Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
I kloka kvinnors sällskap

I kloka kvinnors sällskap

Inbunden bok Albert Bonniers Förlag. 2006. 300 s. Inbunden.

Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Det sägs att man inte ska döma en bok efter omslaget, men i fallet med I kloka kvinnors sällskap är jag beredd att göra ett undantag. För romanen är lika lättsam och okomplicerad som den leende kvinnan på framsidan. I romanen, som utspelar sig på Haiti, får vi följa en mor (Materena) och dotter (Leilani) och deras relation, från det att dottern födds fram till den dag dottern bestämmer sig att flytta utomlands för att utbilda sig till läkare. Familjen tillhör de lägre klasserna på Haiti. Modern Materena arbetar som "professionell" städerska och är en kvinna som man alltid kan rådfråga om man har några problem. Mor och dotter får representera två olika generationer med olika synsätt på livet - modern lever delvis kvar med de gamla haitiska traditionerna, medan dottern står för det nya, ifrågasättande och mer självständiga idealet. Man skulle alltså kunna förvänta sig en del konflikter och frigörelseprocesser ur denna motsättning, men i romanen lyser de med sin frånvaro och om de uppkommer är de ganska utslätade och okomplicerade. Någon fördjupning av karaktärerna och relationen ur psykologisk, social eller någon annan aspekt förekommer inte heller i romanen, utan berättelsen lunkar på i en småtrevlig takt medan vi får ta del av allehanda vardagliga saker och göromål som handla i affär, städa huset, gå i skolan, träffa släktingar etc. I kloka kvinnors sällskap är alltså en bok som man inte behöver anstränga sig för att läsa, vilket också innebär att när man har stängt boken så lämnar den inte några bestående intryck efter sig. Det här är en bok som kan passa att ströläsa på semestern om andan faller på. (Mathias Jansson).

FRI FRAKT inrikes Fraktfritt Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9100108944
Titel
I kloka kvinnors sällskap
Författare
Célestine Vaite
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2006
Omfång
301 sidor
Bandtyp
Inbunden
Språk
Svenska
Baksidestext
I kloka kvinnors sällskap är en internationell litterär sensation. Först utgiven i Australien och nu i Kanada, USA, Holland, Italien, Spanien, Storbritannien och Sverige samt Norge och Finland. Idén till I kloka kvinnors sällskap fick Celestine när hon såg sin egen dotter växa upp men också hennes egen mamma inspirerade henne till boken. Hon var singelmamma med fyra barn, mycket fattig men också mycket stolt. Celestine menar att berättelser är så viktiga på så många sätt - att hålla de döda levande, att komma i ihåg, att sprida visdom vidare och att skapa ett fundament för kvinnor att stödja varandra.Här får vi möta en helhjärtad ny berättarröst, Vaite kryddar sin berättelse med charmiga stycken av tradition från Tahiti och gammal klok visdom. Hjältinna som du önskar var din bästa vän heter Materena. På Tahiti är det allmänt känt att kvinnor är klokast och mödrar vet bäst. Men det är faktiskt så att det är Materena som vet allra bäst. Alla tycker så, alla utom Materenas dotter. Charmig, känslosam berättelse om Matarena som väljer att följa och att leda sitt eget liv trots en motsträvig machokultur. Vi får följa henne och hennes familj under tjugo år. En underbar roman om kärlek - till sina barn, sin man, sin släkt, de kvinnliga traditionerna och att finna sin väg i livet. En bok fylld av livsvisdom, glädje och två av de envisaste kvinnor du någonsin kommer att hitta. BESÖKER SVERIGE, FINLAND OCH NORGE VÅREN 2006”I kloka kvinnors sällskap är en njutning. Den är ett fyrverkeri av livskraft och charm” Sydney Morning Herald”I samma hjärtliga ton som Alexander McCall Smiths bestsellers” Melbourne Age Bookmarks