-
Det mexikanska köket
Inbunden bok. Furulund : Alhambra. 1993. 93 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Svaga fläckar på några ställen i boken. I övrigt fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9187680386
- Titel
- Det mexikanska köket
- Författare
- Lake, Patricia - Barkhurst, Sharon Lee - Arstam, Anna - Mackevicius, Ashley - Mitchell, Anneka
- Förlag
- Furulund : Alhambra
- Utgivningsår
- 1993
- Språk
- Svenska
Furulund : Alhambra 9187680386 -
Peter Harryson och hans gäster - Nu ska det s...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2000. 235 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hanteringsspår på omslaget. Fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9151835096
- Titel
- Peter Harryson och hans gäster. Nu ska det smaka
- Författare
- Peter Harryson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1999
- Omfång
- 235 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1468 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Nu ska det smaka är kokboken där Peter Harryson, hans vänner och musikaliska gäster från det oerhört populära TV-programmet "Så ska det låta" bjuder på sina bästa rätter. Boken är indelad i tre delar. I den första och mest omfattande delen av boken presenterar Peter Harryson sina egna favoritrecept. Till varje recept finns personliga kommentarer, minnen och anekdotiska berättelser om egna erfarenheter som har samband med respektive rätt. I den andra delen är det Peter Harrysons gäster som bjuder till bords. Förutom artister från TV-programmet förekommer bland gästerna också privata vänner och några av våra främsta kockar, bl a Ulf Wagner, Richard Nilsson, Eric Lallerstedt, Gert Klötzke och Charlie Trotter. I den tredje delen av boken har Peter Harryson valt ut fyra dramatiska roller som han gestaltat på scenen och som har ett passionerat förhållande till mat. Inspirerad av pjäserna och rollerna komponerar och kommenterar han fyra fantastiska måltider.
Prisma 1 9151835096 -
Mera vego : mat för hela familjen
Inbunden bok. Ordfront Förlag. 1 uppl. 2014. 151 sidor.
Nära nyskick. Boken verkar oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789170377808
- Titel
- Mera vego : mat för hela familjen
- Författare
- Ask, Sara
- Förlag
- Ordfront Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 151 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 197 x 237 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 606 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I en tid då rapporterna om sambandet mellan världens köttproduktion och det växande klimathotet duggar tätt börjar allt fler blickar lämna charkdisken och söka sig mot grönsakshyllan. Men för många slutar det vid den där sneglingen. För vad sjutton lagar man, när man ska laga vegetarisk mat? Kommer alla att bli mätta? Kommer barnen ens vilja smaka? I Mera vego finns 60 familjeanpassade vegetariska recept, indelade i kapitel som baserar sig på tillagningstid. Här finns rätter som tar max 20 minuter att laga en stressig torsdag efter jobbet. Men också vardagsrecept, för alla som kan tänka sig att lägga en dryg halvtimme på middagen. Och helgrätter, som kräver lite mer, men som blir desto lyxigare. Dessutom får du recept på vegetarisk plockmat, bra mellanmål, goda efterrätter och mängder av praktiska tips. Mera vego vänder sig till alla som behöver vegetarisk matlagningsinspiration. Oavsett om du har som mål att din familj ska skippa köttet lite då och då, eller om du redan lagar massor av vegetarisk mat men är trött på dina gamla recept, så är den här kokboken en färgglad, fullmatad och snygg inspirationskälla i ditt kök. Mera vego åt folket! Sara Ask är barndietist, matskribent och föreläsare med lång erfarenhet som receptskapare, bland annat för tidningen Vi Föräldrar. Lisa Bjärbo är journalist, författare, bloggare och förälder till två små kräsna vegetarianer.
Ordfront Förlag 1 9789170377808 -
Rawsome - Raw food : glassar, milkshakes, smo...
Inbunden bok. Massolit Förlag. 1 uppl. 2015. 126 sidor.
Gott skick. Diskret inplastad före detta biblioteksbok med sedvanliga stämplar och märkningar. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789187785436
- Titel
- Rawsome - Raw food : glassar, milkshakes, smoothies & juicer
- Författare
- Palmcrantz Aziz, Erica
- Förlag
- Massolit Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 126 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 234 mm Ryggbredd 17 mm
- Vikt
- 583 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Njutning med gott samvete
Erica Palmcrantz Aziz, Sveriges okrönta raw food-drottning, delar med sig av sina bästa njutningstips! Läckra glassar, mättande smoothies och fräscha juicer välgörande för både kropp och själ och med smaker som garanterat gör alla sötsaksälskare glada.
Lär dig göra krämiga och smakrika mylkshakes helt fria från mejerier och i stället med nötter och frön som bas. Till smoothie- och framför allt juicerecepten får våra svenska superfoods komma till sin rätt: grönkål, rödbetor och kålrötter bidrar med smak, färg och massor av näring. I varje recept lyfts en boost fram, det vill säga en ingrediens som gör det där lilla extra för hälsan.
