Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Origami : form och fantasi
Origami : form och fantasi Origami : form och fantasi

Origami : form och fantasi

Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2011. 141 sidor.

Nära nyskick. Signerad av Norio Torimoto själv, en av de främsta inom origami. En bok om dess historia, vikningarnas griunder med ett stort antal steg för steg vikmodeller, samt med vackra illustrerade instruktioner, och mycket mera,

Enhetsfrakt till Sweden: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789113028019
Titel
Origami : form och fantasi
Författare
Yukiko Duke - Norio Torimoto
Förlag
Norstedts
Utgivningsår
2011
Omfång
141 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
175 x 247 mm Ryggbredd 16 mm
Vikt
602 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Norio Torimoto är en av världens mest kända origamiexperter. I Origami berättar han hur man skapar med origami, från den klassiska tranan till sin egen skapelse Nils Holgersson på gåsen Akka, som författaren Kenzaburo Oe fick i samband med nobelpriset 1994.

Origami betyder konsten att vika papper och är en gammal japansk tradition som spridit sig över hela världen. Origami ser svårt ut, men är mycket enklare än du tror. I alla fall om du har en origamimästare som lärare. Norio Torimoto visar att större delen av origamin tar sitt avstamp i sex basvikningar: kvadratbas 1, kvadratbas 2, fiskbas, tranbas, grodbas och snurrbas. Utifrån dem skapar du de traditionella modellerna, som tulpanen, tranan och liljan.
När fingrarna väl lärt sig vika dem står fältet öppet för eget skapande. Mästaren Torimoto visar i texter, illustrationer och bilder hur baserna och de traditionella vikningarna har legat till grund för de tjugofyra av hans egna skapelser som visas i Origami. Han visar också hur du själv ska tänka när du skapar dina egna modeller.

Allt som behövs är ett kvadratiskt papper och vikandet kan börja. Vik, vik fel, vik upp, titta vad som gick fel, vik om - efter tjugo minuter har alla som utgår från Origami vikt sin första trana. Börja med en basvikning och utforska sedan på egen hand origamins fantastiska värld, och hitta på egna vikningar och figurer. Alla kan, du måste bara våga prova. Och kosta på dig att vika fel då och då.

I boken presenteras också origamins historia och vikmodellernas plats i den japanska kulturen. Texterna är författade av journalisten, översättaren och Japankännaren Yukiko Duke.
Origami är boken för manga- och animefantasten som vill dyka djupare in i det japanska, barnfamiljen som vill skapa tillsammans och origamivikaren som vill utvecklas och börja skapa egen origami.
Allt du behöver är papper, lust och tålamod!