Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Opera! : De 30 bästa genom tiderna

Opera! : De 30 bästa genom tiderna

Häftad bok. Premium Publishing. 1 uppl. 2004. 168 sidor.

Nära nyskick. Inbunden mjukband. LP-format (30x30 cm) på hyllningsbok till operakonsten – de 30 bästa genom tiderna. Överdådigt illustrerad med fotografier av Mats Bäcker. Fyrfärg. Aningen kantstött på främre pärmens hörn. Slutsåld på förlaget.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789189136182
Titel
Opera! : De 30 bästa genom tiderna
Författare
Bäcker, Mats - Feuk, Ditte - Larsson, Jan
Förlag
Premium Publishing
Utgivningsår
2004
Bandtyp
Inbunden
Vikt
1193 g
Språk
Svenska
Baksidestext
Det är en bok om opera i nuet fylld med unika fotografier av Mats Bäcker, en gång rockfotograf på tidningen Schlager nu hyllad av recensenter och publik i och utanför Sverige för sina utställningar med bilder av opera, dans, teater och rock. Nyligen hade han stor framgång med utställningen Raw Power på Dansmuseet i Stockholm.

I boken presenteras 30 utvalda operor för att de på olika sätt lyckats kombinera lockande berättelser med begåvad musik. Här återfinns några av de mest spelade operorna i världen som "Carmen" och "Trollflöjten", de roligaste som "Figaros bröllop" och "Barberaren i Sevilla". Här finns också de spännande experimenten "Elektra" och "Den brinnande ängeln". Liksom själva ursprunget, "Orfeus".

Bilderna är ett urval av det bästa som Mats Bäcker fotograferat under sina nio år som fotograf på Kungliga Operan i Stockholm.

Texterna av Ditte Feuk berättar om operornas bakgrund, betydelse, musikens egenheter och om spektakulära föreställningar från all världens scener. Varje kapitel är oberoende av varandra och kan läsas i valfri följd.

Formgivningen av Jan Larsson är ämnad att ge både den nyfikne liksom den redan frälsta operaälskaren en kick in i operavärlden! Boken vill förmedla och försöka återskapa något av den mäktiga känsla som kan infinna sig då man upplever opera för allra första gången!