Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Trådarna i väven

Trådarna i väven

Pocketbok Ordfront. 2005. 395 s. Pocket.

Mycket gott skick. En aning flikade hörn. När Daanish lämnar Pakistan för att studera journalistik på ett universitet i USA, tror han som alla andra att han är på väg till det förlovade landet. Men mötet med Amerika blir inte riktigt som han tänkt sig. När fadern kort därefter dör reser Daanish tillbaka till sin hemstad Karachi, där hans mor har stora planer för honom. I avsikt att hitta en pakistansk hustru åt sin son bjuder hon hem den tilltänkta Nissrine, som tar med sig sin väninna Dia. Naturligtvis händer det som inte får hända; Dia och Daanish förälskar sig i varandra. Hon är den enda som förstår det utanförskap han känner. Det ingen av dem vet är att det redan finns band mellan deras familjer sedan lång tid tillbaka, och att deras öden är sammanlänkade på mer än ett sätt. Trådarna i väven är en märklig och fascinerande berättelse, som man snabbt sugs in i en kärleksroman som är stark och omtumlande. Khans roman har jämförts med Arundhati Roys De små tingens gud och med Monica Alis Brick Lane. Trådarna i väven är pakistanska Uzma Aslam Khans andra bok, och hon har redan översatts till elva språk fler än någon annan pakistansk författare.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789170371370
Titel
Trådarna i väven
Författare
Uzma Aslam Khan
Förlag
Ordfront Förlag
Utgivningsår
2005
Omfång
394 sidor
Bandtyp
Pocket
Mått
110 x 178 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
222 g
Språk
Svenska
Baksidestext
När Daanish lämnar Pakistan för att studera journalistik på ett universitet i USA, tror han som alla andra att han är på väg till det förlovade landet. Men mötet med Amerika blir inte riktigt som han tänkt sig. När fadern kort därefter dör reser Daanish tillbaka till sin hemstad Karachi, där hans mor har stora planer för honom. I avsikt att hitta en pakistansk hustru åt sin son bjuder hon hem den tilltänkta Nissrine, som tar med sig sin väninna Dia. Naturligtvis händer det som inte får hända; Dia och Daanish förälskar sig i varandra. Hon är den enda som förstår det utanförskap han känner. Det ingen av dem vet är att det redan finns band mellan deras familjer sedan lång tid tillbaka, och att deras öden är sammanlänkade på mer än ett sätt. Trådarna i väven är en märklig och fascinerande berättelse, som man snabbt sugs in i en kärleksroman som är stark och omtumlande. Khans roman har jämförts med Arundhati Roys De små tingens gud och med Monica Alis Brick Lane. Trådarna i väven är pakistanska Uzma Aslam Khans andra bok, och hon har redan översatts till elva språk fler än någon annan pakistansk författare. »Khan beskriver liksom Roy miljöer och natur med ett poetiskt, mustigt och mättat språk samtidigt som hon anlägger ett politiskt perspektiv på omvärlden.« Jonas Henningsson, Smålandsposten