Your country and preferred language.

Select your country Select language

Denna webbplats använder cookies för att säkerställa att du får den bästa upplevelsen.

Menu
Sökalternativ
Stäng

Välkommen till Sveriges största bokhandel

Här finns så gott som allt som givits ut på den svenska bokmarknaden under de senaste hundra åren.

  • Handla mot faktura och öppet köp i 21 dagar
  • Oavsett vikt och antal artiklar handlar du till enhetsfrakt från samma säljare i samma kundvagn
Festikettboken : konsten att lyckas med en rolig middag

Festikettboken : konsten att lyckas med en rolig middag

Häftad bok. Natur & Kultur. Förlagsny!. 1 uppl. 2008. 140 sidor.

Nyskick. Förlagsny!
En rolig kväll handlar minst av allt om mat, dukar, blommor, bestick, vett och etikett. Inget kan till exempel störa dynamiken kring ett bord så mycket som en skrymmande bukett. Konsten är istället att få sina gäster att känna sig bekvämt tvingade att bjuda på sig själva. I 15 korta kapitel beskrivs utförligt om hur man undviker kvällens fallgropar och svagaste punkter och istället får gästerna att stanna längre utan att tänka på att det är en dag i morgon också. Här kan man läsa om allt från hur maten inte ska tysta mun, om tjusningen bakom skum belysning, om succéhemligheten bakom ett ostädat bord och om varför man ska undvika soffgruppen och frågan om te efter maten.

En handledning i konsten att få till en rolig kväll med sina gäster. Om hur man undviker fallgropar och svaga punkter och får gästerna att stanna längre.

Båda två är marknadsförare från TV4, TV6, TV3 och olika reklambyråer.

Numera är Antonia TV-konsult, Camilla redaktionschef och båda är föreläsare och författare bl.a. till .Festikettboken – Konsten att lyckas med en rolig middag Deras ämne är festpsykologi – vad får folk att fungera bäst och sämst i sociala sammanhang? Vad får gäster att bli osäkra, bygga fasader, hävda sig, bli svårnådda och opersonliga? Vad får folk att känna sig trygga, bjuda på innerligheter, hemligheter och bli personliga? Finns det en utopisk miljö som stimulerar till att knyta närmare relationer?

I dagens snabba värld hanterar vi våra relationer mer digitalt. Vi messar, chattar och mejlar. En fest eller middag blir därmed inte bara en sammankomst utan en smärre social investering. Och vi skruvar därmed upp vår förväntan. Men fortfarande drivs dessa sammankomster av äldre vett- och etikettmotorer under en kommersiell kaross av matprogram, vinproducenter, helgbilagor i fyrfärg, stjärnkockar och festfixare. Och ingen fokuserar på den mänskliga faktorn. Faktorn som kallas festpsykologi och som är avgörande för om professionella eller privata tillställningar blir riktigt lyckade. Lyssna och lär, testa, det funkar!

Inrikes enhetsfrakt Sverige: 62 SEK
Betala med Swish

Förlagsfakta

ISBN
9789127115835
Titel
Festikettboken : konsten att lyckas med en rolig middag
Författare
Camilla von Otter - Antonia Stackelberg
Förlag
Natur & Kultur
Utgivningsår
2008
Omfång
140 sidor
Bandtyp
Häftad
Mått
135 x 210 mm Ryggbredd 10 mm
Vikt
376 g
Språk
Svenska
Baksidestext
En rolig kväll handlar minst av allt om mat, dukar, blommor, bestick, vett och etikett. Inget kan till exempel störa dynamiken kring ett bord så mycket som en skrymmande bukett. Konsten är istället att få sina gäster att känna sig bekvämt tvingade att bjuda på sig själva. I 15 korta kapitel beskrivs utförligt om hur man undviker kvällens fallgropar och svagaste punkter och istället får gästerna att stanna längre utan att tänka på att det är en dag i morgon också. Här kan man läsa om allt från hur maten inte ska tysta mun, om tjusningen bakom skum belysning, om succéhemligheten bakom ett ostädat bord och om varför man ska undvika soffgruppen och frågan om te efter maten.