Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Smärtans barn [En sann historia]

Smärtans barn [En sann historia]

Inbunden bok Bra Böcker. 2005. 236 sidor.

Gott skick. Skyddsomslag i gott skick. , liten tejplagad kantreva i skyddsomslaget. Originaltitel: Children of pain. ISBN 9170023042. Bestsellerförfattaren Waris Dirie är tillbaka med en ny bok där hon fortsätter kampen mot kvinnlig könsstympning - denna gång med fokus på Europa.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9170023042
Titel
Smärtans barn
Författare
Waris Dirie
Förlag
Bra Böcker
Utgivningsår
2005
Omfång
236 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
141 x 221 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
380 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I Smärtans barn har Waris Dirie tillsammans med en grupp kvinnliga journalister undersökt förekomsten av könsstympning i Europa. Resultatet är skrämmande: Det finns över 500 000 könsstympade kvinnor i Europa, kvinnor som lever med svåra trauman och fysiska smärtor. Genom en rad intervjuer och vittnesmål visar Dirie hur även europeiska läkare är beredda att utföra ingreppen, hur myndigheterna är handfallna, stillatigande eller helt enkelt ovetande. Det gäller ju inte europeiska kvinnor! Dirie redovisar skakande fall över hela Europa och även Skandinavien får en grundlig belysning. Det vi inte trodde förekom i Sverige kan utföras just nu, i vår omedelbara närhet.

I början av arbetet med boken fattade Dirie ett oåterkalleligt beslut: Från och med nu ska jag viga mitt liv åt att bekämpa kvinnlig könsstympning i Europa. Till den dag varje barn kan känna sig säkert, till den dag alla är medvetna om att könsstympning inte är en kulturell yttring utan ren och skär tortyr.