-
Vin
Inbunden bok. Köln : Könemann. 928 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i gott skick. Några skador på omslaget, någon rispa
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9783833112072
- Titel
- Vin
- Författare
- Dominé, André - Faber, Armin - Pothmann, Thomas - Supp, Eckhard
- Förlag
- Köln : Könemann
- Språk
- Svenska
Köln : Könemann 9783833112072 -
Ett äpple om dagen 70 läckra recept för dig s...
Inbunden bok. Pagina Förlags. 1 uppl. 2015. 192 sidor.
Mycket gott skick. Vaga bruksspår på pärm. Inlagan i nyskick. Du ser exemplaret på annonsens bild.
// De flesta äppelsorter kommer till och med ännu bättre till sin rätt när de tillreds, och även om de många gånger inte behöver så mycket mer än en deg (som innehåller en läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789163611209
- Titel
- Ett äpple om dagen 70 läckra recept för dig som älskar äpplen
- Författare
- Black, Keda
- Förlag
- Pagina Förlags
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 202 x 267 mm Ryggbredd 25 mm
- Vikt
- 968 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- De flesta äppelsorter kommer till och med ännu bättre till sin rätt när de tillreds, och även om de många gånger inte behöver så mycket mer än en deg (som innehåller en god del smör och lite socker) så kan man enkelt och på många sätt variera både äpplenas smak, konsistens och form med hjälp av de här 70 recepten många desserter, men även några maträtter.
Boken innehåller även fascinerande läsning om äpplets historia, äppelträd, olika äppelsorter och hur man gör exempelvis mos, sylt, gelé, must ... Här finns också en del fakta om svenska äpplen och äppelgårdar. Ja, du får helt enkelt veta det mesta om vad du kan göra med den här fantastiska frukten och då ökar förstås möjligheterna att kunna ta vara på de mängder av äpplen som finns så nära tillhands när hösten kommer.
Keda Black växte upp i en miljö där kärleken till äpplet följt med i generationer. Hennes förfäder lämnade till och med skotska höglandet för att lättare få tillgång till det älskade äpplet. Intressant är också att Kedas mor introducerade smulpajen i Frankrike på 1970-talet. Just smulpaj var Kedas favoritdessert under hela hennes barndom, och är det fortfarande! Keda som är i mycket god form äter flera äpplen dagligen och ofta olika rätter baserade på äpplen. I den här boken delar hon med sig av sina djupgående kunskaper om denna makalösa frukt.
Pagina Förlags 1 9789163611209 -
Så bakar du bröd : steg för steg till lyckade...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2012. 175 sidor.
Nära nyskick. En stämningsfull och vacker brödbok som visar hur du lyckas med brödbaket.
Sammanlagt finns här recept till 60 olika bröd och olika varianter på samma slags börd. Boken tar upp såväl vanliga jäsbröd som surdegsbröd och bröd med bikarbonat och bakpulver läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174014358
- Titel
- Så bakar du bröd : steg för steg till lyckade bröd och bakverk
- Författare
- Emmanuel Hadjiandreou
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 175 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 225 x 261 mm Ryggbredd 21 mm
- Vikt
- 1061 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En stämningsfull och vacker brödbok som visar hur du lyckas med brödbaket.
Sammanlagt finns här recept till 60 olika bröd och olika varianter på samma slags börd. Boken tar upp såväl vanliga jäsbröd som surdegsbröd och bröd med bikarbonat och bakpulver - allt kompletterat med vackra fotografier.
Så bakar du bröd tar avstamp i ett enkelt vitt matbröd och visar hur man med enkla medel kan göra två varianter på detsamma. Därefter tar vi oss vidare genom grundläggande mat- och frukostbröd med vete och råg, pizzadeg, bagels, ciabatta och söta bröd.
Om du inte innan lyckats med ditt surdeg så får du nu god vägledning till att lyckas.
Mått:225x261
Tukan Förlag 1 9789174014358 -
Det vilda köket : Mat från naturen året runt
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 1 uppl. 2014. 191 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag i nära nyskick. Dekorerat kartonage. Rikligt illustrerad.
// Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174243543
- Titel
- Det vilda köket
- Författare
- Kalf-Hansen, Rune
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 191 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 203 x 242 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 883 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att äta lindblad, kirskål och skogsviol är inte konstigare än att äta rucola och gräslök, dessutom är det helt gratis och garanterat ekologiskt. I den här kokboken visar örtspecialisten Lisen Sundgren vägen till sina favoriter bland allt det ätbara från naturen, och kocken Rune Kalf-Hansen har skapat recept där det vilda får en naturlig plats i soppor, sallader, grytor, röror, oljor, efterrätter och mycket mer.Året runt bjuder den vilda naturen på sådant som går att äta. Mycket hittar man lätt runt knuten eller i närmsta skog. Rönnbär och nässlor känner nog de flesta till, men hur många vet hur kärleksört, sommargyllen, våtarv och tusensköna smakar? Allt som krävs för att ta del av detta dolda skafferi är att man öppnar ögonen och tar sig tid att plocka. Då får man också tillträde till en ny smakvärld, något som lyxkrogarnas kockar redan har upptäckt.Så plocka in det vilda i ditt kök. Blanda till en älgörtsmajonnäs eller rölleksolja, lägg almfrukter i pastan, krydda vardagsköttbullarna med svinmålla och backtimjan eller ta in höstens smaker och servera en festrätt som biff Rydberg med vild pepparrot, kirskål och rårörda rönnbär.
Bonnier Fakta 1 9789174243543 -
6 kilo på 6 veckor : recept och träningstips
Inbunden bok. Stevali. 2012. 142 sidor.
Nära nyskick. Inga anteckningar inuti.
Passa på att köp fler böcker av oss - vi har massvis! Frakten förblir den samma oavsett hur många böcker du hittar!Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153439219
- Titel
- 6 kilo på 6 veckor : recept och träningstips
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Stevali
- Utgivningsår
- 2012
- Omfång
- 142 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 247 mm Ryggbredd 12 mm
- Vikt
- 560 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Kickstarta det nya året! Behöver du hjälp för att snabbt gå ner i vikt? Utan att vara hungrig eller räkna kalorier. I boken 6 kilo på 6 veckor hittar du svaren. Utan omsvep eller krångliga instruktioner får du dagliga menyplaner som är så enkla att följa, att det blir svårt att misslyckas. Hemligheten till framgång ligger i att öka kroppens fettförbränning och minska fettcellernas förmåga att lagra fett. Menyplanerna är skapade för en optimal blodsockerkurva och kontrollerade insulinnivåer och passar alla som vill satsa på en säker och vetenskapligt bevisad metod för att snabbt gå ner i vikt. I 6 kilo på 6 veckor har erfarenheterna från tusentals personer kokats ner till en inspirerande 6-veckorsmeny som får midjan att krympa fortare än du vad du trodde var möjligt. Efter att ha följt bokens effektiva sexveckorsprogram vet du att det är sant. Du får också möta några personer som nått sin målvikt. Bakom boken står kostrådgivarna Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson som på kort tid blivit några av Sveriges mest uppmärksammade fackboksförfattare med sina boksuccéer som Gå ner i vikt med GI-metoden, Våra bästa GI-recept och GI för hela familjen.
Stevali 9789153439219 -
Stora boken om barn och mat
Inbunden bok. Bonnier Fakta. 2019. 271 sidor.
Mycket gott skick. Det här är en bok som kommit till stor användning! Det märks så till vida att den är bläddrad i och har några små skönhetsfläckar. På det stora hela är den dock i mycket gott skick. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174248166
- Titel
- Stora boken om barn och mat
- Författare
- Lamm, Kajsa
- Förlag
- Bonnier Fakta
- Utgivningsår
- 2019
- Omfång
- 271 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 250 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 905 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Få ämnen väcker så mycket känslor som barn och mat. Vi vill alla våra barns bästa, men hur navigerar vi rätt bland välmenande och ibland motstridiga råd från föräldrar, vänner eller media? Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm och logopeden Kajsa Lamm har skrivit en bok med den allra senaste kunskapen om barn och mat inom en mängd områden som nutrition, allergier, fysiska ätsvårigheter och mycket mer. Du får läsa både om vad barn mellan 0 och 5 år kan och borde äta, men också hur deras munmotorik utvecklas under småbarnsåren. För visste du till exempel att spädbarn bara kan röra sin tunga fram och tillbaka, och att detta är skälet till att de första munsbitarna av puré kommer ut igen och att det inte alls har något med smaken att göra?
Bonnier Fakta 9789174248166 -
Vinterns goda ting : maten, julen, blommorna
Inbunden bok. Albert Bonniers Förlag. 2007. 199 sidor.
Nära nyskick. denna bok har normalt ett skyddsomslag med illustration identisk med pärmarnas illustration. Detta exemplar är annars mycket nära nyskick.
Boken är mycket mer än en kokbok med julens läckerheter. Inlagan är rikt och stämningsfullt fotoillustrerad i fär läs mer … läs merInrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789100115326
- Titel
- Vinterns goda ting : maten, julen, blommorna
- Författare
- Bergenström, Fanny
- Förlag
- Albert Bonniers Förlag
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 199 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 217 x 239 mm Ryggbredd 18 mm
- Vikt
- 953 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Vinterns goda ting är både en kokbok, en julbok och en blomsterbok. Här finns många goda och inspirerande idéer för hela vinterhalvåret.Recepten handlar om höstens äppelskörd, middag i allhelgona, sköna vinterfrukostar, nyårsfesten och den spännande gröna maten. Dessertkapitlet är ovanligt stort med läckra efterrätter av många olika slag.Julen har självklart fått en stor plats i den här vinterboken. Här finns vackra dekorationer, historia om traditionerna, recepten till traditionell julmat men även till ett lite annorlunda julbord, till konfekten och till pepparkakshuset.Härliga blomsterarrangemang, doftande potpurrier och annorlunda kransar, stiliga dekorbröd, marmelader, inläggningar och brännvinskryddning är andra exempel på bokens rika innehåll.Anna Bergenström har skrivit om maten, Fanny Bergenström om bland annat växter och juldekorationer. Nisse Peterson har tagit de stämningsfulla fotografierna.
Albert Bonniers Förlag 9789100115326 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789151851051
- Titel
- Glasspassion
- Författare
- Jan Hedh
- Förlag
- Prisma
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 239 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 228 x 287 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1400 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Jan Hedh älskar glass. Om det är han inte ensam. Hans nya bok är en bibel för glassälskare. Här öppnas en ny värld med glasser, parfaiter och sorbeter gjorda med naturliga råvaror. För största njutning! Här är recepten för fest och vardag, mellanrätter, smakbitar och ljuvliga efterrätter.
Svenskarna är bland de största glassätarna i världen! Vi äter nästan femton liter glass per person och år, och då är det mestadels industriglass som vi konsumerar.
Hantverksglass är fortfarande mest tillgängligt i storstäder då det tyvärr bara är ett fåtal konditorier som tillverkar glass nuförtiden.
Mycket så kallad hantverksglass idag baseras dock på pulverprodukter och pastor från Italien som inte har något gemensamt med äkta glass tillverkad på naturliga råvaror och inte med E-nummer och fruktkärnmjöl och stabilisatorer och olika typer av konsistensgivare.
"Redan som ung konditor började jag prova alla möjliga och omöjliga glasskombinationer och på den resan har jag fortsatt. Jag har arbetat mycket med alla möjliga variationer på sorbeter, från klassiska drinksorbeter såsom Pina Colada, Strawberry Margarita och Gin Tonic. Grönsakssorbeter till förrätter och aptitretare såsom sellerisorbet till Roquefortsufflé, pepparrotssorbet till laxtartar, osv. I boken hittar ni fantastiskt goda glassar, efterrätter, krokaner och tårtor. Dessutom förrättsglassar med otraditionella ingredienser såsom anklever och hummer. Prova, det blir gott lovar jag!"
Förutom ett stort antal läckra glassrecept ger Jan Hedh också tips på vilka glassmaskiner som är bäst att använda. Eller hur man bäst går tillväga om man inte har tillgång till någon elektrisk glassmaskin.
Glasspassion vänder sig till både amatörer och proffs och liksom Jan Hedhs tidigare sex succéböcker är den överdådigt illustrerad av Klas Andersson.
Prisma 9789151851051 -
Vetebröd - härligt nygräddat
Inbunden bok. Höganäs : Bra böcker. 1996. 126 sidor.
Nära nyskick. Skyddsomslag saknas.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171198648
- Titel
- Vetebröd - härligt nygräddat
- Författare
- Sandquist-Bolin, Britt - Malmberg, Magnus - Vana, Jan
- Förlag
- Höganäs : Bra böcker
- Utgivningsår
- 1996
- Språk
- Svenska
Höganäs : Bra böcker 9789171198648 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789153409472
- Titel
- Matbröd
- Författare
- Östenius, Asta - Olsson, Brita - Ica provkök
- Förlag
- Västerås : Ica bokförl
- Utgivningsår
- 1985
- Språk
- Svenska
Västerås : Ica bokförl 9789153409472 -
Hur du lyckas i köket. Mildas Mat- och Bakbok
Inbunden bok. Margarinaktiebolaget. 194 sidor.
Mycket gott skick. Fotoillustrerad i färg.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKMargarinaktiebolaget -
Baka hälsobröd! : råd och recept för dig som...
Häftad bok. Helsingborg : Allerbok. 1981. 60 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789175061122
- Titel
- Baka hälsobröd! : råd och recept för dig som vill baka ditt eget, goda, nyttiga och hälsosamma bröd
- Författare
- Broström, Lillemor
- Förlag
- Helsingborg : Allerbok
- Utgivningsår
- 1981
- Språk
- Svenska
Helsingborg : Allerbok 9789175061122 -
Matsafari : en kokbok från en resa i östra Af...
Häftad bok. Barking Dog Publishing. 2007. 192 sidor.
Nyskick. Boken i mycket bra skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789197609029
- Titel
- Matsafari : en kokbok från en resa i östra Afrika
- Författare
- Liza Ilskog - Anna Wahlberg - Anne-Marie Hovstadius
- Förlag
- Barking Dog Publishing
- Utgivningsår
- 2007
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Danskt band
- Mått
- 170 x 240 mm Ryggbredd 19 mm
- Vikt
- 596 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Matsafari är en kokbok och en inspirerande reseskildring med berättelser om möten med människor, maten och livet i Kenya, Tanzania och på ön Zanzibar.
Boken bjuder på ett 60-tal lättlagade recept med dryckestips. Maten är sund med massor av frukt och grönsaker. Smakerna är kryddrika med kardemumma, kanel och kryddnejlika, utan att för den skull vara starka. 10 kr per såld bok går direkt till Barbro Johansson's Secondary School for girls i Tanzania.
Barking Dog Publishing 9789197609029 -
Matens historia från A till Ö
Inbunden bok. Ordalaget Bokförlag. 2017. 351 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Boken i mycket bra skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789174692112
- Titel
- Matens historia från A till Ö
- Författare
- Swahn, Jan-Öjvind
- Förlag
- Ordalaget Bokförlag
- Utgivningsår
- 2017
- Omfång
- 351 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 180 x 248 mm Ryggbredd 28 mm
- Vikt
- 930 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- "Underbar present till matälskaren"
Eva Åström, Expressen
"En oundgänglig uppslagsbok"
Upsala Nya Tidning
Matens historia från A till Ö är en en uppdaterad utgåva av boken Stora matlexikonet, ett heltäckande svenskt matlexikon, rikt illustrerat i färg och utökad av Edward Blom.
All mat vi äter är en del av vår kulturhistoria. Vilken historia har ostmackan som slinker ner till frukost? Har man ätit igelkott i Sverige? När började vi äta semlor?
Gravlax, entrecote, brännvin, nudlar, brunch, ingefära, pizza, ärtsoppa Här finns allt att läsa om det numera välkända i vår matkultur. Men även om nyare inslag tapas, tofu, mezcal, maniok, litchi Här finns också det riktigt gamla och idag mindre kända björk sav, kolbulle, bänkvälling, kippers, gorån, pimpinella
Över 1 200 uppslagsord spänner över ett brett fält och tar upp maträtter, råvaror, berömda restauranger och kockar, kökstermer, kokböcker, drycker, kryddor, olika länders kök med mera.
Boken rymmer även bilder av målningar, affischer och flera andra illustrationer som tydliggör matens plats i historien.
Kulturhistorikern EDWARD BLOM uppdaterar boken med ett 60-tal nya ord och dessutom tillkommer nya bilder.
