Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Kvinnans historia – från forntiden till våra dagar – Med 61 illustrationer.

Kvinnans historia – från forntiden till våra dagar – Med 61 illustrationer.

Häftad bok. Stockholm: Lars Hökerbergs Bokförlag. 1925. 320 sidor.

Gott skick. Nötta omslag. Inlagan är fin.

Ur det svenska företalet: "Den bland annat för sina kvicka sedeskildringar uppskattade engelske författaren W. L. George har i ett nyligen utkommet arbete, som härmed under titeln 'Kvinnans historia' göres tillgängligt för svenska läsare, givit en skildring av kvinnans kamp för bättre villkor i samhälle och familj ända från den dunkla urtiden fram till dessa yttersta dagar. Med vaken, kritisk blick följer han striden i dess båda faser – dels kraven på teoretisk jämlikhet med mannen, dels på ekonomisk frihet.
Ämnet erbjuder så mycket av intresse, att en dylik skildring, som hittills saknats på vårt språk, i och för sig bör locka en var, som känner behov av att få klarhet i den strid mellan olikartade krafter, ur vilken vårt moderna samhälle framgått. En angenämare vägvisare än den spirituelle engelske författaren kan man svårligen välja. Utan tvivel kommer han mången gång att verka stötande på både anhängare och motståndare till 'kvinnans emancipation', som frasen en gång löd, ty han är absolut originell i sin uppfattning och ger gärna sina allt annat än oförargliga meningar en paradoxalt tillspetsat form. [...]
Den svenska upplagan av 'Kvinnans historia' har utökats med några kapitel, som ägna särskild uppmärksamhet åt förhållanderna i vårt land."

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish