Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Betalning mot faktura
  • Inrikes enhetsfrakt 62 kr oavsett vikt och antal artiklar från samma säljare och i samma kundvagn.
Ett liv i glädje och tårar - en polsk judes öde -

Ett liv i glädje och tårar - en polsk judes öde -

Häftad bok

Nyskick. I slutet av 1960-talet satte de kommunistiska makthavarna i Polen igång en aggressiv antisemitisk kampanj. Den ledde till att tusentals judar blev av med sina arbeten och tvingades gå i exil.Bland dem fanns Zalma Puterman. Hans öde var redan tidigare dramatiskt nog. Tillsammans med sina föräldrar tvingades han fly undan tyskarna under andra världskriget till Sovjet-unionen. Författaren beskriver detaljerat familjens vedermödor. Efter kriget återvände familjen så småningom till Polen. Som ung akademiker studerade Zalma filosofi i Moskva och fick därigenom en insiktsfull bild av det totalitära sovjetiska systemet.Boken består inte enbart av Zalmas memoarer. Han diskuterar även en del existensfilosofiska och/eller samhällspolitiska problem som till exempel kommunismen, fascismen, rasismen (i synnerhet i dess antisemitiska gestaltning) och sin egen identitet.Zalma Puterman är numera pensionerad docent i praktisk filosofi vid Uppsala Universitet. För honom och hans familj blev Sverige tillflyktslandet, och det har också sin hedersplats i boken.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189340374
Titel
Ett liv i glädje och tårar - en polsk judes öde -
Författare
Zalma Puterman
Förlag
Megilla-förlaget
Utgivningsår
2008
Omfång
336 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 206 mm Ryggbredd 14 mm
Språk
Svenska
Baksidestext
I slutet av 1960-talet satte de kommunistiska makthavarna i Polen igång en aggressiv antisemitisk kampanj. Den ledde till att tusentals judar blev av med sina arbeten och tvingades gå i exil. Bland dem fanns Zalma Puterman. Hans öde var redan tidigare dramatiskt nog. Tillsammans med sina föräldrar tvingades han fly undan tyskarna under andra världskriget till Sovjet-unionen. Författaren beskriver detaljerat familjens vedermödor. Efter kriget återvände familjen så småningom till Polen. Som ung akademiker studerade Zalma filosofi i Moskva och fick därigenom en insiktsfull bild av det totalitära sovjetiska systemet. Boken består inte enbart av Zalmas memoarer. Han diskuterar även en del existensfilosofiska och/eller samhällspolitiska problem som till exempel kommunismen, fascismen, rasismen (i synnerhet i dess antisemitiska gestaltning) och sin egen identitet. Zalma Puterman är numera pensionerad docent i praktisk filosofi vid Uppsala Universitet. För honom och hans familj blev Sverige tillflyktslandet, och det har också sin hedersplats i boken.