-
Till bords med Saltöborna
Inbunden bok. Wahlström & Widstrand. 1 uppl. 2006. 190 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9146213619
- Titel
- Till bords med Saltöborna
- Författare
- Lärn, Viveca
- Förlag
- Wahlström & Widstrand
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 190 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 234 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 728 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Viveca Lärn tar oss tillbaka till Saltön och låter oss lyfta på locken, sticka näsan i grytorna och kika in i skafferierna hemma hos MacFie, Emily, Sara, Johanna och alla de andra gamla bekanta från romanerna och tv-serien om Saltön. I en aptitlig röra samsas här läckra favoritrecept med kuriosa ur de matglada Saltöbornas liv. Boken, som är årstidsindelad liksom romanerna, är rikt illustrerad med såväl författarens egna marginalteckningar som matbilder av allehanda slag och inspelningsfoton av Carin Mannheimers hyllade tv-serie. Det här är ingen vanlig kokbok: i Till bords med Saltöborna bjuds du in i Viveca Lärns eget kök och får bläddra i hennes privata receptsamling: mycket personlig, lätt galen och ständigt överraskande. Och maten är alltid lika god!
Wahlström & Widstrand 1 9146213619 -
Residensets kokbok : mat från väst till varda...
Inbunden bok. Göteborg : Nordbok. 1999. 200 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9174420445
- Titel
- Residensets kokbok : mat från väst till vardag och fest
- Författare
- Beijbom, Karl - Lärn, Viveca - Mönefors, Karin - Sveningson, Ulf
- Förlag
- Göteborg : Nordbok
- Språk
- Svenska
Göteborg : Nordbok 9174420445 -
Mexikanska kokboken : en praktisk guide i kon...
Inbunden bok. Läsförlaget. 1 uppl. 2009. 224 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9781407562247
- Titel
- Mexikanska kokboken : en praktisk guide i konsten att laga het och läcker mexikansk mat
- Författare
- Spieler, Marlena - Appelgren, Marie - Ericsson, Anna
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2009
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 222 x 278 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 1104 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
Ytterligare illustratörer: Andrews, Anna
Ytterligare översättare: Appelgren, Anne Marie
Ytterligare översättare: Ericsson, Anna
Läsförlaget 1 9781407562247 -
Fodmap kokboken : 125 recept som får din mage...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 2017. 224 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789176179543
- Titel
- Fodmap kokboken : 125 recept som får din mage i balans
- Författare
- Whigham, Lucy
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 245 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 868 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten som lindrar vid IBS, ballongmage, celiaki och Crohns syndrom.
Till skillnad från många dieter som är populära i dag så är FODMAP-kosten väl vetenskapligt underbyggd och rekommenderas bl.a. inom svensk sjukvård. Mathållning med låg FODMAP kan lindra allvarliga magbesvär och används både för att råda bot på problem med ballongmage och för att dämpa inflammation vid Crohns sjukdom. Inte minst personer med celiaki, magkatarr och IBS har hjälpts av att hålla sig till mat med låg FODMAP.
I FODMAP kokboken förklaras pedagogiskt hur FODMAP fungerar och hur man komponerar sina måltider på bästa sätt. Här finns också ett 46 veckors program som kan bota en IBS-mage så att man sakta kan återgå till vanlig kost efter avslutad FODMAP-kur.
Uttrycket FODMAP står för fermenterbara oligosackarider, disackarider, monosackarider och polyol. De finns i varor som innehåller mycket fruktos, som äpplen, mango, honung och vattenmelon, men även i mejerivaror och i lök och vitlök.
Lucy Whigham har en master i näringslära från universitetet i Notthingham, Storbritannien. Hon är specialiserad på olika sjukdomar och problem rörande matsmältningen och är särskilt intresserad av IBS. Efter en påbyggnadsutbildning i FODMAP vid Kings College i London blev hon en av de första som applicerade FODMAP-dieten på sina patienter.
Tukan Förlag 9789176179543 -
Tinas mat - 50 recept från programmet i SVT
Inbunden bok. Natur och Kultur. 2002. Inbunden.
Mycket gott skick. Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött ? smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recep läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9127353850
- Titel
- Tinas mat : 50 recept från programmet i SVT
- Författare
- Tina Nordström
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 20 x 300 mm Ryggbredd 214 mm
- Vikt
- 631 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Smaka, smaka. Hela tiden!" säger Tina Nordström i Sveriges Televisions program MAT, där hon bl a lär oss att balansera salt, surt och sött – smaker som förhöjer alla anrättningar. Här bjuder hon både på sina kunskaper och på sina läckra, lättlagade recept, som verkligen väcker lusten att ge sig ut i köket till kastruller och matlagning.