JAN-ÖJVIND SWAHN var en av våra främsta auktoriteter på mat- och kulturhistoria och har skrivit en lång rad böcker i ämnet. Han var professor emeritus i folkloristik och medlem av Gastronomiska akademien.
Ordalaget Bokförlag 9789174692112 -
Recept för en fattig planet
Häftad bok. Askild & Kärnekull / Jordens Vänner. 1972. 240 sidor.
Gott skick. "Björn O. Gillberg skriver i förordet: 'Vi i de rika länderna kan bekämpa världssvälten genom att själva i allt större utsträckning gå över till att skaffa oss proteiner genom vegetarisk kost'. Av de 20 miljoner ton protein som man 1968 i USA utfodrade bo läs mer … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789170081460
- Titel
- Recept för en fattig planet : [innehåller 100-talet vegetariska recept]
- Författare
- Lappé, Frances Moore - Jordens vänner
- Förlag
- Stockholm : Askild & Kärnekull ; [Solna] : [Seelig
- Utgivningsår
- 1972
- Språk
- Svenska
Askild & Kärnekull / Jordens Vänner 9789170081460 -
Leilas guldkant på vardagen
Häftad bok. Natur & Kultur Allmänlitteratur. 1 uppl. 2006. 160 sidor.
Mycket gott skick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789127357075
- Titel
- Leilas guldkant på vardagen
- Författare
- Leila Lindholm
- Förlag
- Natur & Kultur Allmänlitteratur
- Utgivningsår
- 2006
- Omfång
- 160 sidor
- Bandtyp
- Häftad
- Mått
- 190 x 240 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 688 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Att samlas och umgås kring mat ska vara roligt, spontant och avslappnat varför slå knut på sig själv i köket i onödan? Leila Lindholm spinner vidare på samma tema i sin nya kokbok. Här finns gott om förslag på festliga menyer att bjuda vännerna på och andra recept som sätter guldkant på vardagen. Tips finns också på uppläggningar, bordsplaceringar, goda drinkar och ätliga presenter att ta med när man själv blir bortbjuden på middag.
Här delar Leila med sig av sina bästa rätter, alla med hennes färgstarka och personliga touch. Recepten är enkla och pedagogiska, men gjorda med finess. Här finns bjudmat som passar för alla tillfällen släktmiddag med farmor, grillfest med kompisarna, karaokekväll med arbetskompisarna eller en härlig långfrukost.
Ett helhetstänk kring måltiden genomsyrar boken och varje kapitel har sin speciella stil. I till exempel Belissimo är det italienska smaker som serveras, i Barbeque finns en exotisk flirt i de grillade rätterna, i Släktmiddag gäller klassiska smaker som helstekt entrecote med rödvins- och chilisås och i Kitchen Kitch råder amerikanskt 50-tal med mat som hamburgare, revbensspjäll och coleslaw. Här finns också ett avsnitt med goda tilltugg och drinkar som passar till cocktailpartyt.
Utöver recepten finns förslag på hur man tar genvägar i köket och tips på ätliga presenter att ta med när man går bort på middag, som till exempel eget kryddsalt, hälsomüsli eller en egen nöt- och chokladblandning.
Natur & Kultur Allmänlitteratur 1 9789127357075 -
Rutiga kokboken : grundkokboken för stora och...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 8 uppl. 2010. 751 sidor.
Nära nyskick. Två läsband.Passa på att besök min säljsida här på bokbörsen,Karlssons Böcker & Konst och handla fler böcker i samma varukorg till ett fraktpris på 62 Kr. … läs mer
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153434122
- Titel
- Rutiga kokboken : grundkokboken för stora och små hushåll - över 1500 recept
- Författare
- Rasmusson, Birgitta - Paulsson, Berit
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 751 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 184 x 250 mm Ryggbredd 43 mm
- Vikt
- 1956 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Den rutiga klassikern i svenska kök
Rutiga kokboken är en grundkokbok som ger svar på det mesta och som innehåller alla basrecept som behövs i ett hem. Detta är den åttonde reviderade utgåvan med ny formgivning, nya recept och foton och nya mattrender!
Rutiga kokboken är en klassiker i svenska kök. Den kom ut första gången 1980 och har under åren uppdaterats allt eftersom nya matvanor och råvaror kommit.
