Kokkonsten från A till Ö - Ett matlexikon med över 7000 uppslagsord
Inbunden bok. Bokförlaget Forum. 1982. 360 sidor.
Mycket gott skick.
Kartonnage. Tillskrift. Vet ni vad adamsfikon, adamsäpple och alligatorpäron är? Vet ni var ordet barbecue har sitt ursprung? Letar ni efter recept på Angels on horseback? Biff à la Rydberg? Blodpudding? Enköpingslåda? Gazpacho? Lingonpäron? Oxfilé Wellington? Kan ni blanda till en Blue Lady? Daiquiri? Klondike highball? Vet ni vem Caréme var? Gustafva Björklund? Charles Emil Hagdahl? Vet ni vad garnityren à l'anversoise, à la florentine, à la norvégienne och à la turque består av? Vet ni vad blanchera, montera och pochera betyder?
Svaren på dessa frågor och många andra finner ni i Kokkonsten från A till Ö som innehåller över 7000 uppslagsord.
Boken är illustrerad med ca 150 teckningar av Peter Schimmel.
Förlagsfakta
- ISBN
- 9137077880
- Titel
- Kokkonsten från a till ö
- Författare
- Gorys, Erhard - Sandberg, Marianne
- Förlag
- Bokförlaget Forum
- Utgivningsår
- 1992
- Bandtyp
- Kartonnage
- Vikt
- 1075 g
- Språk
- Svenska