Rätterna utgår ofta från klassisk svensk mat. Och alltid med tyngdpunkten på bra, säsongsanpassade råvaror; grönsaker och rotfrukter, frukt, kött och fisk. Huvudrätter, efterrätter, matbröd, kakor och godis har sin givna plats i boken. Det har blivit nya spännande rätter av gamla välkända.
Tina Nordström är kock och programledare för Sveriges Televisions populära program MAT. Hon är född 1973 och har, som hon säger "varit på bra ställen tillräckligt länge för att lära mig mycket". Hon inspireras av goda råvaror, men även av kollegor – och hon rekommenderar alla att lägga ner lite pengar på en bra kniv.
9127353850 -
Streetfood - Recept av Marcus Samuelsson
Häftad bok. Natur och Kultur. 2004. Häftad. Danskt band med invikta flikar.
Nyskick. Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och sä läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9127355772
- Titel
- Streetfood : recept av Marcus Samuelsson
- Författare
- Marcus Samuelsson - Bo Madestrand
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2004
- Omfång
- 176 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 19 x 241 mm Ryggbredd 175 mm
- Vikt
- 599 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den svenske kocken Marcus Samuelsson har slagit igenom stort i New York. I Sverige är han bl a känd från TV4. Nu ger han ut en mycket personlig kokbok, inspirerad av etnisk gatumat från världens alla hörn. Gatumat är snabb, god och enkel att laga, och säger samtidigt mycket om ett lands kultur och matvanor. Boken vänder sig till både nybörjaren i köket och den redan inbitna matlagaren och innehåller ett 50-tal recept. De blandas med berättelser om gatukultur, om musik och om att laga gatumat hemma. När Marcus utbildade sig till kock arbetade han i köket på några av Europas bästa restauranger. Bakom kulisserna träffade han unga kockar från hela världen. När de var lediga lagade de husmanskost från sina hemländer åt varandra, men ibland åt de ute billig snabbmat, eftersom de inte hade så mycket pengar. Streetfood innehåller Marcus favoritrecept på snabbmat för dygnets alla timmar frukost, brunch, lunch, fika, middag och nattmat och det är mat från många platser i världen och alla kan laga den. Här finns recept på räksallad som han lärde sig i ett gatukök i Smögen, krabburgare med spetskål, riskakor med sötsur sås, satayspett, munk med chokladgelé och mycket mera. Under hösten 2004 och våren 2005 sänder TV4 20 program om Marcus och hans mat, inspelade i Sverige och i New York.
9127355772 -
Gott Om Korv
Inbunden bok. Natur och Kultur / LTs förlag. 2001. Inbunden.
Nyskick. Skyddsomslag finns i nyskick. Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske förestäl läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9127353532
- Titel
- Gott om korv
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2001
- Omfång
- 96 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 12 x 0 mm Ryggbredd 112 mm
- Vikt
- 335 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Korv har blivit kult. Det är barndomsminnen och utlandsresor och snabbmat och vardagsmiddag och tilltugg. Och rätt ofta räddaren i nöden. Den här boken blir till både form och innehåll något helt annat än man kanske föreställer sig. Föredömligt enkelt och inspirerande. Med vackra, rena bilder.
Sida vid sida med klassiska barndomskorvar finns i denna kokbok recept och smaker från resten av världen, för alla åldrar och alla familjer och tillfällen. Vad sägs om ugnstorkade salamichips till drinken eller bjudsoppan? Enkelt och raffinerat.
Här finns också snabbt fixade tilltugg till TV-n på kvällen, korvspett med tomatcouscous, trevlig middag i både slott och koja! Naturligtvis finns också de klassiska familjerätterna, men i lite ny tappning där falukorven får piggare smak med fetaost och oliver. Och Caroline glömmer aldrig sin farmors julkorv, här finns receptet och allt för korvstoppardagen!
Detaljer och helhet är Carolines signum, det kommer till uttryck i kokbokens komposition där hon naturligtvis också vill ha med goda och spännande tillbehör till korv. T ex varierar hon det klassiska potatismoset och föreslår att man smaksätter det med citron och basilika eller soltorkade tomater och getost. Så lyfts en utsliten korvmiddag till gastronomisk nivå! Stuvad vitkål, som är så lätt att göra och så gott, klyftpotatis med lite kumminfrön eller rosmarinpotatis och tomatsalsa är andra höjdare.
Boken lämpar sig såväl för nybörjare i köket som för vana matlagare.
Rubrikerna i den här lilla kompletta kokboken om korv är Smårätter, I all enkelhet, Nya klassiker, Grytor och Gott till.
Caroline Hofberg är matskribent i ett flertal tidningar och har tidigare arbetat på restaurang, både i Sverige och utomlands.
