Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dyslexi – en diagnos på gott och ont : barn, föräldrar och lärare berättar

Dyslexi – en diagnos på gott och ont : barn, föräldrar och lärare berättar

Häftad bok.

Gott skick. Studentlitteratur, 2003. Limhäftad/Paperback. Främre omslaget med några kraftigare, diagonala veck i nedre hörnet, vilket även lätt fortplantat sig ca 70 sidor in inlagan. I övrigt ett fräscht exemplar i mycket gott skick, och inlagan utan anteckningar eller understrykningar. 312 s. ISBN 91-44-02474-6.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9144024746
Titel
Dyslexi - en diagnos på gott och ont : Barn, föräldrar och lärare berättar
Författare
Karin Zetterqvist Nelson
Förlag
Studentlitteratur AB
Utgivningsår
2003
Omfång
312 sidor
Bandtyp
Häftad
Vikt
441 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Hur tänker barn som fått en dyslexidiagnos om sig själva? Vilken betydelse får diagnosen för deras identitetsskapande? Den här boken handlar om diagnostisering av dyslexi sett utifrån tre olika perspektiv: de diagnostiserade barnen själva, deras föräldrar och deras lärare. Boken problematiserar frågan om diagnosens befriande respektive stigmatiserande effekter och visar att svaret på frågan inte är entydigt. Barnen uppvisar en rad olika förhållningssätt till diagnosen som dels handlar om hur de använder diagnostiska termer när de berättar om sig själva, dels om hur de pratar om sitt läsande och skrivande. Föräldrarna använder diagnosen för att tolka och sätta ord på den känsla av misslyckande som många upplevt när barnen inte lärt sig läsa och skriva. Diagnosen används inte av föräldrarna för att avsäga sig ansvar för barnets svårigheter utan för att tydliggöra det ansvar man axlat som förälder. Lärarna visar utifrån sitt perspektiv hur diagnosen kan ges en rad olika betydelser och funktioner i skolsammanhang, i för dem både positiv och negativ mening.
Boken vänder sig till både studenter och professionella inom utbildningsområdet, men den är också angelägen för yrkesgrupper som psykologer och socionomer.