Erica Palmcranz Aziz är en av pionjärerna inom raw food i Sverige. Hennes första bok, Raw food på svenska, blev snabbt en bästsäljare och flera av hennes böcker har blivit översatta. Erica verkar internationellt med att sprida kunskap om raw food genom Raw food by Erica och har inspirerat tusentals människor världen över. Rawsome är hennes nionde bok.
Massolit Förlag 1 9789187785436 -
Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier tidskrifter. 2008. 124 sidor.
Mycket gott skick. Nedre ryggänden är stukad. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789189346949
- Titel
- Svensk vinter & jul : [ur Allt om mat]
- Författare
- Karlström, Ulla - Lundin, Cecilia - Wrede, Eva - Allt om mat
- Förlag
- Stockholm : Bonnier tidskrifter
- Utgivningsår
- 2008
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier tidskrifter 9789189346949 -
Den nordiska dieten : smal och frisk med sven...
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2011. 143 sidor.
Mycket gott skick. De övre ryggändarna är tilltryckta. Boken verkar oläst.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174241815
- Titel
- Den nordiska dieten : smal och frisk med svensk husmanskost
- Författare
- Hahnemann, Trina
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2011
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 208 x 260 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Världen har plötsligt fått upp ögonen för att den nordiska kosten är minst lika näringsrik, hälsosam och välsmakande som den mer kända medelhavskosten. Den nordiska dieten baseras på lokalproducerade säsongsråvaror och har visat sig effektiv för viktnedgång och förbättrad hälsa.I den här boken får vi lära oss att balansera intaget av protein, kolhydrater och nyttiga fetter. Det handlar om den traditionella kosten i Nordeuropa, med betoning på olika spannmål, bär, grönsaker, fisk, fågel och vilt.Det här är en banbrytande bok där Trina Hahnemann, med stor erfarenhet av skandinavisk matlagning, bjuder på en kort och koncis guide till den nordiska dieten – dess uppbyggnad, ingredienser och grundfilosofi, liksom 75 varierade recept på alltifrån lätta luncher och rejäla middagar till desserter och matbröd. Några exempel på de goda och smakrika rätterna i boken är Vårsallad med dinkelpasta och kirskålspesto, Rödbetsbiffar med kornsallad, Stekt makrill med rabarber och spetskål, Stekt strömming med rödbetor och pepparrotssås, Dragonkyckling med jordärtskockor och grönkålssallad samt Hallon- och limesorbet.Som läsare får man lära sig hur man tar den nordiska dieten till sig och hur man kan göra för att gå ner i vikt och få en bättre hälsa. Boken innehåller också mängder av information om säsongen för olika ingredienser liksom deras näringsinnehåll.Förord av Viola Adamsson, som leder den uppmärksammade studien Nordiet, om nordisk kost och hjärthälsa vid Uppsala universitet.
Bonnier Fakta 9789174241815 -
Montignacs svenska kök : 75 inspirerande rece...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2004. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hanteringsspår samt skavda hörn och kanter på omslaget. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9137125915
- Titel
- Montignacs svenska kök : 75 inspirerande recept med lågt glykemiskt index
- Författare
- Schück, Cathrine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 175 x 242 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 657 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Fransmannen Michel Montignac är välkänd för oss genom sin väl beprövade metod att gå ner i vikt. Han förkastar alla traditionella bantningsmetoder där det är kaloriräkning som gäller. Han säger att problemet är inte att vi äter för mycket utan att vi äter fel. Han menar att västvärlden har minskat sitt kaloriintag med 3540 procent under de senaste femtio åren men antalet feta människor har ökat med 400 procent. Därför ligger inte problemet i hur mycket kalorier eller fett vi äter utan i hur mycket dåliga kolhydrater vi sätter i oss. Det vill säga de kolhydrater som får insulinproduktionen att öka och blodsockerhalten att skjuta i höjden. Det är kolhydraterna med lågt glykemiskt index (GI) vi ska satsa på. På så sätt känner vi oss mätta längre och frestas inte att småäta mellan måltiderna. Effekten blir en låg och jämn blodsockernivå som gör att kroppen förbränner mer fett och lagrar desto mindre. Bra kolhydrater tillsammans med grönsaker, frukt, nyttig fisk, mycket protein samt lite fett leder till ett friskare och sundare liv. Cathrine Schück har vid besök hos Montignac och genom ständig kontakt fått klartecken att ge ut en samling egna recept inspirerade av hans metod, Montignacs svenska kök, det vill säga med råvaror som är vanliga här. Hon bjuder på 75 fantastiska vardagsrecept som ska underlätta livet i alla avseenden för oss som gärna äter gott men kanske lite fel och därför inte mår så bra som vi borde. Utöver rena recept som omspänner snacks och smårätter, måltider med lågt GI, kolhydratmiddagar utan fett och efterrätter finns massor av tips på lämplig frukost, lunch på restaurang, mellanmål och utflyktsmat, middag på krogen.Cathrine Schück arbetar som kock, matskribent, författare och kostrådgivare. Hennes senaste bok heter Helt naturligt. Mat med lågt GI. Under vintern-våren 2004 syns hon mycket i TV4:s Nyhetsmorgon, dels med middagstips (tillsammans med Claes Hultling), dels som stödperson och rådgivare åt en man som bantar enligt Montignacmetoden. Han tävlar mot en person som använder konventionell bantning. Målet är att på 10 veckor gå ner 10 kg!