Hon har nyligen utkommit med de mycket uppskattade böckerna Husmanskost – helt enkelt och Inlagt och hemlagat – i glas och på burk.
9127353532 -
Salt & peppar
Häftad bok. Natur och Kultur. 2007. Häftad. Danskt band med invikta flikar.
Nyskick. Salt och peppar, våra två mest grundläggande kryddor, står i fokus i den här kokboken med recept på förrätter, drinkar, tilltugg, huvudrätter, såser och desserter. Maten är modern och europeisk med asiatiska inslag. Alla recept innehåller tidsangivelser läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789127026919
- Titel
- Salt och peppar
- Författare
- Jody Vassallo
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 175 x 285 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 661 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Salt och peppar, våra två mest grundläggande kryddor, står i fokus i den här kokboken med recept på förrätter, drinkar, tilltugg, huvudrätter, såser och desserter. Maten är modern och europeisk med asiatiska inslag. Alla recept innehåller tidsangivelser för att det ska bli lättare att planera sin matlagning. Dessutom presenteras åtta olika salt- och pepparsorter i detalj, var kryddorna kommer ifrån och till vilken användning de bäst lämpar sig.
9789127026919 -
Frukt och bär: Saftning - Sultning - Bakning
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2008. 224 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukt läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789127026551
- Titel
- Frukt och bär
- Författare
- Ingela Persson
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 200 x 240 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 919 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Frukt och bär är den kompletta kokboken om syltning, saftning, bakning och desserter samt likörer på alla tänkbara bär och frukter. Boken innehåller drygt 200 lättlagade recept som delas in i sju kapitel: citrus, rabarber & fläder, trädgårdsbär, stenfrukter, äpplen & päron, vilda bär och fikon & torkad frukt. Recepten är en blandning av gamla klassiska husmorsrecept och moderna varianter med spännande kryddning av till exempel saffran, vanilj och lakrits.
Dessutom innehåller boken fakta om olika frukt- och bärsorter och olika användningsområden för dem. Det ges också tips om förvaring, konservering och infrysning.
Natur & Kultur 1 9789127026551 -
Köttbonden - Att föda upp, slakt och tillaga...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2015. 208 sidor.
Nyskick. Boken är förlagsny.
Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.
Vägen mot bondelivet läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789127141193
- Titel
- Köttbonden : att föda upp, slakt och tillaga riktigt bra kött
- Författare
- Westman, Lina
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratu
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 208 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 195 x 268 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 970 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Fantastisk läsning och mycket tittgodis."
Svenska Dagbladet
Hur gör man världens bästa kött? Finns det etiskt och miljömässigt försvarbart kött? Det här är historien om två storstadsbor som flyttade till mörkaste Småland och köpte trettio kor för att ta reda på det.
Vägen mot bondelivet började med ett expeditonsfartyg som sjönk i södra ishavet. Lina arbetade som skeppsläkare och Oscar som guide. På öppet hav tvingades de överge fartyget och väl hemma i Stockholm igen var de utan boende. Det fick bli ett torp i Småland, och de sex hönorna i inflyttningspresent gav mersmak.
I dag driver Lina och Oscar Westman gården Mårdstorp där de föder upp svenska lantraser enligt devisen etiskt, ekologiskt, kulinariskt och levererar till några av Sveriges främsta restauranger. I den här boken beskriver de köttets väg till din tallrik och konsten att göra riktigt bra kött. Här finns också ett 70-tal av köttböndernas favoritrecept på nöt, gris, höns, får och get.
Lina Westman är bonde och kirurg på Höglandssjukhuset i Eksjö. Oscar Westman är bonde, sjöman, föreläsare och driver en polarresebyrå.
"Bilder från gården och smarriga recept med kött fyller denna bok."
MatMagasinet
"Här får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!"
Elle Mat & Vin
"Fantastisk läsning och mycket tittgodis för dig som drömmer om att sadla om, flytta från storstan och ägna dig åt glada kor och lyckliga grisar med knorr på svansen."
Anna-Britta Ståhl, Svenska Dagbladet
"...skriver de om sin väg till bondelivet, sin vision om djurhållning och bjuder på recept för alla djurets delar."
Smålands-Tidningen
"Nu är det bondens tur att bli rockstjärna."
Tranås-Posten
"Om det är så att kött är det nya vinet, det vill säga att det är val av kött, kunskap om kött, om uppfödning, foder och styckning, kunskap om hur man lagar och serverar kött som mer än något annat är det som anger din status vid matbordet på det sätt som kunskap om vin gjorde på 80-talet, då är det här kanske den bästa bok du kan skaffa just nu."
