Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Författarliv

Författarliv

Förlagsny inbunden bok. Ellerströms förlag AB. 2018.

Med denna volym, den femte i ordningen, avslutas ellerströms stora satsning på att presentera Virginia Woolf som essäist för svenska läsare. Woolf drar aldrig några skarpa gränser mellan brev, dagbok och roman, och hennes essäer kan fungera både som knivskarp, kunnig kritik och som eftertänksam självbiografi. Just det senare elementet är vad detta urval under rubriken ”Författarliv” fokuserar på. Här belyser Woolf ur olika vinklar den tillvaro hon skissade som en utopisk möjlighet i Ett eget rum – livet som fri, självförsörjande författare. Hon är pressad av deadlines, lycklig under läsning, frustrerad av umgänget med andra författare, angelägen att föra fram sina idéer. Det går ingen gräns mellan vardagslivet och författartillvaron – att skriva är att leva, att leva är att skriva.

Direkt från förlaget
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789172475236
Titel
Författarlivet
Författare
Woolf, Virginia
Förlag
Ellerströms förlag AB
Utgivningsår
2018
Omfång
134 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 187 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
275 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Med denna volym, den femte i ordningen, avslutas ellerströms stora satsning på att presentera Virginia Woolf som essäist för svenska läsare. Essän är på sätt och vis Woolfs mest typiska och egna genre. Här fungerar den både som knivskarp, kunnig kritik och som eftertänksam självbiografi. I detta urval, samlat under rubriken ”Författarlivet”, belyser Woolf ur olika vinklar den tillvaro hon skissade som en utopisk möjlighet i Ett eget rum – livet som fri, självförsörjande författare. Hon är lycklig under läsning, frustrerad av umgänget med andra författare, angelägen att föra fram sina idéer. Det går ingen gräns mellan vardagslivet och författartillvaron – att skriva är att leva, att leva är att skriva.
För urvalalet står Jonas Ellerström, Elisabeth Mansén och Maria Green. Jonas Ellerström har skrivit förord och Maria Green har skrivit kommentarer. Översättningen är gjord av Rebecca Alsberg.