Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Avblattefieringsprocessen

Avblattefieringsprocessen

Inbunden bok. Alfabeta. 1 uppl. 2014. 207 sidor.

Nyskick. Rolig bok om invandrare i ett nytt Sverige där ungdomar ska skolas in i traditionell svenskhet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789150116984
Titel
Avblattefieringsprocessen
Författare
Becevic, Zulmir
Förlag
Alfabeta
Utgivningsår
2014
Omfång
207 sidor
Bandtyp
Kartonnage
Mått
140 x 216 mm Ryggbredd 17 mm
Vikt
340 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Genom sin stringens blir Avblattefieringsprocessen en svidande vidräkning med det dunkla idéstoff som florerar i invandrarfientliga tankesmedjor. Och den upphöjer Zulmir Becevic till en framstående samtidsskildrare." Peter Grönborg, Smålandsposten

Alen har alltid tänkt att han är svensk. Han är född i Sverige, är svensk medborgare, pratar bara svenska. Okej, hans pappa flydde från det forna Jugoslavien en gång för länge sedan, så visst har han blatteblod i sig, men inte trodde han att det skulle få såna här konsekvenser.
Men sedan Partiet tog makten är det inte så lätt för såna som Alen. Partiet har infört nya regler och restriktioner, nya tankar har tagit fäste. Hur ska blattarna lära sig att bli svenska på riktigt? Det är den stora frågan.
Alen tvingas att påbörja Avblattefieringsprocessen. Alen ska bli svensk, helt svensk och inget annat än svensk. Annars är han illa ute.
Zulmir Becevic är tillbaka med en dystopisk men ändå humoristisk berättelse om att inte ha en plats i ett Sverige där ett främlingsfientligt parti är i majoritet.
Avblattefieringsprocessen är en berättelse som sätter fingret på det absurda i den nationalistiska strävan efter att antingen höra till eller vara främmande. För vad innebär det egentligen att vara svensk?

"Bosnienfödda Becevic (han kom till Sverige som flykting 1992) visade sig redan i debuten med Resan som började med ett slut vara ett lås på dialog och oväntade vändningar. Han har inte blivit sämre sedan dess, och i årets Avblattefieringsprocessen firar han dessutom triumfer som satiriker." Petter Lindgren, Aftonbladet

"en rapp och satirisk dystopi, med skarpa, diskussionsvänliga frågor om vem som är svensk. Det är kul, men skrattet blir aldrig ohejdat, verkligheten tar emot." Lina Kalmteg, Svenska Dagbladet

"En av årets viktigaste böcker." Camilla Jönsson, Hallandsposten

"mycket läsvärd, men också viktig bok" Bibliotekstjänst