Erik Hörfeldt, BaconHär får du ta del av deras filosofi, tillvägsgångssätt och favoritrecept!Elle Mat & Vin
Natur & Kultur 1 9789127141193 -
Chez Bettys Provence
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 173 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Ny bok.
"Om man bara är nyfiken på eller redan älskar Provence spelar inte så stor roll, för hungrig blir man ändå av de autentiska sydfranska recepten man hittar här."
MatMagasinet
I Provence finns råvarorna, rätterna och kunskaperna som i genera läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789127138209
- Titel
- Chez Bettys Provence
- Författare
- Ahlstedt, Linus
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 173 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 209 x 268 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1010 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Om man bara är nyfiken på eller redan älskar Provence spelar inte så stor roll, för hungrig blir man ändå av de autentiska sydfranska recepten man hittar här."
MatMagasinet
I Provence finns råvarorna, rätterna och kunskaperna som i generationer mutat in ett hörn i det kollektiva matmedvetandet. Men i modern tid har skildringen av det provencalska köket gått förlorad i ett förenklat färgskimmer. Den här boken återställer ordningen med recept där alla rätter lagas från grunden med rätt råvaror och tekniker. Det här är Provence från insidan rustik fransk matlagning när den är som godast.
Kockarna Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal tipsar om sina favoritplatser och restauranger i området. Recepten har de samlat på sig under 15 års resande och sedan förfinat på den egna kvarterskrogen Chez Betty i Stockholm. Deras filosofi är lika enkel som självklar: endast det godaste är gott nog. Boken innehåller allt från enkla olivröror, friterade sardiner och den perfekta råbiffen, till mer tidskrävande långkok, hemligheten bakom en äkta bouillabaisse och desserter som väntar på att återupptäckas.
Boken är rikligt illustrerat med miljöbilder av Bobo Olsson.
Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal har under hela sitt kockliv återvänt till Provence, och varje gång har de hittat nya platser, människor och menyer att inspireras av. När de så småningom fick möjlighet att öppna sin första egna krog var temat självklart: sydfranskt. Restaurangen Chez Betty blev omedelbart en prisbelönt favorit bland Stockholms matintresserade.
Jesper Kling är matresenär. Resan han gjort flest gånger är den runt kvarteret till stamhaket Chez Betty.
Bobo Olsson är fotograf med världen som arbetsfält. Han skildrar regelbundet människor, möten och mat i de främsta svenska månadsmagasinen.
"Det doftar gott och det smakar ännu godare."
Tilde de Paula, TV4 Nyhetsmorgon
"En kokbok som bjuder läsaren på en kulinarisk upplevelse."
Jenny Damberg, Plaza Magazine
"Allt i boken ser gott ut och det är blandad svårighetsgrad på recepten vilket gör att boken passar en bred grupp."
Umeå Tidning
"Allt låter gott."
Sara Berg, Kvälls-Posten
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138209 -
Soppor - och goda tillbehör
Inbunden bok. Natur & Kultur. 2007. 78 sidor.
Nära nyskick. Dekorerat kartonnage.
Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och moderna recepten? I boken Soppor och goda tillbehör finns recept på soppor som går snabbt att laga till, är nyttiga och lätta att servera. Här bjuder Caroline Hofberg på läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789127088610
- Titel
- Soppor och goda tillbehör
- Författare
- Caroline Hofberg
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 78 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 170 x 195 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 312 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Varför äter vi inte soppa oftare? Kanske saknas de rätta och moderna recepten? I boken Soppor och goda tillbehör finns recept på soppor som går snabbt att laga till, är nyttiga och lätta att servera. Här bjuder Caroline Hofberg på sina favoritsoppor. Vad sägs om krämig tomatcappuccino, bondsoppa med lammkött och vita bönor, kycklingsoppa med kokos eller rabarbersoppa med jordgubbar? Här finns även recept på goda tillbehör som getostcrème, västerbottendrömmar och valnötsbröd. Denna bok har tidigare utkommit under titeln Vilken soppa.
Natur & Kultur 9789127088610 -
Den nya amerikanska maten - En resa genom vär...
Inbunden bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2014. 175 sidor.
Nyskick. Mjuka pärmar.
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vard läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789127138322
- Titel
- Den nya amerikanska maten
- Författare
- Arvidson, Emil
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Flexband
- Mått
- 182 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 600 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Ett enda långt snyggt matreportage."
Joanna Drevinger, Svenska Dagbladet
"Är det dags för en kulinarisk roadtrip från kust till kust är den helt rätt guide att ha i handskfacket."
Margareta Schildt-Landgren, MatMagasinet
Hur blev USA bäst i världen på mat? Det amerikanska köket brukade vara ett skämt, något som folk närmade sig med dåligt samvete. Idag har USA fler restauranger i världsklass än något annat land. Men den verkliga styrkan ligger i den vardagliga maten, i storstädernas street food, i Söderns uppdaterade husmanskost och villaförorternas Chinatowns.
