Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Friheten [roman]

Friheten [roman]

Inbunden bok. Schultz Förlag. 1:2 uppl. 1999. 797 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Format 23 x 16 x 5 cm Vikt 1.110 g.
Inbundet svart klotband med vit ryggtext och skyddsomslag, första upplagans andra tryckning. Friheten är Ulf Lundells andra del i den trilogi som började med Saknaden 1992 och avslutades med Värmen 2005. Romanen handlar om en medelålders författare, Tom Wasser och hans tillvaro i lägenheten på Södermalm, Stockholm, i stugan på Österlen och på resor i Italien. Han är fri från förpliktelser; inget fast förhållande, barnen klarar sig själva, han avstår från alkohol och han skriver inget. Vad gör man med sin frihet? Vad gör vi med friheten? Vad kan en skadad ung man göra med sin frihet? I handlingen finns en kriminalhistoria invävd.
// Skyddsomslaget har hanteringsspår främst i hörnen och kanterna, prislapp finns på framsidan, inlagan är mycket fin. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN, samma fraktpris oavsett hur många böcker du beställer samtidigt av BOKLÖF, klicka ↓ och se utbudet [0142]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9187370255
Titel
Friheten : roman
Författare
Lundell, Ulf
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2005
Omfång
797 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
162 x 233 mm Ryggbredd 54 mm
Vikt
1113 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Tom Wasser, författare snart 50, ser tillbaka på ett liv som tycks ha skrivits mer än det levts. Staden, Stockholm, i slutet av 90-talet gör honom frustrerad, håller honom fången. På en av sina rundor på "rastgården" möter han Frank, utbränd reklamare, som när en plan om ett annat bättre liv, på annan plats. Genom Frank lär Tom känna Astrid, sval på ytan, fri i köttets trädgård; Trick, föräldrarlös men "adopterad" av Frank; Monika, som har Mexico City Blues och är hängiven åt oannonserade uppbrott. I livets mitt gör sig döden hemmastadd, låter sin lie blixtra till i all sin meningslösa glans och Gorm Saffer, Missing Persons AB, ser sig indragen i en mordgåta han inte vill lösa. Toms ungdomsvän Crock har fastnat i en turnébuss, man kanske kan Rebecka förmå honom att kliva av vid nästa hållplats, bara hon kunde sluta slå sönder skyltfönster. Toms nu enda hemmavarande barn, Gus, är inget barn längre, ser på sin far med upphöjd misstro. I korsningen Bronx, Centrala Söder, dundrar trafiken, tjuter ambulanserna. På Österlen råder friden. I Toscana rullar kullarna, gröna av vin. Ett Sverige försvinner, ett annat tar form. Och vem är den gamle italienaren, målaren, skådespelaren, diktaren, musikern? Och vem är Hermine? Tog Nörden med datorns hjälp över världen för att bereda plats åt Idioten? Är det möjligt att ha Bram Stokers Dracula tatuerad på kroppen och vem är det som har stulit Toms skrivmaskin?Allt börjar när Tom återvänder till staden från bilresor i Europa tillsammans med Jaz och nu vet dom att dom måste gå skilda vägar och hur gör man det och hösten driver svart regn in över Stockholm och signalerar att ännu en "sista vinter här" kommer krängande som ett spökskepp över natthimlarna.