Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Solo : en James Bond-roman

Solo : en James Bond-roman

Inbunden bok EA Förlag. 1 uppl. 2014. 344 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Utgallrad biblioteksbok.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789187519178
Titel
Solo : en James Bond-roman
Författare
William Boyd
Förlag
EA Förlag
Utgivningsår
2014
Omfång
344 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
147 x 220 mm Ryggbredd 30 mm
Vikt
522 g
Språk
Svenska
Baksidestext
SOLO - En James Bond roman / William Boyd

Det är 1969 och agent 007 har sänts på ett uppdrag till Västafrika och den lilla staten Zanzarim, för att där på egen hand försöka stoppa ett inbördeskrig. Assisterad av en vacker medhjälpare men hindrad av den lokala milisen tvingas han, efter en skrämmande upplevelse, att ignorera M och de order han fått.

Bonds rebelliska agerande leder honom till Washington DC och ett nät av geopolitiska intriger. Han bestämmer sig för att jobba SOLO, och ta personlig hämnd, efter att ha blivit skjuten på nära håll av den person han litade på allra mest.

Om författaren:

William Boyd är en av Englands mest uppskattade författare och hedrades så sent som 2013, vid London Book Fair med att utses som "Author of The Day". Han har också erhållit den Brittiska Imperie Orden (CBE) 2005. Han föddes i Accra, Ghana 1952 och spenderade sina första år där och i Nigeria. Den högre utbildningen fick han i Europa (Universiteten i Nice, franska; Glasgow, engelska och filosofi; Jesus College i Oxford, engelsk litteratur).

Han debuterade 1981 med A good man in Africa som belönades med "The Somerseth Maugham Award" och "Whitbread First Novel Award". I början utspelade sig hans romaner i Afrika. På 90-talet skrev han flera pjäser och filmmanus och arbetade med skådespelare som Sean Connery, Pierce Brosnam och Daniel Craig.

Med romanen Restless var han definitivt inne i spionvärlden och historien som går tillbaka till andra världskriget och relationen mellan en manlig och kvinnlig spion i MI6, som visar sig bli farlig även tre decennier senare. En lysande thriller som belönats med "Costa Book Award". Den har följts av flera uppskattade romaner på samma tema.

Han ombads att skriva den nya James Bond romanen vilket han antog med glädje. Ian Fleming inspirerade Boyd tidigt och han lät till och med Ian bli karaktär i en av sina romaner Any human heart.
Ytterligare författare: Boyd, William
Ytterligare översättare: Setterborg, Gabriel