Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Banditer : en historia om heder, hämnd och desperados

Banditer : en historia om heder, hämnd och desperados

Inbunden bok

Nyskick. Klart läsvärd bok för den som vill veta mer om italiensk kriminalitet. NyheternaMaud Webster, författare till den kritikerrosade Maffians värld, skriver nu historien om banditer och desperados. På Sicilien, Korsika och Sardinen har det genom åren spelats upp fruktansvärda scener när människor tagit rättvisan i egna händer för att utkräva hämnd eller upprätthålla sin heder, ofta med mord som följd.Medan maffian fortfarande har tusentals medlemmar, finns det nästan inga banditer kvar. I jämförelse med maffians genomgripande samhällspåverkan och spektakulära attentat kan banditernas historia vid första anblicken tyckas blek: banditerna har verkat i tysthet och ofta levt fattigt och oglamoröst. Men de representerar något som mafiosi inte gör drömmen om frihet. Därför har människor genom tiderna fascinerats av banditer och deras okuvliga stolthet, egensinne, styrka och deras öden och äventyr, verkliga eller inte. Den spännande och välskrivna Banditer handlar om verklighetens Zorro och Robin Hood.Maud Webster är historiker och författare med rötterna i Västerbotten. Hon specialiserar sig på italiensk kulturhistoria och har bott och arbetat bland annat på Sardinen och Sicilien. Hon har tidigare skrivit Maffians värld (2003), Roms vatten (2005) och Döden i Rom (2006).

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185507719
Titel
Banditer : en historia om heder, hämnd och desperados
Författare
Maud Webster
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2008
Omfång
188 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 222 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
393 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Klart läsvärd bok för den som vill veta mer om italiensk kriminalitet." Nyheterna Maud Webster, författare till den kritikerrosade Maffians värld, skriver nu historien om banditer och desperados. På Sicilien, Korsika och Sardinen har det genom åren spelats upp fruktansvärda scener när människor tagit rättvisan i egna händer för att utkräva hämnd eller upprätthålla sin heder, ofta med mord som följd. Medan maffian fortfarande har tusentals medlemmar, finns det nästan inga banditer kvar. I jämförelse med maffians genomgripande samhällspåverkan och spektakulära attentat kan banditernas historia vid första anblicken tyckas blek: banditerna har verkat i tysthet och ofta levt fattigt och oglamoröst. Men de representerar något som mafiosi inte gör drömmen om frihet. Därför har människor genom tiderna fascinerats av banditer och deras okuvliga stolthet, egensinne, styrka och deras öden och äventyr, verkliga eller inte. Den spännande och välskrivna Banditer handlar om verklighetens Zorro och Robin Hood. Maud Webster är historiker och författare med rötterna i Västerbotten. Hon specialiserar sig på italiensk kulturhistoria och har bott och arbetat bland annat på Sardinen och Sicilien. Hon har tidigare skrivit Maffians värld (2003), Roms vatten (2005) och Döden i Rom (2006).