Bokförlaget Forum 9137125915 -
Schücks sommarmat
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1996. 176 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår på omslaget. En reva (-2,5 cm) som tejpats från insidan. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789134516557
- Titel
- Schücks sommarmat
- Författare
- Schück, Cathrine - Håkansson, Albert - Watz, Birgitta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9789134516557 -
Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2009. 352 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789153432777
- Titel
- Hälsokokboken : den hälsosamma grundkokboken - över 500 recept
- Författare
- Ulrika Davidsson
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 352 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1147 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Med Hälsokokbokens hjälp kan du laga mat och baka till både fest och vardag, och den innehåller hälsosamma recept för alla tänkbara tillfällen. En ny baskokbok i rutiga serien!
Recepten är utformade av kostrådgivaren och kokboksförfattaren Ulrika Davidsson. Det är förutom recept på kötträtter, fisk- och skaldjursrätter, ägg- och vegetariska rätter även recept på nyttiga och goda frukostar, såser, smörgåsar, pajer, soppor, sallader, snacks och tilltugg, desserter, bröd och bakverk samt sylt, saft och marmelad.
Här finns både klassisk svensk husmanskost och välkända familjefavoriter som pyttipanna, fiskgratäng, stroganoff, köttbullar, wienerschnitzel, spagetti och köttfärssås, pizza och pannkaka, men också mängder av nya recept från olika delar av världen.
I Hälsokokbokens faktakapitel behandlar sådant som näringsämnen, antioxidanter och GI-mat och vad som egentligen är bra mat. Om hur man läser innehållsförteckningar och tyder olika typer av matmärkningar, hur man undviker onödiga tillsatser, om ekologisk mat, om allergier, om goda matvanor och hur man gör för att laga god och hälsosam mat även när tiden är knapp. Det finns även med ett kapitel om kryddor och örter.
Ica Bokförlag 1 9789153432777 -
Det franska lantköket
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2006. 256 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hanteringsspår samt aningen skavda kanter på omslaget. Boken verkar närmast oläst. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 915184642x
- Titel
- Det franska lantköket
- Författare
- Joanne Harris - Fran Warde
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 189 x 246 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1054 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Det franska köket fick Joanne Harris trogna läsekrets äntligen tillgång till recepten de enträget efterlyst ur hennes romaner. Boken blev en stor framgång och nu är Joanne Harris tillbaka med en ny fransk kokbok med fler lantliga och härliga recept.
Följ med på en lockande matresa till de små byarna på landsbygden i Gascogne i södra Frankrike. Bland vindlande byvägar, vingårdar, krogar, odlare, marknader och uteserveringar har Joanne Harris samlat in dessa rustika recept med fräscha råvaror från de lokala marknaderna!
”Många av mina tidigaste minnen handlar om mat. Jag minns hur jag lagade pannlkakor med min mormorsmor Mémée i hennes hus i Vitre. Det är så många minnen som är förknippade med smak och doft av mat, så många platser och så många människor som kan väckas till liv genom en handfull kryddor eller ett gammalt recept.”
Författarduon, Joanne Harris och Fran Warde, har letat igenom de lokala marknaderna i Gascogne och samla idéer, recept, specialiteter och historier.
De flesta recepten är enkla och omfattar allt från soppor och sallader till fisk, kött och desserter. De har testats, anpassats och omskapats för att passa dig, ditt kök, din familj och dina vänner.
Prisma 1 915184642x -
Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett s...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2015. 159 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Aningen skavda hörn. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789176174548
- Titel
- Vego för alla! : lättlagad grön mat för ett sundare liv
- Författare
- Porat, Sofia von
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 159 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 208 x 259 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 794 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- 'Det här är den bok jag själv hade önskat fanns till hands när jag började min gröna resa. En bok som innehåller olika sorters inspirerande recept, men som samtidigt hjälper en att komma igång, förstå sig på grunderna och ger en självförtroende att experimentera och ha skoj i köket.'
Vego för alla! vill inspirera fler till en grönare vardag vare sig du är vegetarian, vegan eller allätare. I denna kokbok går Sofia von Porat igenom grunderna till en växtbaserad kost. Här får du över 70 lättlagade recept samt vägledning, tips och råd om allt du behöver veta för att känna dig självsäker i vegoköket.
Sofia von Porat är en entreprenör, matkreatör och bloggare som brinner för vegetarisk mat. Hennes vegorecept och matinspiration publiceras i flera av Sveriges största tidningar och på populära matsajter. I recepten finns influenser från de många länder Sofia besökt under de fem år hon som reseskribent hade hela världen som arbetsplats.
Tukan Förlag 1 9789176174548 -
Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker -...
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2005. 127 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789151844800
- Titel
- Barnens GI-mat! - 70 recept - Mindre socker - För hela familjen
- Författare
- Klara Desser
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2005
- Omfång
- 127 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 194 x 235 mm Ryggbredd 13 mm
- Vikt
- 554 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När fler och fler får upp ögonen för sockrets negativa effekter är det många barnfamiljer som letar efter nya sätt att laga mat. Men att hitta roliga alternativ till snabb- och skräpmaten är en konst.
Mat till barn får gärna vara lite smygnyttig eftersom många barn verkar ogilla det som ser det minsta hälsosamt ut. Det ska vara roligt att äta och upptäcka nya smaker! Har man större barn som behöver gå ned i vikt är det kanske extra viktigt att lägga ner omsorg på att göra mat som smakar bra så att barnet inte behöver sakna det onyttiga, men också för att undvika att de ser det som ett straff. Det ska inte vara tråkigt att äta nyttigt!
I Barnens GI-mat finns recept på vanliga huvudrätter, efterrätter, och övrigt som: frukost, picknick, mellanmål, puréer till de minsta, dipp, matlåda till skola och dagis, barnkalasmeny, mat till första partyt.
Det är också viktigt att hela familjen kan äta samma mat. Därför är huvudrätterna anpassade efter allas våra favoriter; här finns pastarätter, kyckling, falukorv, hamburgare, köttfärsspett, fiskrätter, grytor, pizza... Samt alla smarriga (och samtidigt nyttiga) efterrätter.
Prisma 1 9789151844800 -
Klassiska tårtor : på mitt sätt
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 2006. 77 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789151846477
- Titel
- Klassiska tårtor : på mitt sätt
- Författare
- Monika Ahlberg
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 77 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 174 x 202 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 319 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Här bakar och dekorerar matkreatören Monika Ahlberg de klassiska tårtorna på sitt eget vis: med mycket blad och blommor naturligtvis, men också med ting hämtade från poesins värld. I boken finns recept och bilder på 25 tårtor och även roande läsning i form av små berättelser och korta citat.
Monika Ahlberg och fotografen Denise Grünstein visar de klassiska tårtorna på ett helt nytt sätt: romantiskt, sensuellt och fantasifullt.
"Säg tårta och ingen går oberörd. Någon får en bild av en väldig gräddtårta, för andra är det en klassisk tårta som prinsesstårta eller Oscar II:s tårta. Ytterligare andra tänker endast på mammas, farmors eller mormors tårta.
En väninna till mig väntar alltid på festens höjdpunkt, nämligen tårtan. Hennes smak och sinne för tårta har till och med gjort henne sakkunnig i frågan. Hon vet allt om våra klassiska tårtor: varför de kom till, hur de fick namnet och hur de bör göras egentligen.
För mig finns det aldrig ett sätt. Den fria tolkningen måste få finnas. En bröllopstårta behöver inte nödvändigtvis byggas på höjden. Den blir nog så kärleksfull med fantasins hjälp. När tårtan ligger bland blommor och blad spirar romantiken ändå. Så följ med mig på en inspirationsresa i de klassiska tårtornas värld, där poesi, romantik, lekfullhet och humor är de huvudsakliga ingredienserna!"
Monika Ahlberg
Nu kommer succéboken från 2003 i förminskat kartonnage.
Prisma 2 9789151846477 -
Öl : smakerna, hantverket, stilarna
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 160 sidor.
