Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Amerikauret : Bricken på Svartvik, del 4

Amerikauret : Bricken på Svartvik, del 4

Inbunden bok Libris förlag. 1 uppl. 2013. 319 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Bokhandelsnytt exemplar i presentskick. Oläst. "Ja, de är trevliga, de amerikanska vägguren, säger magister Sundblad vänligt när jag skänker i kaffe. Amerikanska väggklockan har vi sparat ihop till, Natan och jag. Vi har hjälpts åt. Han skoftade och jag reste ribb. Klockans tickande är så hemtrevligt, det skänker lugn. När jag ser på väggklockan blir jag glad. När jag ser på termometern pickar orosfågeln i hjärtat." Det är sekelskifte också på Svartviks sågverk - men det som märks mest är diskussionerna om föreningsrätten. Varför skulle inte sågverksarbetarna ha rätt att organisera sig? Bricken är sjubarnsmamma. Det är trångt i köksrummet. Och ändå: när magister Sundblad föreslår att hennes äldste, Nikanor, ska skickas till läroverket i stan blir hon inte alls lika glad och stolt som Natan. Ska Nikanor tvingas iväg hemifrån och bli en främling bland sina egna? Amerikauret är Vibeke Olssons fjärde roman om Bricken på Svartvik. Hittills utkomna delar i serien: Sågverkskungen, Bricken på Svartvik, Sågspån och eld, Amerikauret, Glödens färger, Som ett träd i skogen. Om Sågverksungen: "Det har blivit en varm bok, snudd på allåldersbok. En klassisk arbetarroman, spännande och lärorik." (Boel Söderberg, Nerikes Allehanda). Om Bricken på Svartvik: "Jag njuter oavbrutet av Vibeke Olssons senaste bok. Den är utsökt skriven och gestaltad." (Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789173872713
Titel
Amerikauret
Författare
Vibeke Olsson
Förlag
Libris förlag
Utgivningsår
2013
Omfång
319 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 215 mm Ryggbredd 27 mm
Vikt
456 g
Språk
Svenska
Baksidestext
- Ja, de är trevliga, de amerikanska vägguren, säger magister Sundblad vänligt när jag skänker i kaffe. Amerikanska väggklockan har vi sparat ihop till, Natan och jag. Vi har hjälpts åt. Han skoftade och jag reste ribb. Klockans tickande är så hemtrevligt, det skänker lugn. När jag ser på väggklockan blir jag glad. När jag ser på termometern pickar orosfågeln i hjärtat. Det är sekelskifte också på Svartviks sågverk - men det som märks mest är diskussionerna om föreningsrätten. Varför skulle inte sågverksarbetarna ha rätt att organisera sig? Bricken är sjubarnsmamma. Det är trångt i köksrummet. Och ändå: när magister Sundblad föreslår att hennes äldste, Nikanor, ska skickas till läroverket i stan blir hon inte alls lika glad och stolt som Natan. Ska Nikanor tvingas iväg hemifrån och bli en främling bland sina egna? Amerikauret är Vibeke Olssons fjärde roman om Bricken. Sagt om Amerikauret: "Ypperligt gestaltat av Odile Nunes vars röst är i fin samklang med den mogna Bricken" Esther Hansen, LitteraturMagazinet Sagt om Sågverksungen: "Det har blivit en varm bok, snudd på allåldersbok. En klassisk arbetarroman, spännande och lärorik." Boel Söderberg, Nerikes Allehanda Sagt om Bricken på Svartvik: "... jag njuter oavbrutet av Vibeke Olssons senaste bok ... den är utsökt skriven och gestaltad ..." Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet