Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Välkommen till bords : uteätandets historia

Välkommen till bords : uteätandets historia

Inbunden bok. Carlsson. 1 uppl. 2012. 280 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Mycket intressant om uteätandets historia

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173314930
Titel
Välkommen till bords : uteätandets historia
Författare
Hedman, Uno
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2012
Omfång
280 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
157 x 220 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
700 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Restauranglivets historia återspeglar epoker och miljöer på många sätt. Restaurangen var en gång i tiden vår första offentliga samlingsplats. Här presenteras ett flertal personer som haft betydelse för branschen under 1800- och 1900-talen. Viktiga restaurangers historia tecknas. Boken börjar redan långt ned i 1400-talet. Branschpionjärer mötes i form av Hasselbackskungen, Grillkungen liksom franska kockar som Cadier. Man diskuterar likaså utbildning, serveringsarbetets degradering och kockens inflytande.

Uno Hedman och Gösta Nordén har båda framgångsrika och viktiga karriärer bakom sig inom restaurangbranschen som krögare, utbildare m.m.