Nyskick. Oläst bok. [Flera exemplar finns]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174243932
- Titel
- Öl : smakerna, hantverket, stilarna
- Författare
- Linderoth, Joel
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 265 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 700 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Två av Sveriges kunnigaste ölkännare söker svaret på frågan: Världens bästa öl, vilket är det? I Öl – smakerna, hantverket, stilarna ger Joel Linderoth och Darren Packman dig kunskapen du behöver för att navigera bland alla olika ölstilar, utveckla din smak och hitta rätt öl till varje tillfälle. Ett öl består av malt, humle, jäst och vatten – men vad bidrar de olika ingredienserna egentligen med? Här berättar Joel och Darren om hur öl blir öl, får färg, fyllighet och smak genom bryggarens hantverkskunnande i valet av ingredienser. De guidar dig också i hur olika sorters malt och humle smakar så att du kan försöka hitta dem själv nästa gång du provar öl. Med stor kunskap presenterar de olika öltyper, framför allt hantverksöl, och tar dig med på en resa i den moderna ölvärlden – från uppfriskande tjeckisk pilsner till humlebesk amerikansk IPA och smakfylld svenskbryggd ale. De väljer också ut sina egna favoritöl inom de olika stilarna så att den som vill prova något nytt får tips om vad man kan börja med, och de berättar om en av de mest spännande ölkulturerna i världen idag – den svenska! Vilka lokala öl ska man leta efter? En initierad, personlig, kunnig, underhållande och bred ölbok i ordets rätta bemärkelse.
Bonnier Fakta 1 9789174243932 -
5:2-dieten - kokboken : 150 recept för halvfa...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2013. 224 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174244298
- Titel
- 5:2-dieten - kokboken : 150 recept för halvfasta
- Författare
- Spencer, Mimi
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 173 x 226 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 662 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I 5:2-dieten – kokboken bjuder författaren och matskribenten Mimi Spencer och näringsfysiologen Sarah Schenker på 150 utsökta, näringsrika lågkalori-recept som hjälper dig att följa 5:2-dieten i din vardag. Boken är en uppföljare till den mycket uppmärksammade dietboken av läkaren Michael Mosley och Mimi Spencer, 5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta. Den rikt illustrerade kokboken omfattar allt från enkla frukostar till riktigt läckra middagar. Alla recept har uppgifter om hur många kalorier som ingår och särskilt nyttiga näringsämnen. I boken finns också praktiska måltidsplanerare, både för kvinnor och för män. Författarna ger oss också en rad smarta tips om vilka basvaror man bör ha i sitt skafferi när man följer 5:2-dieten samt tips på rätter som går snabbt att laga när man har knappt om tid. 5:2-dieten, eller halvfasta, är det senaste inom hälsa och redan uppmärksammat i svenska tidningar och på bloggar. Ät som vanligt fem dagar i veckan och halvfasta två dagar, men med riktig mat. De vetenskapliga bevisen är entydiga: minskat kaloriintag gör dig friskare och du lever längre – och på köpet går du ner i vikt! 5:2-dieten – kokboken är ett perfekt komplement till Michael Mosley och Mimi Spencers textbok om 5:2-dieten. Måltiderna som dukas upp kommer att få dig att längta till fastedagarna. Du kommer också att gå ner i vikt och du kommer att njuta under tiden! Michael Mosley har skrivit bokens förord. Han lever som han lär och halvfastar måndag och torsdag varje vecka, dvs. lever på 600 kalorier två dagar i veckan och äter precis som vanligt de övriga fem dagarna.
Bonnier Fakta 9789174244298 -
Magisk sommar : mat och härligheter med Hanna...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 160 sidor.
Mycket gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Boken verkar närmast oläst. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789113047225
- Titel
- Magisk sommar : mat och härligheter med Hannah & Amanda
- Författare
- Schulman, Amanda
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 228 x 278 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 940 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Följ med systrarna Hannah och Amanda på deras magiska Gotlandssommar! Hit kommer de varje år, här umgås de med familj och vänner och lagar massor av mat för varje situation och tillfälle. Det blir ju ännu härligare med mat som man själv gjort. När man dessutom får njuta av Gotlands vackra natur blir det ännu bättre.
Magisk sommar serverar recept och inspiration för alla tillfällen, både festliga sådana och mer avslappnade: tapas på utetrappan, picknickmat för en dag på stranden, massor av marinader och tillbehör till sommarens alla grillkvällar, comfort food en regnig dag, matbröd och kaffebröd, saker man äntligen får äta igen när man har fött barn. Födelsedagskalas där man får äta hur mycket gott man vill, första semesterdagen, en midsommarlunch där hela familjen får bidra med något, hur man tar vara på bär och frukter i trädgården. Dessutom gästspelar Alex Schulman med en het chili.
Hannah och Amanda inspirerar med sin chosefria matlagning andra till att göra likadant: att njuta ofta och länge av god mat tillsammans med familj och vänner. Det är enkel mat med recept som kan göras om och om igen.
Förutom att laga mat berättar systrarna också om sina liv och sig själva. Viktiga händelser, betraktelser över tillvaron, minnen, känslor, babylycka och tips på bra musik för att komma i stämning. För systrarna handlar allt om att få ett ännu härligare liv och att låta alla känslor få vara med på vägen.
Magisk sommar är en må bra-kokbok som tilltalar alla sinnen. Välkommen!
Norstedts 1 9789113047225 -
Assiett & Palett : Med öppna sinnen i Cajsa W...
Inbunden bok.
Mycket gott skick. Gullers. 1:a upplagan uppl. 1998. 96 s. Inbunden. En konsthistorisk vandring på temat mat i konsten som presenterar femton konstnärer och deras favoritrecept. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 918823830X
- Titel
- Assiett & palett
- Författare
- Nordquist, Per Eric
- Förlag
- Örebro : Gullers
- Utgivningsår
- 1998
- Språk
- Svenska
918823830X -
Man tager vad man haver - Jan Öjvind Swahn be...
Inbunden bok. Bokförlaget Bra böcker. 1970. 119 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår samt skavda hörn och kanter på omslaget. Omslaget har några revor (-2,5 cm). Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKBokförlaget Bra böcker -
Cajsa Wargs kokbok 1755 - Hjelpreda i hushåll...
Inbunden bok. Stureförlaget AB, Stockholm. 1976. 738 sidor.
Gott skick. Skyddsomslag i hyggligt skick. Hanteringsspår samt skavda hörn och kanter på omslaget. Omslaget har några revor (-1,5 cm). Aningen skavd i övre marginalen på några sidor. I övrigt fin inlaga. Förgyllt snitt. Faktablad om mått och vikter medföljer. Numrerad faksimilupplaga, nr 417 av 99 läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKStureförlaget AB, Stockholm -
Till bords under 100 år : recept från tio dec...
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier. 1999. 143 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Hanteringsspår samt skavda hörn och kanter på omslaget. Boken verkar oläst. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9100567922
- Titel
- Till bords under 100 år : recept från tio decennier
- Författare
- Swanberg, Lena Katarina - Lindberg, Björn
- Förlag
- Stockholm : Bonnier
- Utgivningsår
- 1999
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier 9100567922 -
Till bords med Renoir
Inbunden bok. Stockholm : Bonnier Alba. 1995. 191 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Aningen skavda hörn och kanter. Aningen snedläst. Gåvoskrift på pärmens insida. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9134517820
- Titel
- Till bords med Renoir
- Författare
- Diego-Dortignac, Geneviève - Charbonnier, Jean-Michel - Truchi, François - Saulnier, Jacqueline - Fasoli, Lydia - Rehder, Agneta
- Förlag
- Stockholm : Bonnier Alba
- Utgivningsår
- 1995
- Språk
- Svenska
Stockholm : Bonnier Alba 9134517820 -
Mat som värmer : Den godaste höst- och vinter...
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 2006. 152 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789137128900
- Titel
- Mat som värmer : Den godaste höst- och vintermaten
- Författare
- Jisland, Ulrika
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 152 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I den omtyckta Med smak av salt och sommar delade systrarna Ulrika Jisland och Anna Jonassen med sig av sina bästa recept för sköna sommardagar. Nu är de tillbaka och bjuder på den bästa maten för årets kallare tider. Tanken är densamma: förgyll vardagen och förenkla festen. Att umgås och äta tillsammans behöver aldrig vara krångligt eller kravfyllt. De lättlagade rätterna är inte sällan de mest uppskattade, och ingredienserna är sådana som ofta finns hemma i skafferi och kylskåp. Hösten och vintern ger utmärkta tillfällen att kura in sig och mysa med vänner och familj. Samlas kring en väldoftande gryta i köket en vardagskväll eller ställ till med en trerättersmiddag till helgen. Ät en stärkande brunch efter söndagspromenaden eller ordna ett litet kaffekalas med dopp. Lys upp mörkret ute med mat som värmer!Smakprov ur innehållet:Framför brasan: färskostfyllda fikon, isig Margarita, glühweinRunt köksbordet: ugnsbakad lax med rotfruktsmos, Annas höstgryta, lammfärsbiffar med varm sallad och fetaostkrämI matsalen: kantarellsoppa med sherrygrädde, kräftfyllda fiskrulader i apelsin- och saffranssås, rådjurssadel och sallad på rostade gul- och rödbetor med ljummen chèvredressingPå det gående bordet: varma körsbärstomater, vitlöksrostad potatis, tjälknöl på älg med rucolaröraEfter söndagspromenaden: äggröra med färskrökt lax och avokado på grovt bröd, nötfärsburgare med gorgonzoladressingTill kaffet: Ulrikas vita chokladrutor, apelsincheesecake med pepparkaksbottenSom avslutning: kolatårta med dadlar, vinterpavlovaBokens vackra bilder med höst- och vinterstämning är tagna av Martin Skredsvik.Ulrika Jisland bor med man och tre barn i Göteborg, där hon arbetar som journalist på TV4. Anna Jonassen är lärare och bosatt i Stockholm med man, två barn och golden retrievern Melker. De har tidigare givit ut kokboken Med smak av salt och sommar, som innehåller recept inspirerade av deras långa, härliga somrar på västkusten.
Bokförlaget Forum 9789137128900 -
De 7 [sju] dödssynderna - Kokbok för livsnjut...
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 2001. 150 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Hanteringsspår samt fuktpåverkan i överkant på omslagets baksida. Liten skavning i överkant på pärmens baksida. Fin inlaga. Avlatsbrev medföljer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789171338273
- Titel
- De 7 dödssynderna : [kokbok för livsnjutare] / författare: Birgitta Stenberg, Nils Stormby och Per Kastensson ; [fotograf: Gunnar Nydrén]
- Författare
- Stenberg, Birgitta - Stormby, Nils - Kastensson, Per - Nydrén, Gunnar
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 2001
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9789171338273 -
Franska specialiteter
Inbunden bok. Cargo Int. : Kulinaria : Könemann. 2010. 468 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Hanteringsspår på omslaget. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9783833111303
- Titel
- Franska specialiteter
- Författare
- André Dominé
- Förlag
- Cargo Int.
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 468 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 278 x 320 mm Ryggbredd 36 mm
- Vikt
- 2995 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En kulinarisk resa genom Frankrike dokumenterad med vackra foton. De populäraste recepten från respektive
region presenteras.
Cargo Int. : Kulinaria : Könemann 9783833111303 -
Nu ska vi äta : barnfamiljens måltider
Pocketbok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 137 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Svagt brytveck i överkant på pärmen. Boken är aningen böjd. Spår av ett hundöra. I övrigt fin inlaga. [rum 12]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789100121112
- Titel
- Nu ska vi äta : barnfamiljens måltider
- Författare
- Juul, Jesper
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Mått
- 110 x 178 mm Ryggbredd 9 mm
- Vikt
- 80 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Är dagens barnfamiljer på väg att tappa bort den viktiga gemensamma måltiden? Den danske familjeterapeuten Jesper Juul ser tecken på det och vill med sin nya bok slå ett slag för måltidens betydelse - för den näringsriktiga matens skull och för det tillfälle till samtal, tankeutbyte och kontakt som måltiden ger. Konfliktområden kring mat och ätande behandlas med Jesper Juuls sedvanliga humor och värme. Kompletterad med en receptdel av Sara Begner.
Albert Bonniers Förlag 9789100121112 -
Middag på 15 minuter - Läcker nyttig mat på e...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 2016. 288 sidor.
Mycket gott skick. Smärre hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174246247
- Titel
- Middag på 15 minuter
- Författare
- Oliver, Jamie
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2016
- Omfång
- 288 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 188 x 245 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 933 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- I Middag på 15 minuter ger Jamie Oliver sina recept på middagar som inte tar mer än en kvart att åstadkomma. Med lite planering, smarta råvaror och ett välfyllt skafferi är det faktiskt möjligt att varje dag servera god, nyttig och läcker mat, till hela familjen, och det snabbt! Den här boken är helt ägnad åt det Jamie Olivers läsare frågar mest efter, riktigt snabb, grymt god, näringsrik vardagsmat. Inspirationen har han hämtat från hela världen, och recepten är en blandning av smakerna som vi alla älskar, allt från klassiskt grillad kyckling, kött och pasta, till asiatiskt snabbmat och otroliga sallader med en Jamietwist. Recepten är testade gång efter gång för att säkert funka och hålla vad de lovar – god och nyttig mat, snabbt. Den här boken kommer hjälpa dig att få snurr på vardagsmatsrutinen och utrusta dig med knepen och inspirationen för att ha kul i köket och få till bra mat, varje dag! I slutet av boken finns ett avsnitt om näringsriktig mat och hälsa, där även varje rätt i boken är presenterad med sammansättning och kaloriinnehåll.
Bonnier Fakta 9789174246247 -
K-märkt smak : genuint svenska middagsklassik...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2012. 111 sidor.
Mycket gott skick. Några mindre skavmärken på pärmens insida. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789153437987
- Titel
- K-märkt smak : genuint svenska middagsklassiker
- Författare
- Lilla Sällskapet
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 111 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 246 mm Ryggbredd 14 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Lär dig laga svenska husmansklassiker på det traditionella, - rätta - sättet. Kalops, dillkött, rimmad oxbringa, rotmos och kalvstek har överlevt under lång tid därför att de - korrekt tillagade - är väl balanserade och ypperliga rätter. Råvarorna är relativt billiga, tillagningssätten okomplicerade och smakerna trygga och välbekanta. Ändå hotas många rätter av marginalisering och glöms rentav bort.
Detta vill Lilla Sällskapet nu råda bot på med sin genuina kokbok. Samtliga recept i boken gör anspråk på att vara standard för hur rätten ska tillagas, för den rätta - K-märkta - smaken.