De senaste tio åren har det skett en revolution i den amerikanska matkulturen och den här boken berättar hur det gick till. Journalisterna Martin Gelin och Emil Arvidson reser från kust till kust genom det nya gastronomiska USA. De besöker de mest inflytelserika köken, oavsett om det är stjärnkrogar på Manhattan, food trucks i Austin eller ostronbarer i San Francisco, för att undersöka deras plats i samhället och vad maten de serverar säger om USA.
De pratar grönsaker med Alice Waters i Berkeley, får en lektion i den amerikanska Söderns historia av Sean Brock i Syd-Carolina, festar med Southern Foodways Alliance i New Orleans, besöker Lagunitas ölbryggeri i norra Kalifornien, hittar USA:s bästa koreanska restaurang i en avkrok i Seattle och åker till Little Saigon i Texas där en stenad vietnamesisk tonåring serverar USA:s bästa cajunkräftor i en oansenlig förortsgalleria.
På vägen försöker de hitta rötterna till den amerikanska matrevolutionen.
Martin Gelin är Dagens Nyheters New York-korrespondent och har skrivit två hyllade reportageböcker om amerikansk politik. Han har hunnit besöka 45 delstater sedan han flyttade till USA 2001 och hävdar att det finns åtminstone en bra restaurang i varje amerikansk stad.
Emil Arvidson är journalist och skriver om kultur, politik, musik och mat för Sveriges största dagstidningar och magasin. Emil började älska mat när han bodde i USA. Han har tidigare gett ut boken Naturligt vin tillsammans med Emil Broomé.
"I en ny reportagebok skildras vad som just nu händer med maten i det mångkulturella USA, där olika kök tillsammans blir till en ständrigt pågående integrationsprocess."
Amanda Schulin, Dagens ETC
"Den innehåller en hel radda klassiker - pork bun, corn bread, tacos och bringa - men allt känns rejält fräscht och uppdaterat. Helhetsgreppet funkar utmärkt, man blir sugen på att laga och provsmaka det mesta."
Johan Gunnarsson, Aftonbladet Resa
"De bjussar på en riktigt smakfull rundtur och rejält med god läsning om ett land som inte är sig riktigt likt efter en smärre matrevolution."
Jens Pettersson, Uppsala Nya Tidning
"Detta är int en kokbok på hjul utan en klassisk reportageresa på jakt efter svar. På vägen får vi möta människor från alla delar av det stora landet och vi får veta vad som ligger bakom det som kallas den amerikanska matrevolutionen."
Vin & Bar-Journalen
"Det är en inspirerande resa och snålvattnet rinner till medan man läser."
Umeå Tidning
"...en rolig och vacker reportagebok."
Pia Hall, Vego
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127138322 -
Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kult...
Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2003. 192 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt - ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recep läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 912735458x
- Titel
- Svinaktigt gott : Grisen i mat, kult och kultur
- Författare
- Svenska Kocklandslaget - Ingmarie Froman
- Förlag
- Natur & Kultur
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Vikt
- 1065 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Om det finns ett svenskt kulturdjur, så är det gris. Här berättas om grisen på ett helt nytt sätt – ett djur som har huvudrollen inte bara i vår matkultur, utan i vår kultur över huvud taget. Och här presenteras ett 80-tal av Svenska Kocklandslagets recept på nya rätter av gris. Förrätter, huvudrätter, efterrätter – marsipangrisar och polkagrisar inte att förglömma!
De flesta av oss äter griskött nästan varje dag. På julen är det skinka, på sommaren en karrébit på grillen. På fredagkvällen wokad fläskfilé. Men med vilken slentrian svänger vi inte ihop en middag på griskött! Det finns oändligt många sätt att tillaga gris på. Byt ut falukorven mot en spännande egentillverkad korv på vitlöksmarinerad fläskfilé med kryddstark citrushabanero gjord på gris!
Vi äter grisen, men vi tycker också rätt illa om den, den gamla svinpälsen och lortgrisen. Grisen skrämmer oss lite, eftersom den är lik människan. Den är pigg och nyfiken, ett flockdjur som gärna vill ha vänner omkring sig, som kan bli deprimerad, stressad och dö av hjärtinfarkt. Precis som vi.
Varvat med recepten berättar Ingmarie Froman om grissamlarnas rara grisar och den fruktansvärda grisen som utnyttjats i förföljelsen av judar, om folkilskna skogssvin i 1800-talets Norrland och välmående grisar i Skåne idag, om grisslaktens supritual från stickesupen till sängfösaren och den moderna jakten på en fulländad Pork Martini. Här skildras utvecklingen från den tid när Lök-Andersson sålde kultingar som kom i kartonger med Uppsalatåget till dagens EU-reglerade djurhållning. Och om all världens skinkor, från Tvärnöskinka till kinesisk Jinhua över italiensk Parmaskinka och amerikansk Virginia Ham.
