Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Stäng

Välkommen till Bokbörsen

Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker, lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig.

  • Öppet köp 21 dagar
  • Fakturabetalning
  • Inrikes enhetsfrakt 45 SEK
The food traveler : runt världen på 60 recept

The food traveler : runt världen på 60 recept

av

Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2013. 151 sidor.

Mycket gott skick. Laminerat mjukband, Biblioteksbok (gallrad), Obs boken är på svenska, i mycket gott skick, allt mycket bra

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 45 SEK

The food traveler : runt världen på 60 recept

Förlagsfakta

ISBN
9789127136816
Titel
The food traveler : runt världen på 60 recept
Författare
Zvonko Sokcic - Anders Wennerstrand - Karl Linde - Miroslav Sokcic
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsdatum
20131019
Omfång
151 sidor
Bandtyp
Danskt band
Mått
190 x 240 mm Ryggbredd 15 mm
Vikt
580 g
Språk
Svenska
Baksidestext
"Bäst just nu" Annika Leone, Expressen "Läckra recept anpassade till hemmaköket varvas med berättelser från gatukök, restauranger och marknader världen över." Ica-Kuriren "Ett extra plus är att recepten är enkla och pedagogiska." Aftonbladet Resa Att äta är att resa. The Food Traveler berättar hur du lagar Vietnams, Filippinernas eller Kaliforniens mat hemma i ditt eget kök, så att den faktiskt smakar som den gör där. Vilka ingredienser ingår i en grön papayasallad? Vad äter lokalborna helst i New York? Och hur får du till en riktigt bra breakfast burrito? När vi reser till nya platser är en stor del av behållningen att få smaka på så mycket mat som möjligt från just det landet från den enklaste vardagsmaten i en undanskymd gränd till restaurangerna vi läser om i internationell press. Här finns användbara recept, beskrivningar av matupplevelser från olika delar av världen och smarta tips som hjälper dig att lyckas med din middag. Maten i boken är varken lyxig eller exklusiv, men den är äkta och bär med sig sitt ursprung. Ställ dig vid köksbänken och känn med matens hjälp att du är på det där lilla haket i Barcelona eller den thailändska matmarknaden. De flesta av oss kan inte resa jämt, men lagar mat gör vi varje dag! Zvonko Zwampen Sokcic är efter 30 år som kock i toppskiktet en av Matsveriges tungviktare. Han har bland annat varit kökschef på Edsbacka krog, Berns och Sundbyholms slott och delägare i KB och Conny & Zwampen. Aptiten på allt som är gott har även gjort Zvampen till matresefixare, vinimportör och matbloggare. Genom åren har han tagit sig till närmare 70 länder, alltid med mat och vin i fokus, och enligt mottot jag vill inte dö nyfiken. "Att få maten i sitt eget kök att smaka precis som den gör i hemlandet är en kokkonst i sig. Följ med toppkocken Zvonko Sokcic och lär dig knepen för den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att få dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien." Caroline Elfving, Books & Dreams "Det här är en bok du riktigt kan njuta av som både gör dig ressugen och hungrig." Ann-Christin Antonsson, Tranås-Posten "Finns det någon som inte älskar, att resa runt och äta gott? Jag tror knappast det men för de allra flesta räcker varken tiden eller pengarna till alla de resor man vill göra. Turligt nog har det då kommit en ny kokbok som tillåter oss alla att resa jorden runt hemma i köket." Emma Fahlstedt, Södermanlands Nyheter "En av Sveriges mest välrenommerade kockar, med en bakgrund på bland annat Edsbacka krog, har samlat på sig många recept från sina resor världen över. I boken finns även resebetraktelser, smarta tips och insiktsfulla knep för hur man får maten att smaka autentiskt." Cecilia Billgren, Aftonbladet Söndag "Genomgående för boken är hur genuina recepten känns och hur gott allt ser ut att vara. Innan nästa gastronomiska resa föreslås ett snabbt öga på restaurangtipsen längst bak i boken. Eller varför inte bara fixa smakerna i ditt eget kök?" Stockholm Krog "Många av recepten kommer direkt från kockarna som serverar dem och rätterna presenteras med sköna matminnen och anekdoter. Jag vill genast boka en resa till Bali." Sara Berg, Kvällsposten Att få maten i sitt eget kök att smaka precis som den gör i hemlandet är en kokkonst i sig. Följ med toppkocken Zvonko Sokcic och lär dig knepen för den riktigt genuina matupplevelsen - som en tapastallrik god nog att få dig att resa i tanken till ett litet lokalt kvartershak i Spanien.Caroline Elfving, Books & Dreams