Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
SMÖRGÅSTÅRTA – Svenska folkets nationalrätt

SMÖRGÅSTÅRTA – Svenska folkets nationalrätt

av

Inbunden bok. B Wahlströms. 2005. 128 sidor.

Nyskick. – ABSOLUT NYSKICK förutom två små tejpmärken på försättssidan! – Se fler bilder! –– Att smörgåstårta är Sveriges nationalrätt är de båda författarna till den här boken helt ense om. Från norr till söder har man i decennier ätit denna folkhemsklassiker. Journalisten Ulf Elfving fick smak för smörgåstårta då han reste runt i landet på en radioturné. Hos de familjer han besökte blev han allt som oftast bjuden på denna rätt och i ett helt år levde han nästan på smörgåstårtor. Men i stället för att få nog kom han att fullkomligt älska dem. Kocken Stefan Bjur har i den här boken antagit den roliga utmaningen att förädla och vidareutveckla den svenska nationalrätten till en rad fantasifulla skapelser. Här visar han hur smörgåstårtan kan varieras oerhört mycket, både till innehåll och form. Bland mycket annat får vi recept på sillsmörgåstårta till midsommarfesten, hamburgertårta som barnen älskar, mager smörgåstårta för hälsomedvetna och snabbsmörgåstårta för stressade. Andra recept är influerade av det asiatiska köket, den gotländska sommaren, den stockholmska skärgården, danska smörrebröd och norrländska specialiteter. Alltsammans ackompanjeras av Ulf Elfvings roande anekdoter kring de olika smörgåstårtornas bakgrund. Utöver smörgåstårtorna får vi också recept på härliga smörgåsar och kanapéer av de mest skiftande slag. / "Boken visar på ett nytänkande på ett varierat, modernt och nyttigt sätt med norrländska, italienska och thailändska smaktendenser." skriver Bibliotekstjänst. –– GLÖM INTE ATT TITTA PÅ ALLA MINA ANDRA BÖCKER! –– Samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer! (Gäller inom Sverige)

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish

SMÖRGÅSTÅRTA – Svenska folkets nationalrätt SMÖRGÅSTÅRTA – Svenska folkets nationalrätt SMÖRGÅSTÅRTA – Svenska folkets nationalrätt SMÖRGÅSTÅRTA – Svenska folkets nationalrätt SMÖRGÅSTÅRTA – Svenska folkets nationalrätt

Förlagsfakta

ISBN
9789132332241
Titel
Smörgåstårta : svenska folkets nationalrätt
Författare
Ulf Elfving - Stefan Bjur
Förlag
B Wahlströms
Utgivningsdatum
20050803
Omfång
128 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
288 x 218 mm Ryggbredd 18 mm
Vikt
894 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Att smörgåstårta är Sveriges nationalrätt är de båda författarna till den här boken helt ense om. Från norr till söder har man i decennier ätit denna folkhemsklassiker. Journalisten Ulf Elfving fick smak för smörgåstårta då han reste runt i landet på en radioturné. Hos de familjer han besökte blev han allt som oftast bjuden på denna rätt och i ett helt år levde han nästan på smörgåstårtor. Men i stället för att få nog kom han att fullkomligt älska dem. Kocken Stefan Bjur har i den här boken antagit den roliga utmaningen att förädla och vidareutveckla den svenska nationalrätten till en rad fantasifulla skapelser. Här visar han hur smörgåstårtan kan varieras oerhört mycket, både till innehåll och form. Bland mycket annat får vi recept på sillsmörgåstårta till midsommarfesten, hamburgertårta som barnen älskar, mager smörgåstårta för hälsomedvetna och snabbsmörgåstårta för stressade. Andra recept är influerade av det asiatiska köket, den gotländska sommaren, den stockholmska skärgården, danska smörrebröd och norrländska specialiteter. Alltsammans ackompanjeras av Ulf Elfvings roande anekdoter kring de olika smörgåstårtornas bakgrund. Utöver smörgåstårtorna får vi också recept på härliga smörgåsar och kanapéer av de mest skiftande slag. Foto: Pepe Nilsson Form: Nicke Ericson Stylist: Inger Nilsson "Boken visar på ett nytänkande på ett varierat, modernt och nyttigt sätt med norrländska, italienska och thailändska smaktendenser." skriver Bibliotekstjänst.