Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Single malt whisky. Välj whisky efter smak & doft

Single malt whisky. Välj whisky efter smak & doft

Inbunden bok. Bokförlaget Prisma. 1:a uppl. 2006. 224 s. Inbunden. Fint förlagsband.

Nära nyskick. Skyddsomslag finns i nära nyskick. Dryck, Whisky, whiskyns historia, whiskytillverkning, destillerier, whiskytyper, dofter, register, whiskyregioner, fina foton, .

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9151844443
Titel
Single malt whisky : Välj whisky efter smak och doft
Författare
David Wishart
Förlag
Prisma
Utgivningsår
2005
Omfång
224 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1020 g
Språk
Svenska
Baksidestext
David Wisharts bok förändrar vårt sätt att uppfatta single malt whisky på djupet. Han gör rent hus med den förvirrandejargong som ofta används för att beskriva whisky och ersätter den med en objektiv och enkelt tillämpad doft- och smakguide.
Han identifierar tolv dimensioner av doft och smak i en single malt whisky: kropp, sötma, rök, medicin, tobak, honung, krydda, vin, nöt, malt, frukt och blommor. Dessa tolv faktorer innefattar en doft- och smakterminologi med över 400 beskrivande termer från omkring tusen publicerade provningsanteckningar.

Denna bok beskriver de viktigaste single malt whiskies, som spänner över hela doft- och smakspektrumet. Här finns författarens egna provningsnoteringar och profiler grundade på hans nyskapande klassificering, och varje destilleri presenteras kortfattat med information för besökare. Han berättar om whiskytillverkningens historia, förklarar noggrant olika tillverkningsmetoder och hur man bäst organiserar en whiskyprovning.