Vår matkultur förändras ständigt. Men förvandlingar och nyheter behöver inte medföra att vi glömmer det gamla. Det traditionella och det nyskapande kan mycket väl existera sida vid sida. I vår svenska husmanskost återfinner vi de smaker som i många generationer varit självklara matfavoriter.
Lilla Sällskapet, som har funnits i olika skepnader sedan 1814, verkar för att vårda och främja den svenska matkulturen. Boken har tagits fram av Anna Bergenström, Monica Hörner, Jens Linder, Christina Möller och Birgitta Sidh, samtliga aktiva eller före detta ledamöter i Lilla Sällskapet.
Ica Bokförlag 1 9789153437987 -
Sockerdetox : 3-veckorsprogram med renande oc...
Häftad bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2015. 143 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår på pärmen. Fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789174245172
- Titel
- Sockerdetox : 3-veckorsprogram med renande och stärkande mat
- Författare
- Salomonsson, Filippa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 201 x 246 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 563 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vill du också bli fri från ditt sockerbegär? Kanske få finare hy, lugnare mage, bättre immunförsvar och bli piggare? Vinsterna när man plockar bort sockret från sin kost kan bli riktigt stora. Ändå är det så svårt att stå emot det vita söta.Eftersom det tar 21 dagar att bryta en vana finns här just ett treveckorsprogram. Du kommer att njuta av näringsrik mat som rensar och stärker din kropp samt lära dig känna igen kroppens egna signaler och behov. Den här resan handlar om att hitta en balanserad relation till mat där socker inte kontrollerar dina val, ditt välbefinnande eller ditt humör.Du får en mängd glutenfria recept med rätt ph-värde och mycket grönt. Vad sägs om gröna smoothies, morgonshots eller linfröbröd med avokadoröra? Quinoabowl med rödbeta, stekt rödlök, avokado, fetaost och rostade frön, bovetepaj eller bakad sötpotatis? Det hela kommer att kännas mer som en matorgie än något strikt program – att stå emot suget är mycket lättare när kroppen får rätt näring och man får äta sig mätt och njuta.• Test – är du beroende?• 25 anledningar att inte äta socker• Prep week• 3 veckors sockerdetoxprogram• Shoppinglista för råvaror• Recept för frukost, lunch och middag• Nyttiga sötsaker• Socker, känslor och mindful eating• Skapa en hälsosam livsstil efter programmet
Bonnier Fakta 1 9789174245172 -
Vegetariskt : från gröda till föda
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 224 sidor.
Mycket gott skick. De tre sista sidorna är vikta i överkant av förvaring. I övrigt fin inlaga.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789187753329
- Titel
- Vegetariskt : från gröda till föda
- Författare
- Graimes, Nicola - Biggs, Fiona
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 165 x 205 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vegetariskt är en spännande samling gröna recept från hela världen. Du hittar inspiration till mellanmål, förrätter, middagar och sallader som kommer att tilltala såväl vegetarianer som köttätare.
Den här boken är utformad för vegetarianer i det tjugoförsta århundradet och fylld med recept som hyllar den mångfald som i dag kännetecknar utbudet av vegetariska livsmedel.
Hemligheten med en god hälsa är att varje dag äta en variation av olika sorters mat, något bokens recept kommer att visa. De lättlagade recepten är illustrerade med vackra färgbilder som frestar både öga och gom.
En nyttig och användarvänlig guide till en vegetarisk livsstil.
Format: 160x200mm
Tukan Förlag 1 9789187753329 -
Till bords med Saltöborna
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 2006. 190 sidor.
Gott skick. Hanteringsspår samt delvis fläckig på pärmen. Skev av förvaring. Fin inlaga. [rum 2]
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9146213619
- Titel
- Till bords med Saltöborna
- Författare
- Lärn, Viveca
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 234 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viveca Lärn tar oss tillbaka till Saltön och låter oss lyfta på locken, sticka näsan i grytorna och kika in i skafferierna hemma hos MacFie, Emily, Sara, Johanna och alla de andra gamla bekanta från romanerna och tv-serien om Saltön. I en aptitlig röra samsas här läckra favoritrecept med kuriosa ur de matglada Saltöbornas liv. Boken, som är årstidsindelad liksom romanerna, är rikt illustrerad med såväl författarens egna marginalteckningar som matbilder av allehanda slag och inspelningsfoton av Carin Mannheimers hyllade tv-serie. Det här är ingen vanlig kokbok: i Till bords med Saltöborna bjuds du in i Viveca Lärns eget kök och får bläddra i hennes privata receptsamling: mycket personlig, lätt galen och ständigt överraskande. Och maten är alltid lika god!
Wahlström & Widstrand 1 9146213619
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn