Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Roms vatten från antiken till idag

Roms vatten från antiken till idag

Inbunden bok.

Nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Historiska media. 2005. 219 s. 14 x 22cm. Illustrerad.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789185057771
Titel
Roms vatten : från antiken till idag
Författare
Webster, Maud
Förlag
Historiska Media
Utgivningsår
2005
Omfång
219 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
143 x 222 mm Ryggbredd 19 mm
Vikt
562 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Italiens huvudstad har kallats regina aquorum, vattnens drottning. Under 300-talet efter Kristus fanns det till exempel i Rom elva kejserliga badhus, 856 mindre badhus, 15 monumentala fontäner, några vattenparker och bassänger, och ungefär 1 300 kvartersfontäner. Elva stora akvedukter försåg dessa anläggningar med ett konstant överflöd av vatten, och spillet spolade miltals med kloaker på väg mot Tibern. Ingen annanstans har badhuskulturen blomstrat som i Rom, och ingen annan stad har investerat så mycket i akvedukter och fontäner. Det mesta av Roms vattentillförsel idag garanteras av en av de största akvedukterna i världen och precis som under antiken räcker vattnet inte bara till, utan blir också över.

Romerska vatten är en historia om sötvattnet i Rom på fem teman: floden, avloppen, akvedukterna, badhusen och fontänerna, från antiken till idag. Boken avslutas med en promenadguide till vattnets platser. Denna guide ger förstagångsresenären ett originellt verktyg att ta med till Rom, och den erfarna resenären får en ny synvinkel på den eviga staden och det tidlösa naturelement som utmärker den. I boken skildras till exempel de stora sjöslagssimuleringarna de spektakulära gladiatorspel med riggade sjöslag där flera tusen män kunde vara inblandade. Vi får också förklarat för oss hur det egentligen ligger till med romarnas påstådda blyförgiftning, om romarna använde toalettpapper och hur dagens svenska badhus både liknar och skiljer sig från de romerska termerna.

Maud Webster är bosatt i Skellefteå och arbetar som översättare, utbildare och skribent. Hon har tidigare bott i Italien, där hon bland annat arbetat som arkeolog Hennes tidigare bok Maffians värld utkom på Historiska Media 2003.

* Stort intresse för antiken

* Komplement till reseguiderna

* Promenaderna i appendix