Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
LIKSOM LEVANDE
LIKSOM LEVANDE LIKSOM LEVANDE

LIKSOM LEVANDE

Inbunden bok Norstedts. 1 uppl. 2004. 133 s. Inbunden. Förlagets vita kartongband med ryggtext i guld. 21,5x14cm. 325 gram.

Mycket gott skick. Skyddsomslag finns i mycket gott skick. Ur omslagstexten: Berlin, 1989, ett samhälle bryter samman, en kvinna drabbas av akut sjukdom. Vad är det som händer på gatorna? Vilken sjukdom har kvinnan drabbats av? Mitt i denna existensiella kris, "liksom levande", befinner sig huvudpersonen i Christa Wolfs roman. Sjukdomen driver henne till dödens rand, hennes kropp registrerar sammanbrottet runt omkring. I hennes febriga medvetande utspelas det som varit Christa Wolfs speciella tema alltsedan debuten på sextiotalet: konflikten mellan samhälle och individ. Den nyligen avlidna Christa Wolf, född 1929, levde fram till murens fall i DDR och är en av den tyska litteraturens viktigaste röster.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9113011340
Titel
Liksom levande
Författare
Christa Wolf
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2004
Omfång
132 sidor
Bandtyp
Inbunden
Vikt
315 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Christa Wolf – en av den tyska litteraturens främsta namn – har i många böcker använt sig av sina mest personliga erfarenheter. Så också i den nya boken, där en kvinna som är allvarligt sjuk, för en monolog som stundom förefaller vara rena feberfantasierna, stundom en mycket gripande skildring av hennes utsatthet. I fantasierna flyter gamla minnen från livet i DDR upp.