Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Nytta och fördärv. Socialt arbete i kritisk belysning

Nytta och fördärv. Socialt arbete i kritisk belysning

av

Inbunden bok. Natur & Kultur Akademisk. 1:1 uppl. 2006. 223 sidor.

Mycket gott skick. Format 23,5 x 15,5 cm Vikt 490 g. Inbundet laminatband. INNEHÅLL: Förord 1. Är socialt arbete till nytta? 2. Metadonkonflikten 3. Institutionsvård av barn och ungdomar 4. Fosterhemsvård 5. Hemlöshet 6. Förebyggande arbete 7. Social planering 8. Individuell handlingsplan 9. Socialt arbete med arbetslösa 10. Reflektioner över 50 år i socialt arbete 11. Efterord samt Referenser mm. // Överstrykningar förekommer frekvent i vissa kapitel. Bilden avser den aktuella boken. Utnyttja gärna inrikes ENHETSFRAKTEN för beställning av flera av mina böcker samtidigt. [1129]

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9127113027
Titel
Nytta och fördärv : socialt arbete i kritisk belysning
Författare
Verner Denvall
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsdatum
20061120
Omfång
185 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
155 x 235 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
498 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det finns viktig kunskap som inte tas tillvara i den sociala praktikens vardag, kunskap som bygger på forskning och lång erfarenhet. Varför? Det borde ju vara en självklarhet att i första hand välja metoder och modeller som fungerar, att göra vad man kan för de barn och vuxna som har störst behov av hjälp. Tyvärr är det inte alltid så. Denna bok sätter fingret på några av dessa områden. Författarna vill redovisa aktuell kunskap samt öppna för en diskussion kring vad i det sociala arbetet som är till nytta och vad som kan vara till fördärv. De enskilda kapitlen illustrerar bokens övergripande tankegång och behandlar några centrala teman, exempelvis institutionsvård av barn och ungdomar, metadonprogrammen och dess kontroverser, hemlöshet och boende, aktivitetstvång vid försörjningsstöd, förebyggande arbete i skolan och fosterbarnens behov av stöd som kan förbättra deras liv. Boken är avsedd dels för yrkesverksamma inom socialtjänst och social omsorg, dels för studerande på socionomprogrammet, för forskare inom socialt arbete och för politiker och tjänstemän inom förvaltning.