Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Vetenskapen och förnuftet

Vetenskapen och förnuftet

Häftad bok. Förlaget M. 2022. 150 sidor.

Nyskick. Förlagsny. Oläst. /// Filosofen Georg Henrik von Wright overraskade varlden med den forsta boken i sin dystopiserie: Vetenskapen och fornuftet 1986. Boken ar en kartlaggning av den moderna naturvetenskapens varldsbild och en undersokning av hur vetenskapen via teknologin inverkat pa manniskans livsvillkor. Ett forsok att forsta var samtid, som von Wright skriver i forordet.

Det var inte innehallet i kartlaggningen som overraskade, utan slutsatserna. En av dem uppfattades som en direkt varning: manskligheten kanske stod infor sin egen undergang som art pa grund av kringskurna mojligheter att i tid minska skovlingen och nedsmutsningen av naturen.

Ordet klimatforandring namns bara en gang men den pessimism visavi mansklighetens overlevnadsmojligheter som von Wright gav uttryck for har inte blivit inaktuell, inte heller det hopp han sag i grasrotsrorelser och protester med botten i manniskans rationella anlag.

Forlaget kommer att fortsatta att publicera utvalda verk av Georg Henrik von Wright med avsikt att aktualisera en viktig rost i samhallsdebatten fran inte langre an nagra decennier bakat. I nyutgavan av Vetenskapen och fornuftet ingar ett efterord av filosofen Fredrik Lang. Nyutgavan ar unik ock- sa satillvida att det i boken ingar textrattelser skrivna for hand av Georg Henrik von Wright.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789523334830
Titel
Vetenskapen och förnuftet
Författare
Wright, Georg Henrik von
Förlag
Förlaget M
Utgivningsår
2022
Omfång
173 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
135 x 213 mm Ryggbredd 13 mm
Vikt
254 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Filosofen Georg Henrik von Wright overraskade varlden med den forsta boken i sin dystopiserie: Vetenskapen och fornuftet 1986. Boken ar en kartlaggning av den moderna naturvetenskapens varldsbild och en undersokning av hur vetenskapen via teknologin inverkat pa manniskans livsvillkor. Ett forsok att forsta var samtid, som von Wright skriver i forordet.  Det var inte innehallet i kartlaggningen som overraskade, utan slutsatserna. En av dem uppfattades som en direkt varning: manskligheten kanske stod infor sin egen undergang som art pa grund av kringskurna mojligheter att i tid minska skovlingen och nedsmutsningen av naturen.  Ordet klimatforandring namns bara en gang men den pessimism visavi mansklighetens overlevnadsmojligheter som von Wright gav uttryck for har inte blivit inaktuell, inte heller det hopp han sag i grasrotsrorelser och protester med botten i manniskans rationella anlag.  Forlaget kommer att fortsatta att publicera utvalda verk av Georg Henrik von Wright med avsikt att aktualisera en viktig rost i samhallsdebatten fran inte langre an nagra decennier bakat.  I nyutgavan av Vetenskapen och fornuftet ingar ett efterord av filosofen Fredrik Lang. Nyutgavan ar unik ock- sa satillvida att det i boken ingar textrattelser skrivna for hand av Georg Henrik von Wright.