-
Insats pågår : från piketstyrka till terrorbe...
Pocketbok. Norstedts förlag. 2023. 284 sidor.
ISBN 9113118710
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNorstedts förlag 9113118710 -
Ett hoppfullt tidens tecken : från elitism ti...
Inbunden bok. Artos & Norma Bokförlag. 2017. 262 sidor.
ISBN 9175808345
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKArtos & Norma Bokförlag 9175808345 -
Från apa till sapiens : mänsklighetens histo...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2020. 165 sidor.
ISBN 9127164123
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKNatur & Kultur 9127164123 -
Drömburgare : Från cowboyburgare till wraps
Inbunden bok. Prisma förlag. 2006. 143 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9151845792
- Titel
- Drömburgare : Från cowboyburgare till wraps
- Författare
- Paul Gayler
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 144 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 207 x 232 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 695 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Sällan eller aldrig har jag blivit så inspirerad och sugen på att 'skrida till verket' som efter att ha läst denna bok. Recepten är helt enkelt fantastiskt läckra, mycket instruktiva och de vackra bilderna ger tydliga ledtrådar för tillagning och presentation", skriver en entusiastisk och matglad lektör.
Hamburgare är lättlagad mat för alla tillfällen: för sommargrillfesten, den snabba vardagsmiddagen med familjen eller festmåltiden. Drömburgare innehåller över 60 snabba och lättlagade recept från hela världen. Recept på klassisk amerikansk burgare blandas med grekisk souvlakiburgare eller pumpa- och couscousburgare från Mellanöstern. Du hittar burgare som drinktilltugg; thaihummer med citrongräs, wraps med pekinganka eller trattoriaburgare.
Inledningsvis berättas om burgarens historia, hur gör man en burgare, och grundläggande tillagningssätt beskrivs. Sedan följer de inspirerande recepten; Klassiskt kött (dvs nöt), Mera kött (dvs lamm, fläsk, kyckling, anka, struts etc), Fisk & skaldjur, Vegetariskt, Alla tillbehör (såser, salsor, röror, sallader, bröd, potatis, grönsaker).
Ett svenskt bidrag är Aquavit-kocken Marcus Samuelssons tonfiskburgare med vitkåls-tsatsiki.
Drömburgare är helt enkelt en lockande kokbok, som med sina nya, spännande och fantasifulla recept förnyar den älskade burgaren!
Prisma förlag 9151845792 -
Svenska smaker : från Edsbacka krog till rest...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2000. 165 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9127352595
- Titel
- Svenska smaker : från Edsbacka krog till resten av världen
- Författare
- Lingström, Christer
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2000
- Omfång
- 165 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1374 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här har vår enda tvåstjärniga krögare samlat ihop ett 80-tal av sina läckraste recept – alltifrån enklare rätter med prägel av husmanskost till mer avancerade och exklusiva. Naturligtvis inkluderande dryckestips. Maten varvas med reportage bl a från Edsbacka krog, Lingströms matfilosofi, samarbetet med Tore Wretman och arbetet som "Sveriges matambassadör".
Christer Lingström är en flitigt anlitad kock när det officiella Sverige ska synas utomlands, t ex i städer som Versailles, Tokyo och Moskva. Han är också en kock som vårdar våra svenska mattraditioner, men som ändå ständigt är beredd att pröva något nytt, variera, blanda, göra upptäckter. Bordet ska spegla säsongerna.
I boken presenteras många av de rätter som serveras eller har serverats på Edsbacka krog, men här finns även recept från t ex nobelmiddagen och invigningen av kulturhuvudstadsåret. Personliga glimtar ges också från några odlare och uppfödare.
Christer Lingström driver Edsbacka krog i Sollentuna, den enda svenska krogen som har två stjärnor i Guide Rouge (som Guide Michelin heter numera). Han har dessutom tilldelats en rad andra utmärkelser, bl a Årets kock 1985, Gastronomiska Akademiens Guldmedalj 1992 och Gastronomiska Akademiens och Tore Wretmans hederspris "Honesta Voluptate". Han är nybliven medlem i den exklusiva restaurangsammanslutningen "Traditions & Qualité" och är sedan 1997 ordförande i föreningen Årets kock. Christer Lingström har gett ut och varit medförfattare i ett flertal matböcker.
Ingemar Unge är välkänd författare och kåsör, bl a i tidningen Vi.
Natur & Kultur 9127352595 -
Mässguru : så lyckas du som utställare, från...
Inbunden bok. Roos & Tegner förlag. 2017. 195 sidor.
ISBN 9187905636
Nära nyskick. Mjukt band
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKRoos & Tegner förlag 9187905636
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn