RÖTT ELLER VITT. ATT VÄLJA VIN TILL MATEN
Inbunden bok. Ica Bokförlag. Första uppl. 2010. 112 sidor.
Nyskick. Oanvänd. Inga namn eller markeringar. Ur förlagets beskrivning: ”Den här boken är skriven till dig som tycker att det kan vara svårt att välja passande vin till olika maträtter, till dig som funderar på om man måste dricka rött till kött och vitt till fisk. På den senare funderingen ger Tuire Tepponen dig ett svar redan nu, och det svaret är nej. Vinförslagen är generella, dvs. anger typen av vin och druvor i stället för ett specifikt vin. Boken innehåller också tre olika förslag med recept till en trerättersmiddag; en med huvudråvaran kött, en med fisk och en vegetarisk. Ett omfattande sakregister samt receptregister avslutar boken. Rikt illustrerad i färg med Erik Yngvessons läckra foton och med författarens teckningar.” 24,5 x 20 cm. 520 g.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9789153431879
- Titel
- Rött eller vitt : att välja vin till maten
- Författare
- Tuire Tepponen
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 112 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 245 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 522 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Glöm rött till kött och vitt till fisk
Hur tänker du när du väljer vin till maten slentrianmässigt eller medvetet? Med några enkla baskunskaper och lite experimentlusta kan din nästa middagsbjudning bli en kulinarisk fullträff!
Vilket vin ska man välja till älgstek, sushi, gås eller thaimat? Vad passar att dricka till en ostbricka med sex olika ostar? Är verkligen vinet så viktigt när du bjuder på middag och kan man dricka samma vin genom hela middagen? Boken ger enkla, raka svar på frågor som uppstår när du ska välja vin till mat både allmänna tumregler och lite mer ingående förklaringar till varför vissa viner passar just till vissa maträtter.
I boken finns inga namngivna viner, utan du får i stället förslag på minst tre olika typer av viner från bestämda områden eller tillverkade av specifika druvsorter till varje maträtt som visas. Vissa rätter kommer att utmana dina smaklökar och erbjuda lite mer ovanliga kombinationer. Du får också förslag på tre trerättersmiddagar med recept och vinlista till varje middag.