Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Dietkompassen : vetenskapen visar vägen

Dietkompassen : vetenskapen visar vägen

Inbunden bok. Natur & Kultur. 1 uppl. 2020. 271 sidor.

Nyskick. Skyddsomslag i nyskick. Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning. Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter

"Dietkompassen är en smart vägvisare för den som är vilse i dietdjungeln. Den kan även användas som kurslitteratur för studier inom kost och hälsa." BTJ

Vad vi äter påverkar vår hälsa, men vilken diet är egentligen bäst?

Dietvärlden är full av motstridiga råd ständigt nås vi av nya rön och forskningsresultat. Hur är det egentligen: Ska man undvika kolhydrater eller fett? Vad är hälsoför delarna med periodisk fasta? Kan den rätta dieten rädda planeten och vilken sorts kosthållning passar bäst i just ditt liv? Dieter handlar om så mycket mer än mat, de är livsstilsval man gör med förhoppningen att uppnå något på lång sikt: må bättre, känna sig starkare, leva längre eller rädda klimatet.

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish Stöd Bokhjälpen

Förlagsfakta

ISBN
9789127163294
Titel
Dietkompassen : vetenskapen visar vägen
Författare
Attefall, Malin
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Utgivningsår
2020
Omfång
271 sidor
Bandtyp
Inbunden
Mått
157 x 218 mm Ryggbredd 23 mm
Vikt
516 g
Språk
Svenska
Baksidestext
”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter
"Dietkompassen är en smart vägvisare för den som är vilse i dietdjungeln. Den kan även användas som kurslitteratur för studier inom kost och hälsa." BTJ
Vad vi äter påverkar vår hälsa, men vilken diet är egentligen bäst?
Dietvärlden är full av motstridiga råd – ständigt nås vi av nya rön och forskningsresultat. Hur är det egentligen: Ska man undvika kolhydrater eller fett? Vad är hälsoför­delarna med periodisk fasta? Kan den rätta dieten rädda planeten och vilken sorts kosthållning passar bäst i just ditt liv? Dieter handlar om så mycket mer än mat, de är livsstilsval man gör med förhoppningen att uppnå något på lång sikt: må bättre, känna sig starkare, leva längre eller rädda klimatet.

När vetenskapsjournalisten Malin Attefall skapade den populära reality-serien Bästa dieten lät hon fyra par prova varsin diet under en månad: LCHF, 5:2-fasta, veganmat och statens kostråd. På bästa sändningstid fick tittarna följa parens med- och motgångar i vardagen och se hur deras hälsa påverkades av den nya kosten. I Dietkompassen gräver hon vidare och undersöker vad vetenskapen säger om de olika dieterna och hur det är att följa en diet, varje dag, varje vecka och i flera år.
 
”Det här är en bok som verkligen behövs och kan tilltala alla som vill veta mer om dietforskning.” Amina Manzoor, medicinreporter på Dagens Nyheter
”Dietkompassen är väldigt bra läsning överlag. Jag kan lätt rekommendera boken till andra.” Jacob Gudiol, fysioterapeut, bloggare
och författare

”Som läkare har jag länge saknat en bok som denna att sätta i händerna på motiverade patienter.” Kerstin Brismar, läkare och professor i diabetesforskning
”En uppfriskande och ärlig guide till att hitta just sin väg inom kost och hälsa.” Lisa Andersson, 5:2-inspiratör

”Väldigt intressant redogörelse av vegokost. Befriande att slippa pseudovetenskap.” Mattias Kristiansson, chefredaktör Vego
"En härligt intressant bok, speciellt när man är nyfiken på vilken diet man ska välja.” Emil Spanos, kökschef, följare av
livsmedelsverkets kostrekommendationer
”Bokens fördjupning av tv-serien Bästa dieten är bra. Den visar att vi fungerar olika och att alla kostval inte passar alla.” Mia Rundlöf, LCHF-inspiratör