Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Den ekonomiska terrorn

Den ekonomiska terrorn

Häftad bok. Norstedts. 1 uppl. 1998. 166 sidor.

Nära nyskick. Mycket fint exemplar. Oläst. Något blekt rygg, för övrigt i nyskick. Ägarsignatur på främre pärmens insida.

Forresters essä Den ekonomiska terrorn (l´horreur économique) har översatts till nitton olika språk. I Frankrike och Tyskland har den sålts i en halv miljon exemplar. Boken har fått ett genomslag som är helt häpnadsväckande vad gäller en pamflett på 160 sidor. Utan tvivel har Forrester vidrört en nerv i samhällskroppen.

Vad är det då hon säger? Hon är rasande. I kapitel efter kapitel utslungas anklagelser med en häftighet och förtvivlan man knappast brukar finna i debattböcker om ekonomi. Hon skriver helt medvetet i J´accuse-traditionen: och hennes vrede är långt ifrån bara hennes egen. Hon skriver om arbetslösheten - den arbetslöshet som håller på att riva sönder Europas välfärdsstater, som släpper fram fascismen och förstör ett omätbart antal liv.

"Den ekonomiska terrorn" är uttryck för en stor vrede, och bokens tonfall kan säkert vändas mot den. Men vreden är bokens ärende. Miljoner, för att inte säga miljarder, människor upplever sig sitta fast i en ekonomisk modell som skapar ofattbara rikedomar samtidigt som den utarmar köpkraften hos den överväldigande majoriteten, som finner sig vara osynliggjord och ointressant för världsekonomins aktörer - som såväl arbetskraft som "köpare".

Det här är ingen hemlighet. Ändå lyckas denna vrede sällan bli synlig i de ekonomiska analyserna, i ledarsidornas kommentarer eller ens i politiken. Ändå håller den på att växa till en av världens starkaste politiska krafter, utan att finna en riktning eller ett politiskt forum. Förord av Agneta Stark.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9113003089
Titel
Den ekonomiska terrorn
Författare
Viviane Forrester
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
1998
Omfång
166 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
243 g
Språk
Svenska