag.

Mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9171393161
Titel
Sjunkna palats : historien om upptäckten av Orienten
Författare
Mogens Trolle Larsen
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Utgivningsår
1996
Omfång
456 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
160 x 225 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
778 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Lärt och mycket spännande om den verkliga förebilden till Indiana Jones. "Sjunkna palats" handlar om de europeiska upptäckterna och utforskningarna av Assyriens palats och Babyloniens städer under förrförra seklet. Den internationellt erkände assyriologen Mogens Trolle Larsen sätter här inte bara in upptäckterna i sin historiska kontext. Med hjälp av brev och andra källor förmedlar han därtill en livfull beskrivning av de färgstarka personer som i samarbete men kanske i ännu högre grad i strid med varandra lägger grunden till de assyriologiska och arkeologiska vetenskaperna. I centrum står den unge britten Austen Henry Layard (enligt bokens författare den verkliga förebilden till Indiana Jones) och fransmannen Paolo Emilio Botta, som först kom på tanken att gräva i de stora högar under vilka Assyriens väldiga städer låg dolda. En stor del av såväl British Museums som Louvrens samlingar kom till under den korta period som denna bok behandlar. Hur okunniga arkeologins pionjärer än var när det gällde arkeologiska metoder, så var det dessa fåtaliga men modiga äventyrares upptäckter som undergrävde den ålderdomliga bibeltrogna historieförståelsen och banade väg för den förståelse av världshistorien som vi har idag.