Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Intill slutet vill jag vittna: Dagböcker 1933-1945

Intill slutet vill jag vittna: Dagböcker 1933-1945

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 1999. 914 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag saknas. Victor Klemperers berömda dagböcker under nazitiden. Kartonnerade band i mycket gott skick. Dagböcker från nazitiden. Dagböckerna tar upp den växande antisemitismen, stämningen i judehuset dit hann förflyttats och rädslan för Gestapo. "Den tyskjudiske litteraturprofessorns dagböcker...är utan tvivel ett av vårt århundrades märkligaste litterära verk." Citat från wikipedia och bokreklam.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
911300557X
Titel
Intill slutet vill jag vittna
Författare
Victor Klemperer
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
1999
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1350 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Den tysk-judiske litteraturprofessorns Victor Klemperers dagböcker från åren 1933-1945 är utan tvivel ett av vårt århundrades märkligaste litterära verk. Intill slutet vill jag vittna är inte en skildring av Förintelsen. Victor Klemperer hamnar aldrig i något koncentrationsläger utan lever - tidvis gömd - i Dresden under hela kriget.På över 1.000 sidor skildrar han vardagslivet i Hitlertyskland på ett sätt som ingen före honom. Minutiöst, i detalj, skildrar Klemperer hur det nazismen växer från ett "övergående obehag" till att bli ett allomfattande förtryck, som tvingar honom under jorden för att klara livhanken. Tysk TV (ARD) har filmatiserat dagböckerna i en serie om 13 avsnitt. "De gör Klemperer till en av de största dagboksförfattarna - om inte den störste - på det tyska språket." Peter Gay, The New York Times Book Review "En av de mest gripande böcker som har skrivits i Tyskland detta århundrade." Politiken, Danmark "Så blir hans dagböcker från åren 1933-1945 inte bara ett av de allra viktigaste dokumenten vi har om Hitlers Tyskland utan också till ett konstverk, helt i nivå med Anne Franks holländska dagbok." Richard Swartz i Svenska Dagbladet.