Svenska Kocklandslaget, här representerat av Gert Klötzke, lagledare,
som driver Gripsholms Värdshus & Hotell och
är professor i gastronomi vid Umeå Universitet,
Krister Dahl, lagkapten, som driver Restaurang Herr Dahls i Göteborg, Magnus Ek, som driver Oaxen Skärgårdskrog, Ted Johansson, konditor på Operakällaren i Stockholm och Magnus Lindström, som driver Swedish Taste AB i Göteborg.
Ingmarie Froman är journalist och författare och har tidigare gett
ut flera kritikerrosade böcker, senast den hyllade Tankar om mat. Hon har bott i många år i Belgien och Frankrike – varifrån vi hört hennes kunniga radioreportage – och också skrivit böcker om de städer hon bott i, som Paris och Bryssel. Här skriver hon om grisen i kult och kultur.
Natur & Kultur 1 912735458x -
Potatisrätter
Inbunden bok. Läsförlaget. 2003. 32 sidor.
Hyggligt skick. Märken på bakre pärm. Enstaka märkningar i boken
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 1405418184
- Titel
- Potatisrätter
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 32 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 172 x 215 mm Ryggbredd 8 mm
- Vikt
- 228 g
- Språk
- Svenska
Läsförlaget 1405418184 -
Folk - och festmat i Hälsingland
Inbunden bok. Åsak förlag. 1 uppl. 1987. 158 sidor.
Mycket gott skick. Åsak förlag 1987. Hälsingemat och matkultur från 1700- och 1800-talen. De flesta av bokens recept har provlagats av författaren. Inb kartonnage, 158 sid.
… läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKÅsak förlag 1 -
En kocks resa
Inbunden bok. Prisma. 2007. 269 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i mycket gott skick. hf
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789151847863
- Titel
- En kocks resa
- Författare
- Anthony Bourdain
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 269 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 162 x 236 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 622 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Ingen skriver om mat som Anthony Bourdain. Med bästsäljaren Kitchen Confidential blev han världskänd för sina skandalösa avslöjanden om hur det egentligen går till bakom kulisserna på lyxkrogarna. Nu är han tillbaka efter en minst sagt speciell jorden-runt-resa!
Vi får följa stjärnkocken världen runt i åtta månader medan han prövar sig igenom alla upptänkliga lokala läckerheter – från det finstämda till det bisarra. I Japan prövar han den extremt giftiga blåsfisken Fugu, som bara får tillredas av specialutbildade kockar. Han reser in i djupaste röda khmer-land till Phnom Phen´s Gun Club, dinerar med gangsters i Ryssland och återvänder till den lilla fiskebyn La Teste där han som barn åt sitt första ostron.
Med sitt råa, egensinniga språk redogör Bourdain briljant med massor av svart humor för sitt outtröttliga letande efter den perfekta måltiden i världens alla hörn. Här är Anthonys egen lista över fem ”delikatesser” han har lyckats svälja ner på vägen:
1. Färskt kobrahjärta som fortfarande slår, nersköljt med blod och galla (inte så illa faktiskt, men jag kunde ha varit utan gallan, eftersom jag producerar tillräckligt själv.)
2. Löskokt ankembryo (överraskande nogvar de knapriga näbb- och fjäderbitarna det bästa, gulan och vitan var inget vidare.)
3. Krispigt friterade trädlarver (jag önskar bara att de inte hade visat mig dem levande innan.)
4. Marinerad grillad kalvmage (köttig och delikat! Kul för hela familjen!)
5. Rostade fårtestiklar (fantastiskt fluffiga – tänk luftig, lammig bräss. Kanske blir New Yorks ”next big thing”, jag måste bara hitta några Berberkockar först…)
Prisma 9789151847863 -
Mormors sylt och farmors saft : bär- och fruk...
Häftad bok. Stockholm : Norstedt. 1978. 454 sidor.
Nära nyskick. Oläst bok.
Hel och fin.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 911784052X
- Titel
- Mormors sylt och farmors saft : bär- och fruktrecept ur gamla kokböcker
- Författare
- Armfelt Hansell, Örjan
- Förlag
- Stockholm : Norstedt
- Utgivningsår
- 1978
- Språk
- Svenska
Stockholm : Norstedt 911784052X -
Scouternas egna kokbok
Inbunden bok. Åhléns & Åkerlunds Förlag. 1913. 64 sidor.
Mycket gott skick. Hel och fin.
Slitage av låg grad.
