Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Lärkorna i L'Aquila : Abruzzo – Italiens hjärta

Lärkorna i L'Aquila : Abruzzo – Italiens hjärta

Inbunden bok

Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Carlssons, 2015. Förlagsband med skyddsomslag. Mycket gott skick. 303, [1] s. ISBN 978-91-7331-673-6.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9789173316736
Titel
Lärkorna i l'Aquila : Abruzzo - Italiens hjärta
Författare
Johan Werkmäster
Förlag
Carlsson
Utgivningsår
2015
Omfång
303 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
145 x 216 mm Ryggbredd 20 mm
Vikt
546 g
Språk
Svenska
Baksidestext
I sin nya reseskildring Lärkorna i L'Aquila utgår Johan Werkmäster från den italienska regionen Abruzzo men hamnar ibland till sist i någon annan del av världen. Abruzzo ligger i mellersta Italien i höjd med Rom men med ansiktet vänt mot Adriatiska havet. Bortom gnistrande sandstränder slingrar sig vägarna över pastoralt böljande kullar, klädda med olivträd och vin, mot ett alltmer dramatiskt landskap med skarpt skurna dalgångar, trolska högplatåer och spetsiga, evigt snöklädda berg. Då befinner man sig i Apenninernas högsta och vildaste trakter. Här finns ont om människor men relativt gott om björn och varg. Werkmäster berättar på ett personligt och kunskapsrikt sätt om möten med människor, historia, natur, kultur, religion, mat, vin och mycket annat. Ofta vandrar han i författares och konstnärers fotspår. I ett kapitel möter han i en bergsby en pensionerad borgmästare som i sin ungdom arbetade som servitör åt Hitler i Örnnästet. Han skriver om när påven Johannes Paulus II ibland smet från Vatikanen för att inkognito susa nedför Abruzzos skidbackar och när den Heliga Birgitta eventuellt snodde en relik i en kyrka i kuststaden Ortona. Johan Werkmäster (född 1955) debuterade 1983 med novellsamlingen Den kvarglömda överrocken och har sedan dess gett ut drygt tjugo böcker i olika genrer. Han är också verksam som kulturskribent.