Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Livets gåtor : Jane Austen

Livets gåtor : Jane Austen

Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2009. 366 sidor.

Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789100122850
Titel
Livets gåtor : Jane Austen
Författare
Vivi Edström
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår
2009
Omfång
366 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
142 x 198 mm Ryggbredd 29 mm
Vikt
494 g
Språk
Svenska
Baksidestext
(Ur kapitlet Austens universum)
”Den berömmelse Jane Austen har idag beror förstås på att det finns mycket att hämta hos henne för nutidens människor. Annars skulle hon ju vara borta, passé. Om det är något som styr mig nu när jag skriver så är det sökandet efter den Austen som är viktig också i nuet. Visst är jag sorgset medveten om att somliga inte står ut med att läsa henne.
 Men för vissa av oss ligger det så till, att vi aldrig blir färdiga med henne. Aldrig får nog av denna speciella exakthet, som döljer så mycken visdom.
 Austen erbjuder mycket för den som är intresserad av subtila mönster i litteraturen. Visst kan man läsa henne bara för att bli underhållen – ja man skall läsa henne för att bli underhållen, men om man gör det riskerar man att missa väsentligheter. Hon är spännande för dem som engagerar sig i klass, genus, familjens problematik. De som intresserar sig för själens processer, för moralisk utveckling och förändring, har ett intressant stoff att studera hos henne. Och då gäller det att vara uppmärksam. Austen både döljer och diskuterar existentiella problem och moraliska val. De är ofta inskrivna i de oskyldigaste samtal. Det tillhör hennes avskalade, exakta sätt att skriva.
 Vår moderna skepsis, vår ironi, möter Austens. Hon läser våra hemliga motiv, våra innersta rörelser. Hon vet när vi ljuger. Hon är nästan alldeles osentimental. Ändå innehåller hennes böcker känslor av mångahanda slag. Den som vill skärpa sin psykologiska blick, slipa sitt medvetande – den bör läsa Jane Austen.”