Läst ex.
Bedårande liten bok.
Stående.Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKÅhléns & Åkerlunds Förlag -
Vansinnigt gott - Vardags lyx på 20 minuter
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2008. 122 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Inbunden i dekorerat pappband. Mycket rikt, vackert och aptitretande illustrerad med foton i färg. Det räcker med ett fåtal råvaror förutom dem som finns hemma, och 20 minuter senare står maten på bordet!. Här finns 50 lättlagade recept som kräver högst s läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789100115272
- Titel
- Vansinnigt gott
- Författare
- Eriksson, Kristina
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 122 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Tanken på stekt strömming serverad med lingon och stenbitsrom kan få mig att sväva hem och laga middag. Lammkotletter smaksatta med olivolja, aubergine och spiskummin likaså. De här rätterna har det gemensamt att de är vansinnigt goda, innehåller få ingredienser och tar max 20 minuter att tillaga. Med några få inköp och smarta genvägar i köket blir maten mer lättlagad. Dessutom går matlagandet av bara farten när du vet att maten kommer att bli så där tokgod."Det är ont om tid, men du vill ändå kunna äta gott. Basvarorna finns i skafferiet, men du har varken tid eller lust att handla mängder av nya ingredienser. Med Vansinnigt gott är problemet löst! Det räcker med ett fåtal råvaror utöver dem som redan finns hemma, och högst tjugo minuter senare står maten på bordet. Var och en av bokens 50 lättlagade rätter kväver max 6 nya ingredienser och smakkombinationerna är ofta spännande och lite oväntade. Här finns till exempel lammkotletter smaksatta med olivolja, aubergine och spiskummin. Eller vad sägs om färsk gnocchi som gratineras med Karl-Johansvamp, rotselleri och pepparcantadou? Samtliga rätter innehåller det där lilla extra som gör vardagsmiddagen och helgmyset så mycket roligare. Trots att tiden är knapp blir middagen både spännande och delikat!Vansinnigt gott innehåller 50 recept, fördelade på kapitlen Kött, Fisk, Fågel, Vegetariskt och Soppor. Samtliga rätter är så enkla att alla kan laga dem. Boken omfattar även ett kapitel med tips på genvägar i köket, bra köksmaskiner som förenklar matlagningen samt råd om kryddor och specerier som alltid bör finnas i skafferiet.
Albert Bonniers Förlag 9789100115272 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKAllas veckotidning
-
Bernadotte : mannen, myten, maten
Inbunden bok. Votum Förlag. 1 uppl. 2010. 124 sidor.
Nyskick. FörlagsnNy Bok.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789185815364
- Titel
- Bernadotte : mannen, myten, maten
- Författare
- Annika Grälls - Tomas Ekman - Mikael Sundberg
- Förlag
- Votum Förlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 227 x 292 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 854 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- När Jean-Baptiste Bernadotte 1810 valdes till tronföljare tog han med sig lite av Frankrike till Sverige. Han var beredd att lära om på många sätt, men gränsen gick vid matsalsdörren. Sydfranskt och medelhavslätt, för en man som månade både om smaklökar och om sin figur.
Via hovets matsedlar hittade sedan fräscha och moderna ingredienser till det stabbiga svenska köket. Lagom till 200-årsdagen kommer nu en nyskapande matbok. Fräscha recept baserade på marskalkens favoriter bland råvarorna inspirerar till nya äventyr i köket. Medan grytan puttrar och ugnen värms upp serverar boken lättsmälta aptitretare som berättar om Mannen, Myten och Maten.
Votum Förlag 1 9789185815364 -
Vinets underbara värld
Inbunden bok. Forum. 1 uppl. 1969. 271 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKForum 1 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9132327897
- Titel
- Smalt och gott med ViktVäktarna
- Författare
- Becky Johnson
- Förlag
- B Wahlströms
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 215 x 257 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 706 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
I denna nya samling ViktVäktarrecept finner du traditionella favoriträtter, men också roliga desserter för gottegrisar. Alla recept är baserade på det s.k. pointssystemet som blivit så enormt uppskattat. Recepten är enkla att följa, tillagningsmetoderna okomplicerade och råvarorna lätta att få tag på.
Många av rätterna är vardagsmat som är god, näringsrik, snabblagad och mättande. Här finns också exempel på mer exotisk mat från andra kulturer med spännande ingredienser.
B Wahlströms 1 9132327897 -
Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe
Inbunden bok. Prisma. 1 uppl. 2003. 320 sidor.