Här finns över 1 500 recept inom alla områden. De omfattar rena basrecept som t ex att steka fisk och koka sylt och hundratals matrecept för vardagen. Dessutom finns recept för fest, för barn, för den som vill gå ner i vikt med mera. Rutiga kokboken innehåller recept på näringsriktig vardagsmat, och inledande avsnitt beskriver också hur vi bör äta för att må bra. Recepten är beräknade för både små och stora hushåll. Alla grundläggande matlagningstekniker visas i tydliga steg-för-steg-bilder, t ex hur man gör en redning eller filear fisk.
Rutiga kokboken beskriver och visar i bild alla de råvaror som finns i handeln, t ex olika sorters sallader, exotiska frukter, grönsaker, rotfrukter, fiskar, mjöl och gryn. Här finns mycket nyttig baskunskap att hämta!
Ica Bokförlag 8 9789153434122 -
Steak House : mat för köttälskare
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2014. 124 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789187161803
- Titel
- Steak House : mat för köttälskare
- Författare
- Jefferson, Lincoln
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2014
- Omfång
- 124 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 199 x 248 mm Ryggbredd 15 mm
- Vikt
- 593 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- För alla köttälskare
Återskapa känslan av riktigt amerikanskt Steak House hemma i köket.
Fullmatad med recept på stora, möra och saftiga biffar och filéer med passande tillbehör.
Recept som funkar både för grillen och spisen.
Lär dig mer om amerikanskt styckningsschema; vad som är vad bland alla de typiska bitarna (rib eye, sirloin, tenderloin, flank etc.) och deras svenska motsvarigheter.
Köttbitar efter amerikanskt styckningsschema blir en allt vanligare syn i charkdiskarna runt om i Sverige. Här får man gott om inspiration på tillagning.
Alla recept fungerar även med köttbitar efter svenskt styckningsschema eftersom recepten anger typ av köttbit både på svenska och engelska.
Format: 199x247 mm
Tukan Förlag 1 9789187161803 -
Naturkokboken : från skogspromenaden till tal...
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2015. 137 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113064901
- Titel
- Naturkokboken : från skogspromenaden till tallriken
- Författare
- Holmberg, Ingrid
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2015
- Omfång
- 137 sidor
- Bandtyp
- Halvklotband
- Mått
- 195 x 198 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 529 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Det plockas svamp och vilda växter till matlagningen som aldrig förr. Naturliga, ekologiska och traditionella råvaror är det som gäller just nu, både på stjärnkrogar och kvartersrestauranger. Pelle Holmberg - svamparnas mästare - bjuder här tillsammans med sin fru Ingrid på en efterlängtad uppföljning till Svampkokboken.
Den här gången har de utökat repertoaren med recept som inkluderar vilda växter och bär. Vad sägs till exempel om paj med svamp och målla, häggblomsparfait eller slånbärssaft? Dessutom ges råd om var delikatesserna plockas och hur de bevaras bäst.
Norstedts 1 9789113064901 -
Maten är min medicin : ayurveda i ditt kök
Inbunden bok. Norstedts. 1 uppl. 2013. 192 sidor.
Nära nyskick. Dedikering på försättsblad av författaren.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789113047966
- Titel
- Maten är min medicin : ayurveda i ditt kök
- Författare
- Vaidya, Janesh
- Förlag
- Norstedts
- Utgivningsår
- 2013
- Omfång
- 192 sidor
- Bandtyp
- Kartonnage
- Mått
- 175 x 247 mm Ryggbredd 22 mm
- Vikt
- 727 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Maten är min medicin är en vegetarisk kokbok som baserar sig på den indiska hälsoläran och livsfilosofin ayurveda. Den välkände ayurvedapraktikern Janesh Vaidya presenterar i 80 härliga och unika recept såväl klassiker som nya rätter.
Sverige möter Indien i soppor, sallader, pajer, gratänger, curryrätter, desserter, mellanmål, frukostmat, smoothies och kryddblandningar. Alla recept har omsorgsfullt satts samman med naturliga ingredienser för att uppnå bättre balans i kroppen. Råvaror, ingredienser och tillagningssätt är anpassade efter svenska förhållanden.
