Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Det evigt kvinnliga: en historia om förändring

Det evigt kvinnliga: en historia om förändring

Häftad bok Studentlitteratur AB. 1 uppl. 2001. 285 sidor.

Gott skick. , namnteckning på försättsbladet. Ny, omarbetad utgåva. 22x15 cm, 509 g. Illustrerad. (Det ser ut att vara fläckar på främre pärm, men det är inga fläckar)
ISBN 9144015860.
BAKSIDESTEXT: 1800-talet fördjupade klyftorna mellan kvinnor och män. Den urgamla myten om Kvinnan växte sig stark samtidigt som den förändrades. Detta skedde parallellt med kvinnors ökade krav på frigörelse och ekonomiskt oberoende. De religiösa tolkningarna av kvinnligt och manligt ersattes med vetenskapliga, medicinska, biologiska och psykologiska.
Vid sekelskiftet 1900 spreds en oro. Maskulinitetens kris har den kallats ibland. Det var en kris mellan könen. Kvinnornas nya krav på lönearbete och politiskt inflytande ansågs hota männens, ja till och med samhällets virilitet. Stora förändringar ägde rum: industrialisering, demokratisering, urbanisering, folkomflyttningar. Nya ideologiska tolkningar av världen tävlade med varandra – radikalism, socialism, anarkism, elitism, feminism, mysticism.
Många har pekat på parallellerna till vår egen tid. I en sådan tid blev ”kvinnligheten” häftigt omstridd. Här skriver svenska forskare utifrån olika perspektiv om hur debatten om ”kvinnligheten” kunde påverka tankesätt, yrkeskompetenser och samhällssyn.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9144015860
Titel
Det evigt kvinnliga
Författare
U Wikander - U Manns
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2001
Omfång
285 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
500 g
Språk
Svenska
Baksidestext
1800-talet fördjupade klyftorna mellan kvinnor och män. Den urgamla myten om Kvinnan växte sig stark samtidigt som den förändrades. Detta skedde parallellt med kvinnors ökade krav på frigörelse och ekonomiskt oberoende. De religiösa tolkningarna av kvinnligt och manligt ersattes med vetenskapliga, medicinska, biologiska och psykologiska.
Läs mer om boken på studentlitteratur.se