Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Blixt och dunder

Blixt och dunder

Pocketbok. Stockholm : MånPocket. 1989. 264 sidor.

Nyskick. Blixt och dunder är en roman av P.G. Wodehouse, utgiven i USA 1929 med titeln Fish Preferred och i England samma år med titeln Summer Lightning. Det är den tredje romanen i sviten om slottet Blandings. Den amerikanska utgåvan publicerades ett par veckor före den engelska, men innan dess hade historien gått som följetong i båda länder, i Collier's respektive Pall Mall Magazine, under den engelska titeln Summer Lightning. Romanen översattes till svenska av Vilgot Hammarling och utgavs på Albert Bonniers förlag 1935.[1]

Romanen blev film i England 1933 med ett manus av Miles Malleson som var relativt troget förlagan. Hasse Ekmans manus till den svenska filmen Blixt och dunder från 1938 avvek däremot kraftigt från originalet.
Pelham Grenville Wodehouse, född 15 oktober 1881 i Guildford, Surrey, död 14 februari 1975 på Southampton Hospital, Long Island, New York, var en brittisk humorist och författare. Han blev amerikansk medborgare 1955. Wodehouse är mest känd för sina språkligt ekvilibristiska romaner och noveller om brittisk överklass i det tidiga 1900-talet. Som librettist arbetade han tillsammans med flera stora musikalkompositörer, som Kern, Porter och Gershwin. Under några år i början av 1930-talet arbetade han i Hollywood som manusdoktor för MGM.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9176424871
Titel
Blixt och dunder
Författare
Wodehouse, P. G. - Hammarling, Vilgot
Förlag
Stockholm : MånPocket
Utgivningsår
1989
Språk
Svenska