Inom ayurvedan handlar det framför allt om att äta efter sin kroppstyp. Många recept har kompletterats med tips på vad vi ska undvika eller byta ut om vi har en viss kroppskonstitution och äter råvaror som vår kropp kanske inte mår bra av. Tre av recepten i varje kapitel är också märkta med doshorna, eller kroppstyperna, vata, pitta och kapha. Scheman och tabeller hjälper oss att hitta vilken dosha vi är.
Janesh Vaidya kommer från en traditionell ayurvedasläkt i Kerala, Indien, och har behandlat tusentals människor över hela världen. Under de senaste tio åren har han kunnat visa att man genom att välja rätt mat och livsstil kan bli av med kroppsliga besvär som ledvärk, halsbränna, sömnproblem, astma, migrän, för högt eller för lågt blodtryck och för hög kolesterolhalt.
Om man följer det måltidsprogram som finns i boken menar författaren att vi kommer att känna oss friskare och starkare redan efter 21 dagar!
Norstedts 1 9789113047966 -
Fodmap kokboken : 125 recept som får din mage...
Inbunden bok. Tukan Förlag. 1 uppl. 2022. 224 sidor.
Nära nyskick.
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789180375979
- Titel
- Fodmap kokboken : 125 recept som får din mage i balans
- Författare
- Whigham, Lucy
- Förlag
- Tukan Förlag
- Utgivningsår
- 2022
- Omfång
- 224 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 196 x 241 mm Ryggbredd 20 mm
- Vikt
- 850 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- FODMAP-dieten är hyllad världen över. FODMAP-kosten väl vetenskapligt underbyggd och rekommenderas bl.a. inom svensk sjukvård. Mathållning med låg FODMAP kan lindra allvarliga magbesvär och används både för att råda bot på problem med ballongmage och för att dämpa inflammation vid Crohns sjukdom.
Tukan Förlag 1 9789180375979 -
Gröna pastaboken
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1992.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Boken i mycket bra skick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789171610041
- Titel
- Gröna pastaboken
- Författare
- Skaarup, Kirsten - Wachtmeister, Kerstin
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 320 g
- Språk
- Svenska
Bokförlaget Forum 9789171610041 -
LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan ing...
Inbunden bok. Ica Bokförlag. 1 uppl. 2010. 143 sidor.
Nyskick. Skyddsomslag saknas. Boken i nyskick
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9789153436010
- Titel
- LCHF på mitt sätt : 100 recept med nästan inga kolhydrater
- Författare
- Davidsson, Ulrika
- Förlag
- Ica Bokförlag
- Utgivningsår
- 2010
- Omfång
- 143 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 201 x 248 mm Ryggbredd 16 mm
- Vikt
- 642 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- Skippa kolhydraterna, ät gott och gå ner i vikt med LCHF!
Har du också fått lära dig att det är fettet man ska undvika? Tvärtom - genom att äta mycket fett och istället dra ner kolhydraterna till ett minimum går du ner i vikt. LCHF-kosten har snabbt blivit oerhört populär i takt med att allt fler människor har upptäckt hur bra de mår av den och hur lätt det är att gå ner i vikt.
LCHF står för Low Carb/High Fat, dvs liten andel kolhydrater och hög andel fett. I boken förklaras vad LCHF är, vad skillnaden är mellan GI och LCHF och för vilka människor som LCHF-kosten passar. Författaren tar även upp sådant som träning och LCHF, hur ofta man bör äta och vilken mat man ska undvika.
I boken hittar du 100 recept med minimalt med kolhydrater, mycket fett och naturliga proteinkällor långt ifrån halvfabrikat, lightprodukter, onödiga tillsatser, socker, vetemjöl och transfetter. Saknar du potatis, pasta, bröd och kakor kan du göra varianter utan kolhydrater, t ex blomkålsmos, grönsaksspagetti, nötbollar och pizza, kex och bröd utan mjöl.
Boken innehåller 100 recept för frukost, mellanmål, luncher, middagar och desserter. Låt dig inspireras av de läckra recepten och fina bilderna!
Ica Bokförlag 1 9789153436010 -
Norrbottens mat
Häftad bok. Eget förlag Södra Sunderbyn : L. Wikström.
