Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Palliativ medicin

Palliativ medicin

Inbunden bok. Liber. 3:2 uppl. 2008. 448 sidor.

Mycket gott skick. Tredje upplagan, andra tryckningen.

Baksidestext:
Ordet palliativ kommer från latinets pallium, som betyder mantel. Den omslutande manteln symboliserar sjukvårdens lindrande funktion. En palliativ insats är alltså lindrande, inte botande.

Palliativ medicin är ett akademiskt ämnesområde med klinisk utbildning och forskning. Dess syfte är att förbättra vården för de döende och deras familjer.

Palliativ vård är en aktiv helhetsvård som bygger på en klar vårdfilosofi — den ska tillgodose patientens fysiska, psykiska, sociala och andliga/existentiella behov och även omfatta stöd till de anhöriga i deras sorgearbete. För detta krävs ett arbetslag med en mycket bred kompetens.

Med den tredje, omarbetade upplagan av Palliativ medicin finns samma målsättning som tidigare — att sprida kunskap och nya rön om vården av svårt sjuka oavsett diagnos. Bland nya ämnen kan nämnas självmord och önskan att påskynda döden, aptitlöshet och kakexi, fatigue (cancertrötthet), klåda, demensanhörigas existentiella kris och arbetsterapeuternas roll i den palliativa vården. Boken vänder sig till hela vårdteamet: läkaren, sjuksköterskan, arbetsterapeuten, sjukgymnasten, dietisten, kuratorn m.fl.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789147052516
Titel
Palliativ medicin
Författare
Beck-Friis, Barbro
Förlag
Liber
Utgivningsår
2005
Omfång
448 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1050 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Palliativ medicin har som målsättning att sprida den kunskap och de nya rön som finns inom vården av svårt sjuka. Den har ett brett ämnesspektrum, från samtalskonst och existentiella frågor till kirurgi vid skelettmetastaser. Boken vänder sig till hela vårdteamet.

Om författarna
Barbro Beck-Friis är professor och en föregångare inom den palliativa vården i Sverige. Peter Strang är professor i palliativ medicin och verksam vid Karolinska Institutet i Stockholm.