Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den mystiske pissaren och andra historier från skolans värld

Den mystiske pissaren och andra historier från skolans värld

Inbunden bok Tiden. 1 uppl. 1999. 37 sidor.

Hyggligt skick. Skyddsomslag saknas. Omslaget har fläckar som syns vid närmare granskning. Inlagan är i mycket gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9188876934
Titel
Den mystiske pissaren och andra historier från skolans värld
Författare
Ulf Palmenfelt
Förlag
Tiden
Utgivningsår
1999
Omfång
37 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Vikt
257 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Garv garanteras! Moas fröken är sjuk så klassen har en vikarie. Moa får frågan hur det går i skolan. – Det går bra. Vi har redan slitit ut en fröken. Eleverna skulle öva sig på att använda ovanliga ord på rätt sätt. Ove skulle skriva en mening med ordet ”förmodligen”. Han skrev: Igår såg jag hur pianoläraren och min syster drog ner byxorna på varandra. Förmodligen skulle de skita i pianot. I nio år är svenska barn tvingade att tillbringa en stor del av sin vakna tid i skolan. Då är det nog inte jättekul varje dag, och det är inte konstigt att eleverna försöker pigga upp sig genom att försöka se det komiska i tillvaron. Så gör alla människor som tvingas in i obehagliga situationer – interner, soldater, människor i diktaturstater – alla tar de humorn till hjälp för att uthärda vardagen. Det är alltid den svagares parti mot den starkare. Och barnen vet mer än de vuxna anar, särskilt om sånt som handlar om sex. Det är ingen slump att så många skolvitsar utspelar sig i biologisalen. Det har alltid skämtats vilt bland skolbarnen, men att de hade så här kul kunde ingen ana! Detta är en sanslöst rolig samling av skolvitsar som vandrar runt på skolgårdarna, ihopsamlade av folklivsforskaren Ulf Palmenfelt och matchade av Helena Willis karakteristiska och humoristiska illustrationer. PS. Boken är indelad i klasser precis som skolan. Det är strängeligen förbjudet för skolelever att läsa de vitsar som hör till en högre klass än den man själv går i! Ulf Palmenfelt har också givit ut bl a Gröna Handen och Häxdopet.