Nyskick. (Rum: B Tema)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9151840634
- Titel
- Bon Lloc : Bra mat från ett bra ställe
- Författare
- Mathias Dahlgren
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2003
- Omfång
- 320 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1078 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Mathias Dahlgren är en av Sveriges ledande kockar. Han är den ende svensk som vunnit guld i Bocuse d'Or,"mat-OS". Hans restaurang har en stjärna i Guide Rouge. Hans förra bok fick pris som årets bästa kokbok alla kategorier. I boken Bon Lloc beskriver han teorin bakom sitt skapande, och delar med sig av ca 200 recept.
Så här säger han själv:
"Med inspiration av det gastronomiska arvet, de bästa råvarorna och egna idéer vill vi presentera ett europeiskt kök, där vi vårdar, förnyar och innoverar utan att försvåra eller förstöra. Stor vikt läggs vid måltidens uppbyggnad, vi ska överraska i många små väl valda detaljer. På Bon Lloc ska maten vara i fokus, servering, drycker, miljö ska bidra till att göra ett restaurangbesök hos oss till stor underhållning för samtidens människor. Vad vi vill med den här boken är att förtydliga vår idé och tankarna bakom."
Att laga mat är ett klassiskt hantverk. Så här skriver Mathias om kockens roll:
"Ett klassiskt hantverk kräver människor av kött och blod som alla arbetar för att göra något bra tillsammans. Visst har utvecklingen gått framåt men vi köper fortfarande benknotor vi omsorgsfullt rostar i ugnen, sjuder med vatten och grönsaker och kryddor i 36 timmar under tålmodigt skummande, det silas och reduceras i ytterligare många timmar och allt det blev var början till en sås. I ett klassiskt hantverk är arbetaren fortfarande viktigast."
Ur innehållet: Samtidens människor - Det gastronomiska arvet - De bästa råvarorna - Egna idéer - Att skapa en rätt - Desserter - Tanken med en meny - Rytmen i måltiden - Inspiration - Jämnhet - En kreativ mall - En teknisk rekonstruktion - Kocken - Basrecept - Tekniska rekonstruktioner - Fria tolkningar - Snacks - Ett begrepp med ny råvara eller smak mm.
Prisma 1 9151840634 -
Simple
Inbunden bok. Tukan förlag. 1 uppl. 2018. 307 sidor.
Nyskick. Mycket eftersökt bok.Svensk text.(Rum:B Tema)
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9789177834748
- Titel
- Simple
- Författare
- Ottolenghi, Yotam
- Förlag
- Tukan förlag
- Utgivningsår
- 2018
- Omfång
- 307 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 278 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 1370 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Yotam Ottolenghi är tillbaka med 140 briljanta rätter som får smaklökarna att jubla. Lika fantastiska smaker som alltid men recept som är enkla att laga på minst ett (oftast flera) sätt.
S snabbt: under en halvtimme
I ingredienser: 10 eller färre
M möjligt att förbereda
P på skafferihyllan: ta det du har hemma
L latmansmat
E enklare än du tror
Tukan förlag 1 9789177834748 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK
- ISBN
- 9137119346
- Titel
- Tänkvärd mat
- Författare
- Perretta, Lorraine
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2002
- Omfång
- 128 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 195 x 260 mm Ryggbredd 10 mm
- Vikt
- 480 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Hjärnan förändras och nya hjärnceller bildas under hela livet under förutsättning att man ger den bra och rätt näring. Läs om varför det är viktigt att äta fet fisk, frön och nötter för att bli piggare och må bättre. Och varför frukt och grönsaker gör att man blir mer snabbtänkt. Eller varför vanligt vatten är så väsentligt och livgivande för hela kroppen. Tänkvärd mat innehåller 50 frestande recept på den mat som är den bästa för att hjärnan ska hålla sig i toppform. Att lära sig goda matvanor kan vara receptet för att lindra nedstämdhet och oro och bli på bättre humör. Att se till att få i sig proteiner, kolhydrater, fett, vitaminer och mineraler i lämpliga proportioner kan vara svaret på problem med koncentrationssvårigheter och dåligt komihåg. Och att skjuta upp ett mentalt åldrande är möjligt genom att anamma de värdefulla råd som ges i denna bok. Läs, lär, ät och njut! Ett bättre, rikare och friskare liv finns inom räckhåll!
Bokförlaget Forum 9137119346 -
Jägarens kokbok : Från jakt till dukat bord
Inbunden bok. Prisma. 2 uppl. 1998. 188 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEK- ISBN
- 9151834111
- Titel
- Jägarens kokbok : Från jakt till dukat bord
- Författare
- Gert Klötzke - Torsten Mörner - Lars Paulsson
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 1998
- Omfång
- 188 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1150 g
- Språk
- Svenska
Prisma 2 9151834111 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKNiloe
-
Från plantager och théhus: Nytt och nyttigt o...
Inbunden bok. LT. 1976. 95 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 64 SEKLT
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn