Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Övermålningar. (Eng.: The Underpainter).

Övermålningar. (Eng.: The Underpainter).

Roman. I Rochester i USA håller den 80-årige Austin Fraser på med en ny serie målningar. Han tänker tillbaka på sitt liv och några av de människor som han inser påverkat honom mest.

Det är hans särpräglade mor som dog när han var pojke, en ung kanadensisk porslinsmålare och dennes flickvän som båda deltog i första världskriget, konstnärskollegan Rockwell Kent och slutligen men viktigast en kanadensisk kvinna, Sara Pengelly, som var hans modell och älskarinna. Tryckår 1999. ISBN 9113005227. Norstedts. Inbunden.

Mycket gott skick. Skyddsomslag med småskador. 295 sidor.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9113005227
Titel
Övermålningar : roman
Författare
Jane Urquhart
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
1999
Omfång
292 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
633 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En bred konstnärsroman som sträcker sig från 1800-talets slut fram till vår tid. Amerikanen Austin Fraser kommer som ung redan före första världskriget till Kanada och möter den unga gruvarbetardottern Sara Pengelly. Hon blir hans modell och älskarinna men trots att de lever tillsammans varje sommar i mer än femton år lyckas hon aldrig vinna hans kärlek. Austin blir också nära vän med en ung kanadensare genom vilken första världskrigets fasansfulla verklighet kommer in i romanen. Jane Urquhart är en flerfaldigt prisbelönt kanadensisk författarinna. "Övermålningar" belönades hösten 1997 med Kanadas frömsta litterära pris Governor Generals Award. Tidigare finnas hennes roman "Borta" (1994) på svenska, även den prisbelönt i hemlandet (Trillium Award) och dessutom en stor försäljningsframgång - den låg på Kanadas bestsellerlistor i tre år! Jane Urquhart som är född 1949 och bor ute på landsbygden i sydvästra Ontario i Kanada, debuterade 1981 som poet och kom med sin första roman 1986, The Whirlpool. Den utkom bl a i Frankrike och belönades där med Prix du Meilleur Livre Etranger, bästa översatta bok.