Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 55 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Den nya terrorismen

Den nya terrorismen

av

Inbunden bok. Historiska Media. 1 uppl. 2017. 330 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Boken är i nyskick. Mycket efterfrågad pga aktuellt tema. Detta exemplar har en svag förlagsstämpel i övre snittet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 55 SEK Betala med Swish


Förlagsfakta

ISBN
9789175454023
Titel
Den nya terrorismen
Författare
Wolfgang Hansson
Förlag
Historiska Media
Utgivningsdatum
20170112
Omfång
330 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
140 x 215 mm Ryggbredd 26 mm
Vikt
592 g
Språk
Svenska
Baksidestext
»En kunnig, allsidig, balanserad och eftertänksam bok om den nya terrorismens karaktär.« Bibliotekstjänst »En skrämmande bok ... Wolfgang Hansson skriver rakt, kunnigt och pedagogiskt.« Tidskriften Socialpolitik Är vi alla måltavlor för den nya terrorn? Vad har Paris, Köpenhamn, Bryssel, Nice, Istanbul och Stockholm gemensamt? De är alla europeiska städer som drabbats av den nya formen av terror där oskyldiga människor har blivit terroristernas måltavlor. Journalisten Wolfgang Hansson, en av Sveriges främste experter på området terrorism, skildrar och analyserar läget i sin nya bok. En trend inom den nya terrorismen är ett ökat inslag av gör-det-själv-terror. Individer som sympatiserar med en grupp utför terrordåd i dess namn helt på egen hand utan någon koppling till en central organisation. Dessa ensamvargar är extremt svåra att skydda sig mot eftersom förövarna sällan inviger någon annan i sina planer. Dådet i Nice sommaren 2016 är ett exempel. Författaren och journalisten Wolfgang Hansson berättar initierat om hur terrorn förändrats efter 11 september-attackerna. Han frågar sig även hur vi ska hantera denna utveckling. Har västvärldens svar på terrorismen snarast lett till politiskt kaos och fler attacker? Och riskerar det demokratiska samhället att undergrävas? Västvärlden har en tendens att se varje terrordåd som en isolerad händelse. I själva verket är dåden del i en medveten kamp från Islamiska staten, al-Qaida och andra jihadistiska krafter att etablera ett fotfäste i Mellanöstern för att sedan sprida sin makt till resten av världen och etablera en islamisk lagstiftning, sharia. Terror är deras vapen för att tillskansa sig makt som de aldrig skulle kunna nå på demokratisk väg. Wolfgang Hansson skildrar skarpsynt kriget mot terrorn, ett krig som kommer att pågå länge och som inte går att vinna i traditionell mening. För även om västvärlden inte har skapat radikal islamism har det upprepade gånger matat monstret och gett det förutsättningar att växa sig starkare. Wolfgang Hansson är en erfaren utrikesreporter med mer än trettio års erfarenhet på fältet. Hansson var på plats i New York och bevittnade attacken mot World Trade Center 2001, och har sedan dess haft terrorism som ett av sina viktigaste bevakningsområden. Grundstommen till boken är de hundratals artiklar som han har skrivit om denna nya terrorism. Pressröster om boken: »En gedigen genomgång av det långvariga kriget mot terrorn som troligtvis inte går att vinna ... Den nya terrorismen är en välskriven, initierad och intressant bok.« Dast Magazine »Hansson är en driven skribent och den journalistiska stilen gör att boken är lättöverskådlig trots myllret av händelser, personer och platser.« Amnesty Press »En kunnig, allsidig, balanserad och eftertänksam bok om den nya terrorismens karaktär ... välskriven, lättläst och intressant, en bok för alla som vill veta mer om den nya terrorismen.« Bibliotekstjänst