Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 59 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Om du skulle fråga Micha

Om du skulle fråga Micha

Inbunden bok Kabusa Böcker. 1 uppl. 2015. 24 sidor.

Nära nyskick. Pärmarna i mycket gott skick med endast smärre hanteringsspår. Boken handlar om ett flyktingbarns erfarenheter. Lämplig för barn 5-9 år Inlagan till synes obläddrad och nyskick! Mycket säreget illustrerad på känsligt sätt.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 59 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789176590171
Titel
Om du skulle fråga Micha
Författare
Viveka Sjögren
Förlag
Kabusa Böcker
Utgivningsår
2015
Omfång
24 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
215 x 305 mm Ryggbredd 8 mm
Vikt
360 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Om du skulle fråga Micha skulle han svara att det var ganska nyss som kriget kom och han och hans familj var tvungna att gömma sig och vänta och sedan lämna allt och ge sig av till ett helt annat land. En helt annan värld, där man också ska vänta men inte på att få åka hem utan på att få stanna. Micha är trött på att vänta och på att gå i skolan och inte förstå. Som tur är finns det både fotboll och matte, precis som hemma och det, det är Micha bäst på. Pressröster om Om du skulle fråga Micha: "Om du skulle fråga Micha" är närmast sensationellt bra, bild och text är ett och boken dessutom så aktuell att den gör ont. Finns det någon förälder som trevat efter svar på barns frågor om flyktingar hösten 2015? Här finns diskussionsunderlaget. Augustjuryn för barnboksgenren borde inte ens behöva sammanträda." Nils Forsberg, Expressen "Viveka Sjögren skildrar varsamt en liten pojkes upplevelse av krig och flykt och ankomst till ett land där han inte kan prata med någon [...] Viveka Sjögrens originella och vackra illustrationer fyller uppslagen med starka akvarellfärger. Varma och kalla färgtoner speglar känslolägets växlingar mycket effektivt. [...] Bokens enkla och avskalade text har en poetisk ton med återkommande fraser. Sjögren skildrar utan stora ord ett barns upplevelse av krig och flykt så att det är möjligt att i viss mån förstå." Anne-Marie Karlsson, Opsis Barnkultur "Michas familj måste gömma sig och så småningom fly, över land och vatten, tills de kommer till ett kallt land, där Sjögren berättar med såväl ord som bilder om de svårigheter de möter där [...] bildernas ja hela uppslagens färger [har] en stark betydelse för berättelsens dramaturgi." Maria Herngren, Modern Barndom