Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Mjukt till formen, hårt till innehållet

Mjukt till formen, hårt till innehållet

Inbunden bok. Atlas. 1 uppl. 1997. 319 sidor.

Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Rött kartonnageband med titel och ryggtitel i guld. Skyddsomslaget har ett par korta revor i överkanten samt några ytliga repor, främst på baksidan. Annars ganska minimalt slitage i kanter och hörn.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK

Förlagsfakta

ISBN
9189044177
Titel
Mjukt till formen, hårt till innehållet
Författare
Waldemarson, Ylva
Förlag
Bokförlaget Atlas
Utgivningsår
1997
Omfång
319 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
153 x 225 mm Ryggbredd 25 mm
Vikt
620 g
Språk
Svenska
Baksidestext
LO beslöt 1946 att tillsätta ett särskilt kvinnoråd. Mot bakgrund av LOs historia var beslutet unikt. Tanken på att de kvinnliga medlemmarna utgjorde en särskild grupp med särskilda intressen hade tidigare avvisats bestämt. Arbetarklassens män och kvinnor hade enligt LO gemensamma, klassbestämda intressen och skulle därför arbeta tillsammans.

Vad fick det då för betydelse att LO frångick sin tidigare negativa inställning till kvinnliga säråtgärder? Vad innebar tillkomsten av ett kvinnoråd för organisationens kvinnliga medlemmar? Vilken betydelse fick det för LOs val av facklig politik? Det är dessa frågor som utgör kärnan i denna bok. Men kvinnorådets verksamhet väcker även frågor av en mer övergripande karaktär. Kvinnorådets historia aktualiserar också begrepp som klass och kön och deras inbördes förhållande. Dessutom ställs intressebegreppet på sin spets. I de fackliga sammanhangen kom kvinnorådet att utmana föreställningen om de könsneutrala genensamma klassintressena. Inom politiken och i de större kvinnoorganisatoriska sammanhangen var det däremot tanken på speciella och för alla kvinnor gemensamma intressen som kom att rådbråkas.