Mycket gott skick. Fri Frakt, ringpärmsrygg
FRI FRAKT inrikesEget förlag Södra Sunderbyn : L. Wikström -
FRI FRAKT inrikes
- ISBN
- 9789197161619
- Titel
- Favoritrecept
- Författare
- Wikström, Laila - Bergström, Doris
- Förlag
- Södra Sunderbyn : L. Wikström
- Språk
- Svenska
Södra Sunderbyn : L. Wikström 9789197161619 -
Favorit recept
Häftad bok. Eget förlag .
ISBN 9789197444644
Mycket gott skick. Fri Frakt, ringpärmsrygg
FRI FRAKT inrikesEget förlag 9789197444644 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
- ISBN
- 9789137131702
- Titel
- Svensk husmanskost
- Författare
- Wretman, Tore
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 247 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 198 x 253 mm Ryggbredd 29 mm
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska
- Baksidestext
- En riktig matklassiker i efterlängtad ny utgåvaFläsklägg och rotmos, kåldolmar och sillpudding - det är husmanskost av gott märke. Den svenska matkulturen när den är som bäst, med mat baserad på enkla råvaror och lagad med stor omsorg. Tore Wretman slår här ett slag för gammal fin mattradition. Han bjuder på välsmakande anrättningar med vederhäftiga recept och citerar ibland direkt ur de gamla husmamsellernas kokböcker. Här och var är också kulturhistoriska och kulinariska kommentarer insprängda. Texten är även kryddad med mustiga och doftande citat ur litteraturen. Här finns över 300 recept för alla tillfällen, från vardagens mer sparsamma kost till de stora högtidernas festmåltider. Ett kapitel ägnas smörgåsbordet denna vår nationalstolthet som Tore Wretman kallar det. Här redogörs noga för de fem turerna och vad de innehåller. Först kommer alla härliga sillinläggningar, sedan följer fisken: rökt, gravad, rimmad, inkokt och i aladåb. Tredje turen inrymmer kött av alla de slag, som korvar, syltor, aladåber, pastejer och stekar. Sedan är det dags för det småvarma: först och främst Janssons frestelse, köttbullar och exempelvis omelett. Och så kommer avrundningen i form av söta rätter som kan behövas ovanpå det salta, rökta och feta. Alla recept i Svensk husmanskost har granskats och i de flesta fall provlagats av Werner Vögeli, mångårig medarbetare till Tore Wretman och likaledes hovtraktör. De 26 illustrationerna av Stig Claesson - Slas ger boken en originell accent och bidrar till att förmedla stämningen från den gamla tidens stora matglada kök.Tore Wretman (19162003), legendarisk restaurangman och varm anhängare av svensk husmanskost och den främste inom svensk gastronomi under 1900-talet. Han skapade restauranger som Operakällaren, Riche och Stallmästaregården. Han har under årens lopp utbildat många lysande kockar och har höjt statusen på kockyrket. Han blev hovtraktör 1963 (en nyskapad titel som han var den förste att erhålla av Gustav VI Adolf) och hedersdoktor vid Umeå universitet 1986. Han var en skicklig pedagog och har med sina kokböcker generöst spritt sina kunskaper.
Bokförlaget Forum 9789137131702 -
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEKBra Böcker
-
Asiatiska Kokboken : över 100 recept från Kin...
Inbunden bok. Parragon. 1 uppl. 2008. 256 sidor.
Mycket gott skick. Hylla 45
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781407541952
- Titel
- Asiatiska Kokboken : över 100 recept från Kina, Indien och Thailand
- Förlag
- Läsförlaget
- Utgivningsår
- 2008
- Omfång
- 256 sidor
- Bandtyp
- Inbunden
- Mått
- 210 x 262 mm Ryggbredd 23 mm
- Vikt
- 1132 g
- Språk
- Svenska
Parragon 1 9781407541952 -
Recipes from a French herb garden
Inbunden bok. London : Conran Octopus. 1989. 160 sidor.
Mycket gott skick. Skyddsomslag i gott skick. Reva i sk omsl. Språk-Engelska
Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK- ISBN
- 9781850291763
- Titel
- Recipes from a French herb garden
- Författare
- Holt, Geraldene - Burgess, Linda
- Förlag
- London : Conran Octopus
- Utgivningsår
- 1989
- Språk
- English
London : Conran Octopus 9781850291763
Your country and preferred language.
Select your country Select languageDenna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.
Stäng
Välkommen till Sveriges största bokhandel
Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.
- Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
- Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn