Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Att väcka intresse och nyfikenhet : långtråkighetens betydelse

Att väcka intresse och nyfikenhet : långtråkighetens betydelse

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 212 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127074774
Titel
Att väcka intresse och nyfikenhet : långtråkighetens betydelse
Författare
Kast, Verena
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2003
Omfång
212 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
402 g
Språk
Svenska
Baksidestext
På samma sätt som i sina tidigare böcker tar Verena Kast här upp en vardaglig aspekt av människolivet, renodlar den och analyserar den. Hennes utgångspunkt i denna bok är betydelsen av att ha intressen. När vi har ett intresse känner vi oss mer levande. Vi utvecklar vår kreativitet och utvecklas då också som människor. De frågeställningar som författaren diskuterar är: Hur uppstår intressen? Vad hindrar oss från att följa våra intressen? Kan man lära sig att bli intresserad?
Viktigt att notera är att Kast med ordet intresse inte menar fritidssyssla eller hobbyverksamhet – det gäller snarare en öppenhet och engagemang i livet och omvärlden. Här spelar också nyfikenheten en stor roll. Författaren betonar mycket starkt att nyfikenheten är livsviktig för oss. Den person som saknar nyfikenhet borde få terapeutisk hjälp, menar hon.
En av frågeställningarna ovan var huruvida man kan lära sig att bli intresserad och det är här långtråkigheten kommer in i bilden. Ofta är vi rädda för leda och vi försöker febrilt att hela tiden distrahera oss. Men långtråkighet behöver inte innebära tomhet. Tar vi vara på ledan kan den ge upphov till fantasier och om vi lyssnar på våra fantasier ger de oss vägledning om vad det är vi vill göra egentligen, vad vi vill bli engagerade i – alltså utveckla intresse för. Långtråkighet leder med andra ord till kreativitet.
Verena Kast bygger på teoretiska resonemang och diskuterar dem mycket utförligt. Att väcka intresse … är inte en självhjälpsbok i konventionell mening – den ger inga recept på hur man ska göra för att bli kreativ. Snarare är det en klok bok som är riktad till en läsekrets som är allmänt intresserad av psykologi.
Översättning Margareta Wentz Edgardh

Verena Kast är professor, jungiansk analytiker och docent vid C G Jung-institutet i Zürich. Hon har givit ut ett stort antal böcker. Senast utkomna titlar på svenska är Vredens kraft (2001) samt Avund och svartsjuka (2002).