Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Nästan sant

Nästan sant

Inbunden bok Wahlström & Widstrand. Första uppl. 2003. 177 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Vitt förlagsband med ryggtext i rött. I boken presenteras ett urval av Viveca Lärns bästa krönikor som varit införda i Göteborgs-Posten varvat med nyskrivna betraktelser. "Var ligger Öxnered" frågade Viveca konduktören när hon skulle resa med tåg från Göteborg till Lysekil och byta i Öxnered. "Jag vet var jag är men inte var det ligger" Konduktören skakade medlidsamt på huvudet. Om detta handlar ett av krönikorna i boken. Vidare i boken: "Nu skall vi räta ut Olskroken! !" så hojtar en gammal man och viftar med kryckan i luften till tonerna av "Down by the riverside" Det skall bli tradjazz på Olskrokstorget. En annan krönika handlar om när mellanstadieklasser från Lillegårdsskolan i Partille besöker en auktion i Fiskhamnen. Eleverna får diverse förmaningar från lärarna. En säger: "ni får inte blinka, då kanske vi står där med en låda sill och hur skall vi få plats med den på lokaltåget"? Barnen är intresserade och tittar och nosar i alla lådor. De frågar men får inga svar. Viveca vet varför: "Turister och skolklasser upplevs som knott. Man viftar bort dem när de kommer för nära"! Humor i stort mått finns i dessa och andra dråpliga episoder i denna krönikesamling. I bästa Lärn-stil. I boken ges också nyttiga tips, t ex hur man medelst plankmålning lär sig flörta. Man får också lära sig konversera en sotare. Lärn-stil.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9146202641
Titel
Nästan sant
Författare
Viveca Lärn
Förlag
Wahlström & Widstrand
Utgivningsår
2003
Omfång
177 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
138 x 202 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
320 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Varje lördag sedan våren 1999 har GP:s läsare kunnat njuta av Viveca Lärns krönikor, men nu har det blivit hög tid att även andra får ta del av hennes oefterhärmliga humor och träffsäkra iakttagelseförmåga. I Nästan sant presenteras ett urval av Viveca Lärns bästa krönikor varvat med nyskrivna betraktelser. Följ med på nostalgiska vandringar i Göteborg, upplev spontanjazz på stamkrogen Kometen och förundras över författarens plötsligt uppflammande habegär på byggvaruhuset Clas Ohlson. Lär känna ålekråkans sällsamma karaktär, den föräldralösa trutungen och den egensinniga rödhaken som inte låter sig lockas från grannens kompost trots snitslad bana av färska talgbollar. Med Viveca Lärn får du lära dig flörta medelst plankmålning, hur man som sällskapssjuk egenföretagare plankar in på en personalfest samt bästa sättet att konversera en sotare. Och hur gick det egentligen till när cirkusdirektör Bronett donerade de två säckar elefantgödsel som effektivt tog död på författarens rosor? Ärligt redovisar författarens sin fäbless för att hoppa ned i döda berömda mäns sängar. I Hemingways fick hon ligga ostörd tills hon somnade. Prins Bertils är också provad. Här bjuds också på epistlar om hummerfiske en varm brittsommarmorgon, kajakutflykter bland rosa klippor, doftande pors och storögda sälar, besök i Pireus där kantorn i Skandinaviska kyrkan spelar ABBA-låtar på orgeln och alla som vill gifta sig måste ha med sig tre kilo kaffe, utflykter till Bornholm, Stora Kornö och Köpenhamn och svartsoppa aväten under Birgit Nilssons stränga blickar.I Nästan sant lär du helt enkelt känna författaren till den hyllade romansviten om Saltön på ett helt nytt sätt!